MENÜ

(ÖZET) Sivasspor-Hatayspor maç sonucu: 4-0

Süper Lig'in 14. haftasında Sivasspor sahasında Hatayspor'u ağırladı. Yiğidolar maçın başından sonuna üstün bir oyun ortaya koyarak sahadan 4-0'lık galibiyet ile ayrıldılar. Bu sonuçla ev sahibi Sivasspor 6 maçtır kazanamama serisine son verdi ve 3 puanı hanesine yazdırarak rahat bir nefes aldı. Yatabare, Sivasspor adına etkileyici performansını 3 golle süsleyerek hat-trick yaptı.

(ÖZET) Sivasspor-Hatayspor maç sonucu: 4-0

Geçtiğimiz sezonun flaş takımı Sivasspor, bu sezona kötü bir başlangıç yaptı. Yiğidolar'ın 14. haftada rakibi ise geçen sezon yakaladığı çıkışı bu sezon da sürdüren Hatayspor vardı. İki dirençli takımın karşılaşmasında gülen taraf Sivasspor oldu. Rıza Çalımbay'ın öğrencileri mücadeleden 4-0'lık üstünlükle ayrıldı ve 6 maçtır kazanamama serisine son verdi. Yatabare, Sivasspor adına etkileyici performansını 3 golle süsleyerek hat-trick yaptı.

Haberin Devamı

Konuk ekip Hatayspor'da Ruben Ribeiro, maçın 55. dakikasında gördüğü kırmızı kartla oyun dışında kaldı ve o dakikadan itibaren arkadaşlarını sahada 10 kişi bırakmak zorunda kaldı.

Alınan bu sonuçla Sivasspor puanını 16'ya yükseltti. Hatayspor ise 26 puanda kaldı.

SÜPER LİG PUAN DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

Maçtan dakikalar

{{{match-widget:1529148}}}

Karşılaşmada 14. dakika oynanırken ev sahibi Sivasspor gole çok yaklaştı. Burak savunmadan çıkmak isterken hata yaptı. Baskı yapan Pedro Henrique, ceza alanı dışı sol çaprazda topu kazandı. Ceza alanına girdi. Sağ çaprazda, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Yakın direğe vuruşunda Munir soluna uzandı ve gole izin vermedi.

Penaltı ve gol

GOL | Karşılaşmanın 20. dakikasında Sivasspor penaltı kazandı. Max Gradel sol kanattan ceza sahasının içine doğru hamle yaptı. Hatayspor'da Kamil Ahmet Çörekçi'nin hamlesi sonrası tecrübeli futbolcu yerde kaldı ve hakem Arda Kardeşler penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Pedro Henrique 22. dakikada takımını 1-0'lık üstünlüğe taşıdı.

Haberin Devamı

Maçın 29. dakikasında tehlikeyi yaratan taraf Sivasspor oldu. Gradel, sol kanattan köşe vuruşunu kullandı. Top kale sahasına düştü, Yatabare ayağını uzattı dokunamadı.

(ÖZET) Sivasspor-Hatayspor maç sonucu: 4-0

Yatabare farkı 2'ye çıkarttı

Karşılaşmanın 43. dakikasında Sivasspor farkı 2'ye çıkartan golü Yatabare ile buldu. Kamil Ahmet sağ kanattan çıkarken orta alanda topu kaybetti. Boşalttığı bölgede Gradel topla buluştu. Gradel topla ceza alanı önüne kadar geldi. Sol çaprazdan, yerden ceza alanına gönderdi. Penaltı noktasına yakın bölgede topla buluşan Yatabare, sol ayağıyla kalecinin sağına yerden vurdu. Top filelere gitti.

Maçın ilk yarısında başka gol pozisyonu olmadı ve ev sahibi ekibin 2-0'lık üstünlüğü ile soyunma odasının yolunu tuttular.

(ÖZET) Sivasspor-Hatayspor maç sonucu: 4-0

2.yarıya golle başladı

Maçın 2. yarısına hızlı başlayan taraf ev sahibi Sivasspor oldu. Maçın iyilerinden biri olan Yatabare yine sahneye çıktı ve skoru 3-0'a getiren golü kaydetti. Fajr ile Gradel, sol kanatta paslaşarak serbest vuruş kullandı. Gradel, sağ ayağıyla kale sahasında doğru kesti. Yere düşmekte olan topa Yatabare yakın mesafede ayağını uzatarak dokundu ve top ağlarla buluştu.

Haberin Devamı

Kırmızı kart

Maçın 55. dakikasında kırmızı kart çıktı. Konuk takımda Ribeiro, çift sarı karttan kırmızı kart gördü. Hatayspor 10 kişi kaldı. Hızlı hücuma çıkan Pedro Henrique'yi orta alanda faulle durduran Ribeiro, önce sarı kart gördü. Yoğun itirazları nedeniyle hakem Ribeiro'ya ikinci sarı kart ve kırmızı kart gösterdi.

63. dakikada Sivasspor direğe takıldı. Ev sahibi sol kanattan geldi, bindirme yapan Uğur son çizgiden topu içeriye havalandırdı. Top yakın direkten geri geldi. Ceza alanı yan çizgisinde sol kanatta topu alan Gradel, topu yakın köşeye yollamak istedi. Sol ayağıyla yaptığı vuruşta top yan direkten oyun alanına döndü.

(ÖZET) Sivasspor-Hatayspor maç sonucu: 4-0

Maçta dakikalar 81'i gösterdiğinde Sivasspor tehlikeyi yaratan taraf oldu. Yiğidolar, eksik rakibi karşısında daha rahat pozisyona giriyorlar bu dakikada. Kayode sağ iç kulvardan ceza sahasına topla birlikte girdi. Son çizgiye doğru hareketlendi. Yerden içeriye çevirdi, savunmanın uzaklaştırdığı topu Kerem ceza alanı dışından kaleye yollamak istedi, ancak top auta gitti.

Haberin Devamı

Yatabare'den hat-trick

86. dakikada Sivasspor skoru 4-0'a getiren golü kaydetti. Rakip yarı alana yerleşip paslaşan Sivasspor sağ kanatta kalabalıklaştı. Gradel sağ kanatta topu aldı, son çizgiye doğru çekti. Yerden kale sahasına sert gönderdi. Yatabare ayağıyla uzandı ve rahat bir şekilde topu ağlara yolladı. Yatabare, Sivasspor formasıyla ilk kez hat-trick yaptı.

Mücadelede başka gol sesi çıkmadı ve Sivasspor, Yatabare'nin 3 gol attığı maçta Hatayspor'u 4-0 yendi.

Sivasspor-Hatayspor 11'ler:

Sivasspor: Ali Şaşal, Caner Osmanpaşa, Dimitrios, Samba, Uğur, Ulvestad, Kerem, Fayçal Fajr, Pedro Henrique, Max Gradel, Yatabare.

Hatayspor: Munir, Kamil Ahmet Çörekçi, Fatih Kurucuk, Burak, Samuel, Ruben, Mehdi, Saba, Ayoub, Traore, Mame Diouf

(ÖZET) Sivasspor-Hatayspor maç sonucu: 4-0

YORUM YAZ