MENÜ

PSG'nin hocası Christophe Galtier tutuklandı! Irkçılık suçlamaları...

Geçtiğimiz sezon Ligue 1'de şampiyon olan PSG'nin teknik direktörü olarak görev yapan Galtier, ırkçı ve ayrımcı sözler kullandığı gerekçesiyle büyük bir tepki toplamıştı. Fransız hocayı, bu olaylar kapsamında sıkıntılı günler bekliyor. İşte tüm detaylar...

PSG'nin hocası Christophe Galtier tutuklandı! Irkçılık suçlamaları...

Son zamanlarda eleştirilerin odağında olan Fransa Ligue 1 ekiplerinden Paris Saint-Germain Teknik Direktörü Christophe Galtier, hakkındaki ırkçı ve ayrımcı iddiaların ardından zor günler geçirmişti. Fransız hoca, suçlamalar sonrasında soruşturma kapsamında daha sıkıntılı günler yaşayabilir.

Haberin Devamı

IRKÇI SÖZLER VE AYRIMCILIK İDDİASI

Christophe Galtier'in geçtiğimiz yıl Nice'te çalıştığı dönemde, eski futbol direktörü Julien Fournier'e yolladığı iddia edilen bir e-mail tüm Fransa kamuoyunun ve spor dünyasının gündemine oturdu.

Julien Fournier'in iddiasına göre Galtier kendisine şu ifadeleri kullanmıştı:

"Sadece siyahi oyunculardan ve yarısı Cuma günleri camiye namaz kılmaya giden pisliklerden oluşan bir takım. Bu kadar çok siyahi ve Müslüman olamaz. Takım bana uymuyor ve bu şehrin insanlarının istediklerine de aykırı."

TEPKİLERE NEDEN OLDU

Eski Nice Futbol Direktörü Julien Fournier, geçen sezon sonunda yönetimine gönderdiği bir e-postada, o zamanlar Nice'in teknik direktörü olan Cristophe Galtier'i ırkçı sözler söylemekle suçladı. Bu sözler sadece Fransa'da değil, tüm dünyada büyük yankı uyandırdı ve tepkilere neden oldu.

Haberin Devamı

PSGnin hocası Christophe Galtier tutuklandı Irkçılık suçlamaları...

GALTIER'DEN YANIT

Galtier'in Julien Fournier'e yolladığı e-mail'de "Sadece siyahi oyunculardan ve yarısı Cuma günleri camiye namaz kılmaya giden pisliklerden oluşan bir takım. Bu kadar çok siyahi ve Müslüman olamaz. Takım bana uymuyor ve bu şehrin insanlarının istediklerine de aykırı. Dün gece restorana gittim ve herkes siyahlardan oluşan bir takımımız olduğunu söyleyerek bana takıldı" şeklinde ırkçı söylemlerde bulunduğu öne sürüldü.

BEŞİKTAŞ'IN GOLCÜSÜ DE VAR!

'İSMİMİN BU ŞEKİLDE KİRLETİLMESİNİ KABUL EDEMEM'

Fransız teknik adam, "Zor günlerdi, çıkan iddialar sonrasında şoka uğradım. Bu sebeple de işime sığındım ve takımımla çalıştım sadece, takımla çalışmak bana iyi geldi. Hakkımda söylenenler, söylediğim iddia edilen sözler karşısında büyük bir şok yaşadım. Ben sosyal konutlarda, banliyöde, kültürel bir zenginlik içinde din, renk, kök ayrımı yapmadan diğerine daima saygı ile yaklaşan bir yapı içinde büyüdüm. Tüm hayatımı başkalarıyla birlikte huzurlu ve paylaşarak yaşadım. İsmimin ve ailemin bu şekilde kirletilmesini kabul edemem" dedi.

PSGnin hocası Christophe Galtier tutuklandı Irkçılık suçlamaları...

GALTİER TUTUKLANDI

OGC Nice'te ayrımcılık yapıldığı şüphesiyle, PSG'de sözleşmesi devam eden teknik direktör Christophe Galtier, oğlu John Valovic-Galtier gibi bu Cuma günü polis tarafından gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Christophe Galtier, OGC Nice'deki ırkçılık suçlamalarına yönelik soruşturma kapsamında bu Cuma sabahı Nice'te polis tarafından gözaltına alındı. Halen Paris Saint-Germain ile sözleşmesi devam eden 56 yaşındaki Fransız teknik adam, soruşturmayı yürüten müfettişler tarafından çağrıldı. Cumhuriyet savcısı, oğlu John Valovic-Galtier'nin de polis tarafından gözaltına alındığını duyurdu.

İki kişinin Nice adli polisi tarafından sabah 8:45'ten beri ifadesi alınıyor. Soruşturmanın, tam olarak "Irkçı veya din mensubiyeti iddiasına dayalı ayrımcılık" şüphesiyle ilgili olduğu aktarılıyor.

PSGnin hocası Christophe Galtier tutuklandı Irkçılık suçlamaları...

YORUM YAZ