MENÜ

(ÖZET) Trabzonspor - Adanaspor maç sonucu: 4-1

Trabzonspor-Adanaspor mücadelesi sona erdi. Geçen hafta Kayserispor'u mağlup eden Trabzonspor, bugün de 4-1'lik galibiyet ile 2'de 2 yaptı.

(ÖZET) Trabzonspor - Adanaspor maç sonucu: 4-1

Süper Lig’de 4 maçlık galibiyet özlemine Kayserispor’u yenerek son veren Trabzonspor, sahasında ağırladığı Adanaspor maçında da 3 puanın sahibi oldu. Taraftarının da desteği ile maçta baskılı olan Trabzonspor, dakika 52'de Edgar Silva'nın gördüğü kırmızı kart ve kazandığı penaltı ile maçtan rahat bir galibiyet ile ayrıldı: 4-1. Fırtına, bu galibiyet ile nefes aldı.

Ligde 13 haftada 15 puan toplayan Trabzonspor, 14’üncü haftanın açılış maçında sahasında Adanaspor’u konuk etti.Özgür Yankaya'nın yönettiği mücadelede baskılı bir oyun ortaya koyan Trabzonspor, 35. dakikada Yusuf Erdoğan'ın attığı golle 1-0 öne geçti. Trabzonspor'un golüne Adanaspor, Renan Foguinho ile karşılık verdi. Mücadelede ilk yarı 1-1 sona erdi.

İkinci yarıda 52. dakikada Edgar Silva'nın hareketinde penaltı noktasını gösteren Özgür Yankaya, Edgar Silva'ya da kırmızı kartını gösterdi. Penaltı vuruşunda topun başına gelen Mehmet Ekici hata yapmadı takımını 2-1 öne geçirdi. Bu golden sonra baskısını devam ettiren Trabzonspor dakika 70'de Yusuf Erdoğan'ın golü ile 3-1 öne geçti. Maçta son sözü ise yine Mehmet Ekici söyledi. Yıldız oyuncunun golüyle Trabzonspor maçı 4-1 galip bitirdi.

Trabzonspor bu 3 puan ile ligde maç fazlasıyla 9. sıraya yükseldi.

+90 Dikkat! Fırtına geliyor (Mehmet Bulut)

Geçen hafta Kayserispor deplasmanında 4 hafta sonra gelen galibiyetin, Bordo-Mavili ekibe gerekli özgüveni verdiği, Adanaspor maçının daha ilk dakikalarından itibaren belli oldu. Akdeniz ekibinin ufak bir baskıda çözünen orta alanını kolay kateden Bordo- Mavili hücum oyuncuları, organize ataklarla rakibi karşısında kolaylıkla baskı yarattı. Okay ve Onazi’nin de hücuma katkısıyla kolay çoğalan Trabzonspor, ilk 10 dakika oyunu deyim yerindeyse Adanaspor yarı alanına yığarak pozisyon kovaladı. Jurcic’in gidişiyle takımın başına geçen Eyüp Arın’ın, Egar, Guaye, Koman ve Roni gibi yalnız hücumu düşünen oyunculardan kurulu ileri düzeni, Trabzonspor’a da geride kalan boşluklarda kolay konratak şansı tanıdı. İlerleyen dakikalarda maçtaki tempo yükselirken, iki takım da pozisyon bulmaya başladı. 35’te orta alanda Renan Foguinho’nun hatalı geri pası, Fırtına’nın öne geçmesine neden oldu. Topu iyi takip eden Yusuf Erdoğan, takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Hatayı yapan Foguinho, 40’da bu defa kendini affettirdi. Sağ çaprazdan kazanılan serbest vuruşta yapılan ortaya iyi yükselen Brezilyalı orta saha, ilk yarının skorunu tayin etti: 1-1.

Penaltı ve kırmızı maçı kopardı

İkinci yarının hemen başında Edgar Silva’nın neden olduğu tartışmalı penaltı kararı maçın kırılma anı oldu. Brezilyalı oyuncu kırmızı kartla oyun dışı kalırken, topun başına geçen Mehmet Ekici, takımınıyeniden öne geçiren golü kaydetti: 2-1. Bu dakikadan sonra Adanaspor oyun disiplininden tamamen koparken, fazla kişiyle oynamanın avantajını iyi değerlendiren Bordo-Mavililer, farkı 70’te maçın etkili ismi Yusuf ile arttırdı: 3-1. Son sözü ise haftalar sonra sahalara geri dönen Castillo’nun asistini iyi değerlendiren Mehmet Ekici söyledi: 4-1. 14. haftaya kadar sadece 8 gol atabilen Fırtına, bir maçta bu sayının yarısı kadarını Adana ağlarına bırakarak bir anlamda gol açlığını da bertaraf etmiş oldu. İlk kez 2’de 2 yapan Bordo- Mavililer, bu sezon belki de en organize ataklarını yaptığı maçı oynayarak gelecek için umut vaadetti.

Süper Lig'de 14. hafta programı

Bu akşam:

20.00 Trabzonspor-Adanaspor (Hüseyin Avni Aker)

10 Aralık Cumartesi:

16.00 Çaykur Rizespor-Kasımpaşa (Çaykur Didi)
19.00 Beşiktaş-Bursaspor (Vodafone Arena)
19.00 Gençlerbirliği-Medipol Başakşehir (Ankara 19 Mayıs)

11 Aralık Pazar:

13.30 Kardemir Karabükspor-Aytemiz Alanyaspor (Dr. Necmettin Şeyhoğlu)
16.00 Akhisar Belediyespor-Osmanlıspor (Manisa 19 Mayıs)
19.00 Atiker Konyaspor-Kayserispor (Konya Büyükşehir Belediye)
19.00 Galatasaray-Gaziantepspor (Türk Telekom Arena)

12 Aralık Pazartesi:

20.00 Antalyaspor-Fenerbahçe (Antalya)

Haberin Devamı
YORUM YAZ