MENÜ

Nasser Al-Khelaifi: Bireye değil, kolektife dayalı bir felsefemiz var

Paris Saint-Germain Başkanı Nasser Al-Khelaifi, Şampiyonlar Ligi’nde Milan ile oynayacakları maç öncesinde açıklamalarda bulundu.

Nasser Al-Khelaifi: Bireye değil, kolektife dayalı bir felsefemiz var

Al-Khelaifi verdiği röportajda Paris Saint-Germain’in yeni yapılanmasından Mbappe’nin sözleşme durumuna, Avrupa Kulüpler Birliği (ECA) başkanlığından padele olan ilgisine kadar birçok konuda açıklama yaptı.

Haberin Devamı

PSG'de bir devrim yaşanıyor. Yeni bir teknik adam, bu yaz 11 yeni oyuncu, yeni bir antrenman merkezi… Bu değişimi ne tetikledi?
Ben buna devrim değil evrim diyebilirim. Kulübümüzde en yüksek standartları belirliyoruz ve bu da sürekli olarak gelişmenin ve büyümenin yollarını aramak anlamına geliyor. Yeni temeller inşa ettiğinizde, bu elbette zaman alır. Amaca, sabra ve azme ihtiyacınız vardır. Bir proje bir plan üzerine inşa edilir, 1 veya 2 maçın sonucu üzerine değil. Her şeyden öte, yenilenmiş bir felsefemiz var: Bireye değil kolektife dayalı. Bu yeni felsefe aşırı ve anlık tepkiye değil, uzun vadeye dayanıyor. Takımımızı oynarken izlemekten gerçekten keyif alıyorum. Bence takıma harika bir destek sağlayan taraftarlarımız da öyle. Yeni ve çok genç kadromuz ve yönetim ekibimizle geçirdiğimiz birkaç ayın ardından şimdiden parlak anlara tanıklık ettik ve doğru yolda olduğumuzu biliyoruz.

Haberin Devamı

Bu sezonki PSG Mbappé ile çok daha uyumlu: bir sözleşme yenileme mümkün mü ya da böyle bir hedef var mı? Real Madrid bu hafta sonu bir açıklama yayımladı. Herhangi bir yorumunuz var mı?
Dürüst olmak gerekirse açıklamayı görmedim, biz kendimize odaklanıyoruz, başkalarına değil. Kulüpte herkesin futbola odaklanmış olması harika bir şey. Kylian her seferinde başarısını ortaya koyuyor. Bence insanlar bazen onun başarılarına karşı bağışıklık kazanıyor. Kaç oyuncu iki Dünya Kupası finalinde oynamış ve birinde hat-trick yapmıştır? Daha önce de söylediğim gibi Kylian dünyanın en iyi oyuncusu ve hem PSG'yi hem de Fransa milli takımını ileriye taşıdığını görmek harika. Ayrıca PSG'de yetişen tüm genç oyuncular üzerinde gerçekten olumlu bir etkisi var ve geleceğimizi inşa etmemize yardımcı oluyor. Ayrıca şu anda dünyanın en iyi antrenman merkezine (Poissy) sahibiz ki bununla gurur duyuyorum ve bu PSG'yi önümüzdeki yıllarda daha da ileriye taşıyacak.

Nasser Al-Khelaifi: Bireye değil, kolektife dayalı bir felsefemiz var

Genç yeteneklerden bahsetmişken, Warren Zaire-Emery yeni Verratti mi?
Öncelikle Marco Verratti'nin 11 yılı aşkın bir süredir PSG'ye ve bu süre zarfında İtalya milli takımına ne kadar çok katkı sağladığını belirtmek isterim. Kendisi harika bir oyuncu ve İtalya onunla gurur duymalı. Warren çok özel bir oyuncu. Akademimizden geçtiği için onunla gurur duyuyorum. Yaşından çok daha büyük bir olgunlukla başardığı şey olağanüstü. Warren'ı başka hiçbir oyuncuyla kıyaslamam. Kendine özgü bir oyuncu ve kendi parlak yolunu çiziyor. Kulübe çok sadık ve futbol oynama konusunda tutkulu. etrafında harika bir aile ve destek ağı var. PSG her yıl bu kalibrede oyunculara sahip olduğu için çok şanslı. Dünyanın en iyi oyuncuları Paris Saint-Germain forması giymek istiyor. Ve dünyanın en iyi genç oyuncuları da Paris'te yetişiyor. Poissy'deki yeni eğitim merkezimiz kulüp olarak gelişimimizin bir sonraki aşamasının merkezinde yer alıyor.

