MENÜ

(ÖZET) Yeni Malatyaspor - Kasımpaşa maç sonucu: 1-2

Süper Lig'in 27. haftasında alt sıraları yakından ilgilendiren bir mücadeleye sahne oldu. Evinde Kasımpaşa'yı konuk eden Yeni Malatyaspor, Donald ile 1-0 öne geçtiği mücadelede üstünlüğünü koruyamadı. Sahneye çıkan Mame Thiam, attığı 2 golle takımına 3 puanı getiren isim oldu.. Bu sonucun ardından Yeni Malatyaspor'un galibiyet hasreti 12 maça çıktı, üst üste 3. maçını kazanan Kasımpaşa ise çıkışını sürdürdü.

(ÖZET) Yeni Malatyaspor - Kasımpaşa maç sonucu: 1-2

Süper Lig'in 27. haftasında Yeni Malatyaspor ile Kasımpaşa kozlarını paylaştı. Ligde son 11 maçını kazanamayan ve averajla ateş hattının bir basamak üzerinde bulunan Yeni Malatyaspor, erteleme sonrasındaki ilk sınavını kazanarak yeni bir sayfa açmayı hedefliyordu.

Haberin Devamı

45+3'te Mitchell Donald ile öne geçen Hikmet Karaman'ın ekibi, 61 ve 67'de Mame Thiam'ın gollerine engel olamadı, hayati derecedeki 3 puanı rakibine kaptırdı.

Sezon başından bu yana bekleneni veremeyen ve hayal kırıklığı yaratan Kasımpaşa ise ligin erteleme süresi öncesinde çıktığı 4 maçta mağlubiyet yüzü görmemişti. 3 galibiyet ve 1 beraberlikle küme düşme hattından çıkan Lacivert-Beyazlılar, Malatya'dan kaptığı 3 puanla çıkışını sürdürdü.

Bu sonucun ardından galibiyet hasreti 12 maça çıkan Yeni Malatyaspor 25 puanla ateş hattında bir adım daha yaklaştı.

Üst üste 3. galibiyetini alan ve 29 puana yükselen Fuat Çapalı Kasımpaşa ise 12. sıraya yerleşti.

Haberin Devamı

MAÇTAN DAKİKALAR:

Maç öncesinde hazırlanan esame listesinde ilk 11'de ismi yer alan Malatyasporlu Mustafa Akbaş, ısınma hareketleri sırasında sakatlandı. Bu oyuncunun yerine Mina başlangıç kadrosuna dahil edildi.

6. dakikada Kasımpaşa, Tirpan ile önemli bir pozisyonu değerlendiremedi. Tirpan'ın ceza sahası dışında kaleyi cepheden gören bir noktadan müsait durumda şutunda, meşin yuvarlak yandan az farkla auta gitti.

12. dakikada Kasımpaşalı Thiam, savunmanın arkasına sarkıp sol çaprazda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Bu oyuncu, kaleci Farnolle'nin müdahalesi sonrası düşerken, hakem Halil Umut Meler penaltı noktasını gösterdi. Video Yardımcı Hakem (VAR) uyarısıyla saha kenarında pozisyonu inceleyen Meler, hem penaltı kararını hem de Farnolle'ye gösterdiği sarı kartı iptal etti.

19. dakikada ev sahibi ekibin attığı gol, ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Sağ kanattan Donald'ın yaptığı ortada, ceza sahası içinde Acquah meşin yuvarlağı filelere gönderdi. Sonrasında yapılan VAR kontrolünde ofsayt tespit edilmesi nedeniyle gol geçerli sayılmadı.

Haberin Devamı

38. dakikada Kasımpaşa oyuncusu Koita mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Sol kanattan Quaresman'nın ortasında topa iyi yükselen Koita, rahat bir pozisyonda topu yandan auta gönderdi.

41. dakikada gelişen Yeni Malatyaspor atağından soldan yapılan ortaya ceza sahası içinde iyi yükselen Umut Bulut'un zor pozisyonda kafa vuruşunda, meşin yuvarlak üst direkten döndü.

45+2. dakikada ev sahibi ekip aradığı golü Donald ile buldu. Chebake'in sağ kanatta son çizgiden yaptığı ortada, Kjartansson topu kontrol edip Donald'ın önüne bıraktı. Bu oyuncu düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0.

Karşılaşmanın ilk yarısı BtcTurk Yeni Malatyaspor'un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarı

58. dakikada ceza sahası içi sol çaprazdan Bifouma'nın sert şutunda, savunmaya çarpan top tehlikeli bölgeden uzaklaştı.

61. dakikada Kasımpaşa beraberliği yakaladı. Yeni Malatyasporlu Mina'nın ceza yayı önünde uzaklaştırmaya çalıştığı topu kapan Thiam, kaleci Farnolle ile karşı karşıya kaldı. Bu oyuncunun ceza alanına girer girmez şutunda, meşin yuvarlak kalecinin üstünden ağlarla buluştu: 1-1.

Haberin Devamı

67. dakikada Thiam, bir kez daha fileleri havalandırarak Kasımpaşa'yı öne geçirdi. Ceza sahası içinde oluşan karambolde sol çaprazda topla buluşan Thiam, dar açıya rağmen düzgün bir vuruşla kendisinin ve takımının ikinci golünü attı: 1-2.

82. dakikada Yeni Malatyaspor gole çok yaklaştı. Sağ kanattan Gökhan Töre'nin getirdiği topla ceza yayında buluşan Fofana'nın bekletmeden şutunda, meşin yuvarla az farkla yandan auta gitti.

90+1. dakikada hızlı atağa çıkan ev sahibi ekibin golcü oyuncusu Umut Bulut, savunmanın arkasına sarkarak ceza sahası içerisinde kaleci Ramazan Köse'yi de çalımlayıp, şutunu çekti. Ancak Kasımpaşa savunmasında araya giren Meriah, mutlak bir gole izin vermedi.

Karşılaşma, Kasımpaşa'nın 2-1'lik galibiyetiyle sona erdi.

STAT: Yeni Malatya

HAKEMLER: Halil Umut Meler, Mustafa Emre Eyisoy, Cevdet Kömürcüoğlu

Haberin Devamı

BTCTURK YENİ MALATYASPOR: Farnolle - Chebake, Robin, Mina, Sakıb (Dk. 87 Youssouf), Donald (Dk. 75 Ahmet), Acquah (Dk. 75 Murat), Gökhan, Umut, Bifouma (Dk. 87 Erkan), Kjartansson (Dk. 67 Fofana)

KASIMPAŞA: Ramazan - Tirpan, Meriah, Sarlija, Haddadi, Hadergjonaj, Aytaç (Dk. 86 Pavelka), Quaresma (Dk. 64 Ndongala), Hajradinovic (Dk. 72 Tarkan), Thiam (Dk. 86 Yusuf), Koita

GOLLER: Dk. 45 Donald (BtcTurk Yeni Malatyaspor) - Dk. 61 - Dk. 67 Thiam, (Kasımpaşa)

SARI KARTLAR: Chebake (BtcTurk Yeni Malatyaspor) - Haddadi, Sarlija (Kasımpaşa)

YORUM YAZ