MENÜ

(ÖZET) Fenerbahçe - Göztepe maç sonucu: 2-1

Süper Lig'in 30. haftasında Göztepe'yi konuk eden Fenerbahçe, sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı. Malatyaspor'dan sonra Göztepe'yi de deviren Fenerbahçe'nin Avrupa umutlarını iki genç oyuncusu diri tuttu. Ferdi Kadıoğlu 25 ve 45+2'de jeneriklik goller attı. İkinci yarıda ise kaleci Altay Bayındır sahneye çıktı, 86 ile 90+6'da Wilczek'in vuruşlarında inanılmaz kurtarışlarla 3 puanı getirdi. Üst üste gelen galibiyetlerle Kanarya 3. sıra ile farkı 4 puana indirdi

(ÖZET) Fenerbahçe - Göztepe maç sonucu: 2-1

Geçtiğimiz hafta Yeni Malatyaspor'u son saniyelerde bulduğu gollerle mağlup eden Fenerbahçe, 30. hafta maçında Göztepe'yi konuk etti. Avrupa hedefini sürdüren Kanarya, rakibini eli boş gönderip, 3 puanı hanesine yazdırdı.

Haberin Devamı

Ferdi Kadıoğlu'nun 25. ve 45+2. dakikalarda attığı golle sahadan 2-1 galip ayrılan Kanarya, 49 puana yükseldi ve 6. sıraya yükseldi, 3. sıra ile farkı 4'e indirdi. Göztepe'nin tek sayısı 66. dakikada Soner'den gelirken İzmir ekibi 38 puanla 8. sırada yer aldı.

90+3. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kart gören Serdar Aziz, önümüzdeki hafta oynanacak Gençlerbirliği maçında forma giyemeyecek.

Fenerbahçe’de Nabil Dirar ve Ferdi Kadıoğlu, Göztepe karşısında 90 dakikayı tamamlayamadı. Her iki oyuncu da yaşadıkları sakatlıklar dolayısıyla oyundan çıkmak istedi. Fenerbahçe teknik heyeti, 61. dakikada Dirar’ı, 78. dakikada ise Ferdi Kadıoğlu’nu oyundan aldı.

MAÇTAN DAKİKALAR:

Fenerbahçe, henüz 30. saniyede gole yaklaştı. Sol kanattan ceza sahasına giren Vedat Muriç'in pasında Deniz Türüç, Göztepe kalesine sert bir şut gönderdi. İzmir ekibinin tecrübeli kalecisi, topu son anda kornere yolladı.

Haberin Devamı

Beto yine kalesini gole kapattı. 2. dakikada Serdar Aziz'in uzak mesafeden attığı şut, yerden köşeye giderken Beto'nun elinde kaldı.

Bu kez gole yaklaşan Göztepe. Berkan'ın pasında savunma arkasında kendisini unutturan Wilczek, göğüs kontrolü yaptıktan sonra sert bir şut gönderdi. Genç kaleci Altay, güçlükle topu çelmeyi başardı.

Kadıköy'de Beto fırtınası

Fenerbahçe, Beto'yu geçemiyor. 8. dakikada Tolgay Arslan'ın harika pasında sağdan ceza sahasına doğru giren Deniz Türüç, pasını tehlikeli bölgeye aktardı. Zor durumda vuruşunu yapan Muriç, Beto'ya takıldı. Tecrübeli kaleci, yakın mesafeden bir kez daha gole izin vermedi.

23. dakikada sakatlık yaşayan Serdar Gürler oyuna devam edemedi. Serdar Gürler'in yerine Stefano Napoleoni oyuna girdi.

GOL | 25. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Savunmada altığı topu ileri taşıyan Falette, boş durumda olan Hasan Ali Kaldırım'a topu aktardı. Milli futbolcunun pasıyla topla buluşan Ferdi Kadıoğlu, çaprazdan sol ayağıyla şutunu gönderdi. Beto'yu geçen top ağlarla buluştu ve Fenerbahçe, Göztepe karşısında 1-0 öne geçti.

34. dakikada Tolgay Arslan savunma arkasına muhteşem bir pas yolladı. Hasan Ali Kaldırım soldan ceza sahasına girerken Alpaslan son anda araya girdi ve topu kornere yolladı.

Haberin Devamı

37. dakikada Ferdi, kendisinin ve takımının 2. golüne yaklaştı. Kullanılan kornerde karambolde topla buluşan Muriç, boş durumda bulunan Ferdi'ye pasını gönderdi. Genç yıldızın plase şutu az farkla auta çıktı.

39. dakikada Berkan Emir'in kullandığı serbest vuruş, yan ağlarda kaldı.

Ferdi'den harika gol

GOL | 45+2. dakikada Soner'in ceza sahasının sol tarafından yaptığı ortada top Altay'dan sekti fakat Wilczek topa vuramadı. Fenerbahçe savunması araya girip tehlikeyi önlerken Sarı Lacivertli ekip kontra atakla 2. golü buldu. Deniz Türüç'ün pasında sol kanatta topla buluşan Ferdi, Borges ve Mossoro'dan kurtulduktan sonra harika bir şut gönderdi. Beto'yu avlayan Ferdi, kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti. 20 yaşındaki Ferdi Kadıoğlu, Fenerbahçe formasıyla bu sezon ligde 4 gole ulaştı.

