MENÜ

(ÖZET) Trabzonspor - Fenerbahçe maç sonucu: 2-1

Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Trabzonspor, Akyazı Stadı'nda Fenerbahçe'yi konuk etti. Mücadeleyi baştan sona üstün götüren Fırtına, şut rekoru kırdığı mücadelede Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup etti. Bu sonucun ardından Trabzonspor, 18 maç sonra [8 yıl] Fenerbahçe'yi mağlup etmeyi başardı.

(ÖZET) Trabzonspor - Fenerbahçe maç sonucu: 2-1

Spor Toto Süper Lig'in 13'üncü haftasında Trabzonspor, sahasında Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup ederek ligde 5 maç sonra kazanırken, rakibi karşısından da ligde 17 maç aradan sonra 3 puanla ayrıldı. Ligde 6 maç aradan sonra 12'nci hafta mücadelesinde Aytemiz Alanyaspor'u mağlup eden Fenerbahçe ise 13'üncü hafta karşılaşmasından mağlubiyetle ayrıldı ve 13 puanla küme düşme potasının 1 puan üzerinde 15'inci sırada yer aldı.

Haberin Devamı

MAÇTAN DAKİKALAR:

Trabzonspor taraftarından Fenerbahçe maçı öncesi koreografi

"Özgür kalacak kadar masum değilsin."

(ÖZET) Trabzonspor - Fenerbahçe maç sonucu: 2-1

Halil Umut Meler ilk düdüğü çaldı ve maç başladı...

Maçta ilk tehlike 8. dakikada Trabzonspor'dan geldi. Yusuf Yazıcı'nın uzaklardan sert vuruşu az farkla dışarı gitti.

Bu sefer Nwakaeme kaleyi yokladı. 10. dakikada sol çaprazda topla buluşan Nijeryalı futbolcu şutunu attı, Harun'u geçen top az farkla auta çıktı.

Haberin Devamı

Valbuena'nın şutu hedefi bulmadı

Fenerbahçe'nin ilk tehlikeli atağı 17. dakikada geldi. Sol kanattan içeri doldurulan uzun topu Slimani göğsüyle indirdi, Valbuena'nın gelişine vuruşunda top yandan auta çıktı. Trabzonsporlu futbolcular, Slimani'nin topu elle indirdiği yönünde itirazlarda bulundu fakat Halil Umut Meler oyunu devam ettirdi.

(ÖZET) Trabzonspor - Fenerbahçe maç sonucu: 2-1

Harun penaltıyı kurtardı!

22. dakikada Valbuena, Hasan Ali Kaldırım'ı ceza sahasında çok iyi bir noktada topla buluşturdu. Hasan Ali Kaldırım topu ayağına dolaştırdı ve kaybetti. Ardından Trabzonspor kontratağa çıktı ve çok tehlikeli noktadan frikik kazandı. Yusuf Yazıcı'nın serbest vuruştan şutunda top barajdaki Slimani'nin eline çarptı, hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltıya sebebiyet veren Slimani sarı kart gördü.

Hugo Rodallega'nın penaltı vuruşunda kaleci Harun gol izni vermedi. Penaltı sonrası yaşanan karambolde Trabzonsporlu oyuncular topu yine kaleye göndermeyi başaramadı. 29. dakikada Yusuf Yazıcı, ceza sahası dışından bir kez daha sert bir şut gönderdi. Top yine az farkla dışarı çıktı.

Rodallega, kullandığı son 5 penaltının 3'ünde topu ağlara gönderemedi. Harun Tekin ise son 21 penaltının 9'unu kurtardı.

(ÖZET) Trabzonspor - Fenerbahçe maç sonucu: 2-1

Ayew kendisini yere bıraktı

Fenerbahçe'de Andre Ayew 32. dakikada elinden bir sakatlık yaşadıktan sonra yerde kaldı. Ayew elinden yaşadığı sakatlık sonrası acı içinde kenara geldi ancak eline sargı yapılan yıldız oyuncu maça devam etti.

Haberin Devamı

(ÖZET) Trabzonspor - Fenerbahçe maç sonucu: 2-1

Trabzonspor baskısını sürdürüyor. 36. dakikada Abdülkadir'in nefis kaldırdığı topa Pereira iyi hareketlendi ancak Portekizli oyuncu için ofsayt bayrağı kalktı. 45. dakikada Fenerbahçe kalesini şut yağmuruna tutan Yusuf Yazıcı, yine yokladı. Abdülkadir'in pasında sağ ayağıyla gelişine şutunu çeken Yusuf, Harun'u geçemedi. Dönen topta Skrtel araya girdi.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0'lık eşitlikle sona erdi.

