MENÜ

Para yağıyor

Sermaye artırımından 279 milyon TL, Süper Lig yayın gelirinden 71.4 milyon TL, Şampiyonlar Ligi'nden 40 milyon TL olmak üzere Galatasaray'ın kasasına tam 390.4 milyon TL sıcak para giriyor...

Para yağıyor

Sarı-Kırmızılılar’ın transfer çalışmaları çerçevesinde elini güçlendiren en önemli koz; kuşkusuz para olacak. Zira yıllardır çekilen sıkıntılar yerini bolluğa bırakıyor. Başkan Ünal Aysal önderliğinde gerçekleşen yüzde 400’lük son sermaye artırımı operasyonuyla Galatasaray’ın kasasına tam 279 milyon TL girecek. Sportif A.Ş.’nin 2.7 milyon TL olan sermayesi 13.9 milyon TL’ye ulaşmış olacak. Böylece hisse sahiplerinin 1 TL’lik her hisse için kulübe 25 TL ödemesi gerekecek. Sarı-Kırmızılılar’ın küçük yatırımcıyı zor durumda bırakan bu operasyonu, kulübü tam anlamıyla ihya ediyor.

Haberin Devamı

UEFA hak edişleri ödeyecek
Ancak Galatasaray’ın yüzünü güldüren tek gelişme bu değil. Süper Lig’i şampiyon tamamlayan Cim Bom, sadece yayın geliri olarak 71.4 milyon TL almaya hak kazandı. Şampiyonluğun devamında Devler Ligi’ne doğrudan katılacak olmanın da müthiş bir bedeli olacak. Galatasaray Başkan Yardımcısı Refik Arkan, geçtiğimiz günlerde FANATİK’e yaptığı açıklamada, UEFA’nın hak edişleri kısa süre içinde ödeyeceğini ve yaklaşık 40 milyon TL beklediklerini ifada etmişti. Böylece kulübün kasasına yaklaşık 400 milyon TL tutarında sıcak para girmiş olacak.

YORUM YAZ