(ÖZET) Fenerbahçe - Göztepe maç sonucu: 2-1

Ferdi Kadıoğlu, Salih Uçan'dan bu yana Fenerbahce formasıyla bir Süper Lig maçında 2 gol atan en genç oyuncu oldu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe, Göztepe karşısında ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı.

Mücadelede ikinci devre başladı.

Göztepe'de Yalçın Kayan, Celco Borges'in yerine Murat Paluli ise Gassama'nın yerine oyuna dahil oldu.

47. dakikada Fenerbahçe hızlı ve kalabalık bir şekilde rakip yarı sahaya geldi. Ferdi'nin pasıyla sağ kanatta topla buluşan Dirar kale sahasına ortaladı ancak kaleci Beto topu kontrol etmeyi başardı.

49. dakikada Ozan Tufan'ı faulle durduran Murat Paluli sarı kart gördü.

54. dakikada Fenerbahçe'de Serdar Aziz rakibine yaptığı müdahalenin ardından sarı kart gördü.

58. dakikada Göztepe tehlikeli geldi. Napoleoni'nin pasıyla soldan son çizgiye inen Mossoro sert bir orta yolladı ancak kaleci Altay topu kontrol etmeyi başardı.

61. dakikada Fenerbahçe iki değişiklik yaptı. Tolgay Arslan'ın yerine Emre Belözoğlu, Nabil Dirar'ın yerine ise Mija Zajc girdi.

Araya Serdar Aziz girdi

63. dakikada Göztepe savunmasının uzun pasında Murat Paluli sağ kanatta topla buluştu ve kale sahasına ortasını yolladı. Pozisyonu iyi takip eden Serdar Aziz, Wilczek'e gol vuruşu yapma şansı tanımadı.

Haberin Devamı

GOL | 66. dakikada Göztepe, farkı 1'e indirdi. Berkan Emir'in pasına hareketlenen Napoleoni, topu ceza sahasının hemen önünde yer alan Soner'e gönderdi. Gelişine harika bir ayak içi vuruş yapan tecrübeli futbolcu, topu ağlara gönderdi.

Göztepe penaltı bekledi

Göztepe beraberlik golünü arıyor. 76. dakikada Titi'nin pasında savunma arkasına koşu yapan Napoleoni, penaltı noktasına doğru topu gönderdi. Wilczek, Falette'in müdahalesiyle yerde kalınca Göztepe cephesi penaltı bekledi. Maçın hakemi Bahattin Şimşek, oyunu devam ettirdi.

77. dakikada Vedat Muriçe yaptığı faul sonrası sarı kart gören ve cezalı duruma düşen Alpaslan Öztürk, gelecek hafta oynanacak Ankaragücü maçında forma giyemeyecek.

81. dakikada Yalçın'ın harika pasında Berkan Emir soldan son çizgiye indi ve ortaladı ancak Falette topu karşılamayı başardı. Seken topu kazanan Göztepe'de bu kez Murat Paluli sağ kanattan sert bir orta yaptı fakat Altay topu uzaklaştırdı.

84. dakikada Vedat Muriç, Fenerbahçe hücumunu tek başına sürükledi. Alpaslan'dan sıyrılan Kosovalı golcü, sağdan ceza sahasına girdi fakat Alpaslan mücadeleyi bırakmayarak topu kornere yolladı.

Altay inanılmaz bir kurtarışa imza attı

86. dakikada Mossoro'nun sağ kanattan yaptığı ortada Wilczek yakın mesafeden kafayı vurdu ancak Altay inanılmaz bir kurtarışa imza atarak gole izin vermedi.

89. dakikada Vedat Muriç, topu tek başına sakladı ve sol tarafı görerek oyuna genişlik kazandırdı. Hasan Ali'nin kale sahasına yaptığı etkili ortada Alpaslan bir kez daha iyi yer tuttu ve topu kornere attı.

90+1'de Göztepe'nin tecrübeli futbolcusu Mossoro kenara alınırken oyuna 18 yaşındaki Ege Özkayımoğlu girdi.

90+3. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kart gören Serdar Aziz, önümüzdeki hafta oynanacak Gençlerbirliği maçında forma giyemeyecek.

90+4. dakikada kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Berkan Emir etkili bir vuruş yaptı ancak top direğin dibinden dışarı gitti.

90+5. dakikada Berkan'ın soldan ortasında Wilczek kafayı vurdu ancak Altay bir kez daha gole izin vermedi.

90 dakika Fenerbahçe'nin 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.

**

Fenerbahçe - Göztepe ilk 11'ler:

Fenerbahçe: Altay, Dirar, Serdar, Falette, Hasan Ali, Tolgay, Gustavo, Deniz, Ferdi, Ozan, Vedat Muriç

Göztepe: Beto, Gassama, Titi, Alpaslan, Berkan, Soner, Borges, Mossoro, Tripic, Serdar, Wilczek

YORUM YAZ