********

İkinci yarı başladı

47. dakikada Eljif Elmas'ın yerde kaldığı pozisyon sonrası Fenerbahçe kaleyi cepheden gören bir noktadan serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Valbuena ayak içiyle nefis vurdu, top az farkla yandan auta çıktı.

Asist sağ bek, gol sol bek!

50. dakikada Novak'ın golüyle Trabzonspor, Fenerbahçe karşısında 1-0 öne geçti. Sağ bek Pereira ortaladı, sol bek Novak attı.

Haberin Devamı

53. dakikada Trabzonspor 2. gole çok yaklaştı. Onazi'nin sert şutunu Harun harika kurtardı. 1 dakika sonra bu sefer Fenerbahçe tehlikeli geldi. Eljif'in ceza sahası içinden sert şutunda Novak, kaleye giden topu kafayla son anda kornere gönderdi.

İnanılmaz goller kaçıyor

Sol kanattan Nwakaeme'nin pasıyla ceza alanında bir anda bomboş kalan Novak döndü vurdu, top auta çıktı. 58. dakikada Abdülkadir orta sahada aldığı topu ceza alanı önüne kadar taşıdı ancak vuruşunda top az farkla dışarı gitti. Tempo iyice yükseldi. Mücadele tek golü atan Novak, Fenerbahçe'ye tehlikeli anlar yaşatıyor. Novak, iki oyuncuyu çalımlarla geçip kaleci Harun ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda aşırtma vurdu. Top az farkla üstten auta gitti ve Trabzonspor mutlak golden oldu.

61. dakikada Abdülkadir Ömür muhteşem bir gole çok yaklaştı. Harun'un son anda parmaklarının ucuyla dokunduğu top direkten döndü.

Maçın henüz 66. dakikası olmasına rağmen Trabzonspor, bu sezon Süper Lig'de en fazla şut attığı (23 şut) maçı oynuyor. 73. dakikada Yusuf Yazıcı ceza yayının gerisinden çok sert vurdu, Harun'un tokatlamak istediği top direğin dibinden kornere çıktı.

Haberin Devamı

Sosa'dan müthiş gol

75.dakikada Sol kanatta topu alan Sosa, ceza alanına girerken çaprazdan muazzam bir vuruş yaptı, top Harun'un bakışları arasında köşeden ağlarla buluştu.

Frey sahneye çıktı

Sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında ceza alanı içinde topla buluşan Ayew soldan son çizgiye indi ve ortasını yaptı, arka direkteki Barış'ın indirdiği topa Frey gelişine vurdu ve ağları sarstı. Michael Frey bu sezon Fenerbahçe formasıyla ligdeki üçüncü golünü kaydetti.

Trabzonspor - Fenerbahçe maçında son saniyede saha karıştı. Yiğithan, Trabzonspor kalecisi Uğurcan'a yaptığı hareket sonrasında sarı kart gördü. Rodallega çok sinirlendi.

Karşılaşmada başka gol olmadı ve Trabzonspor sahadan 2-1 galip ayrıldı.

******

Trabzonspor - Fenerbahçe ilk 11'ler...

Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Pereira, Zargo Toure, Hüseyin, Novak, Onazi, Sosa, Abdülkadir, Yusuf Yazıcı, Nwankaeme, Rodallega

Fenerbahçe: Harun, Isla, Skrtel, Neustadter, Hasan Ali, Ayew, Mehmet Topal, Eljif, Valbuena, Frey, Slimani

MAÇTAN NOTLAR

Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, Fenerbahçe karşısında ligde son oynanan Evkur Yeni Malatyaspor maçının ilk 11'inden üç değişiklik yaptı. Karaman, kadro dışı bırakılan Onur'un yerine kalede Uğurcan Çakır'a, sakatlığı bulunan Hosseini'nin yerine stoperde Hüseyin'e, hücum hattında Olcay Şahan'ın yerine ise sakatlığının ardından takıma geri dönen Yusuf Yazıcı'ya ilk 11'de görev verdi.

Hüseyin ilk kez

Trabzonspor'da genç savunma oyuncusu Hüseyin Türkmen, bordo mavili takım ile Süper Lig'de ilk kez 11'de sahaya çıktı. Bu sezon ligde son oynanan Evkur Yeni Malatyaspor maçında toplamda 36 dakikada süre alan Hüseyin Türkmen, 2017-18 sezonunda ise Süper Lig'de toplamda 17 dakika sahada kalmıştı.