Haberin Devamı

ECA Başkanı olarak kısa bir süre önce Milano'daydınız. Özellikle yeni Suudi Ligi tehdidi göz önüne alındığında Avrupa futbolu için planlarınız nelerdir?
ECA ile birlikte Milano'da bulunmak benim için bir zevkti. Birçok İtalyan kulübünün yanı sıra AC Milan ve Inter Milan da ECA'nın çok aktif ve önemli üyeleri. Hatta Palermo FC de bu hafta ailemize katıldı ki bu harika bir şey. Avrupa'da yaklaşık 500 kulübü temsil eden bir kurum olarak, Avrupa futbolunu herkesin menfaatine olacak şekilde geliştirmek için UEFA ile el ele çalışıyoruz ve her ölçekteki kulüp için daha fazla gelir sağlıyoruz. Suudi ligini ya da herhangi bir yeni ligi tehdit olarak görmüyoruz; kendimize ve standartlarımıza odaklanıyoruz. UEFA kulüp müsabakalarında dünyadaki en iyi turnuvalara, en iyi kulüplere, en iyi oyunculara, en zengin tarihe ve en geniş taraftar kitlesine sahibiz. Bunlar başarı için gerekli malzemelerdir.

Haberin Devamı

İlk maçtan sonra San Siro'da Milan'a karşı oynayacağınız maç sizde ne çağrıştırıyor?
San Siro'da olamayacağım için çok hayal kırıklığına uğradım. Geçtiğimiz hafta boyunca her gün doktoruma “Gelebilir miyim” diye baskı yaptım! Ama ne yazık ki bu mümkün değil. Maçın her dakikasını televizyondan izleyeceğim. Üstelik maçın iki saat öncesinden başlayarak! Kolay olmayacak. Keşke kulübümle birlikte orada olabilseydim. Oyuncularımız, teknik direktörümüz Luis Enrique ve sportif direktörümüz Luis Campos (hafta sonu boyunca kendileriyle şahsen konuştum) ve tüm ekibimizle birlikte. San Siro'nun harika bir tarihi ve inanılmaz bir atmosferi var. Burası bir kale. Oraya gelen her takım 12 oyuncuya karşı oynuyor. Milano şehrini de çok seviyorum. Hem iş hem de eğlence için sık sık gidiyorum.

Haberin Devamı

Donnarumma için San Siro'da özel bir maç olacak Eski evine dönüyor. Ev sahibi taraftarlar onun üzerinde baskı kurabilir.
Gigio dünyanın en iyi kalecilerinden biri. Hâlâ çok genç ve çok iyi bir profesyonel. Aynı zamanda harika bir insan. Onunla sözleşme imzaladığımız zamanı, Londra'da İtalya adına EURO'yu kazanmasını ve UEFA EURO 2020 Turnuvanın Oyuncusu ödülünü kazanmasını izlediğimi hatırlıyorum ki bu bir kaleci için inanılmaz bir başarı. Aslında Paris'e gelmeden 2-3 yıl önce onunla anlaşmaya çalışmıştık. AC Milan'a 215 maçta kattıkları inanılmazdı ve hem AC Milan'a hem de Gigio'ya büyük saygı duyuyorum. Avrupa futbolunun iki büyük kulübü arasında devasa bir maç olacak. Şampiyonlar Ligi işte böyle bir şey.

Son olarak, Milano'nun diğer eviniz olduğunun kanıtı olarak, aralık ayında Premier Padel etkinliği için geri dönebilirsiniz. Padelin dünya haritasına girmesine yardımcı oldunuz, memnun musunuz?
Padel İtalya başta olmak üzere dünya çapında muazzam bir hızla büyüyor. Bu harika. Temmuz ayında Roma'da Major turnuvamızı düzenledik ve aralık ayında Milano'da düzenleyeceğimiz Major turnuvamızı da dört gözle bekliyoruz. Bildiğiniz gibi futbolcular bu sporun en büyük hayranları arasında yer alıyor. Şu anda Poissy'de bazı kortlar kuruyoruz. Ancak dizim iyileşene kadar açılışlarını erteleyebilirim!

YORUM YAZ