Onur'un yerine Uğurcan

Trabzonspor'da Onur Recep Kıvrak'ın kadro dışı bırakılmasının ardından teknik direktör Ünal Karaman'ın Fenerbahçe karşısında şans tanıdığı genç kaleci Uğurcan Çakır, bu sezon ligde ilk kez forma şansı buldu. 2017-18 sezonunda toplamda 6 lig maçında 494 dakika süre alan Uğurcan, 2018-19 sezonuna ise Fenerbahçe maçıyla siftah yaptı.

Yusuf Yazıcı geri döndü

Trabzonspor'da ligin 10'uncu haftasında oynanan Antalyaspor maçında sakatlanan ve ligde Bursaspor ile Evkur Yeni Malatyaspor karşılaşmalarında forma giyemeyen Yusuf Yazıcı, Fenerbahçe maçıyla birlikte ilk 11'deki yerini aldı.

Kaptan Sosa!

Trabzonspor'da kadro dışı bırakılan Onur Recep Kıvrak'tan kaptanlığının da alınmasının ardından takımın birinci kaptanlık görevini üstlenen Jose Sosa, Fenerbahçe maçıyla Trabzonspor forması altında ilk kez sahaya kaptan olarak çıktı.

Rodallega Fenerbahçe'ye karşı ilk kez 11'de

Trabzonspor’un forvet oyuncusu Hugo Rodallega, bordo mavili forma ile Fenerbahçe'ye karşı ilk kez ilk 11’de forma şansı buldu. 2016-17 sezonunun devre arasında Trabzonspor’a transfer olan ve bu sezon teknik direktör Ünal Karaman’ın ligde 12 maçta 975 dakika görev verdiği forvet oyuncusu, Trabzonspor formasıyla Fenerbahçe'ye karşı 2016-17 sezonunda 9 dakika, 2017-18 sezonunda ise 1 dakika süre almıştı.

Koeman'dan tek değişiklik

Fenerbahçe Teknik Direktörü Erwin Koeman, Süper Lig'in 12'nci haftasında oynadıkları ve 2-0 kazandıkları Aytemiz Alanyaspor maçının 11'inde tek değişiklik yaptı. Koeman, sakatlığı bulunan Şener Özbayraklı'nın yerine 11'de Mehmet Topal'a şans tanıdı.

11 isim yok

Fenerbahçe'de toplamda 11 oyuncu Trabzonspor maçının 21 kişilik kadrosunda yer almadı. Sarı lacivertlilerde cezalı olan Jailson ve Soldado, sakatlıkları bulunan Alper, Şener, Tolga ve Oğuz Kağan ile kadro dışı olan Volkan Demirel, Kameni, Dirar, Chahechouhe ve Ozan, Trabzonspor'a karşı forma giymedi.

Güvenlik koridoru oluşturuldu

Bu arada Fenerbahçe kafilesinin stadyuma gelişi sırasında yoğun güvenlik önlemleri alındı. Kafilenin konakladığı otelin önünden Medical Park Stadyumu'na kadar kafileye eşlik eden güvenlik güçlerinin yanı sıra kafilenin geçiş güzargahında da yoğun güvenlik tedbirleri alındı. Fenerbahçe takımını taşıyan otobüsün stadyuma girişi sırasında ise bir grup Trabzonsporlu taraftar, kafileyi ıslıkladı.

Trabzonspor pankartla çıktı

Trabzonsporlu futbolcular, maç öncesi ısınmak için sahaya 'Kadına şiddet insanlığa ihanettir' yazılı pankart ile çıktı.

Tribünler tıklım tıklım

Fenerbahçe taraftarının alınmadığı Medical Park Stadyumu'nda Trabzonsporlu taraftarlar misafir takım tribünü de dahil stadın tamamına yakınını doldurdu. Bordo mavili taraftarlar ayrıca maç öncesi ısınmaya çıkan futbolcuları tek tek tribüne çağırarak moral verdiler.

İki başkan yan yana

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu ile Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç maçı birlikte izlediler. 7 yıl sonra Trabzon'a gelen ilk Fenerbahçe başkanı olan Ali Koç, Medical Park Stadyumu'nda Ahmet Ağaoğlu'nun yanında yerini aldı.

Taraftarlardan dev koreografi

Trabzonspor - Fenerbahçe maçının başlama düdüğünden önce doğu tribününde koreografi yapıldı. Bordo mavili taraftarların hazırladığı koreografide bordo, mavi ve beyaz kartonlar ile oluşturulan sembolik Trabzonspor logosu arasından yükselen bordo mavili formalı çizgi film karakteri Temel Reis'in eliyle yakaladığı kanarya yer aldı. Ayrıca tribünde, ‘Özgür kalacak kadar masum değilsin' yazısına da yer verildi.

YORUM YAZ