MENÜ

(ÖZET) Beşiktaş-Kayserispor maç sonucu: 2-2

Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Beşiktaş ile Sergen Yalçın önderliğindeki Kayserispor, Vodafone Arena'da müthiş bir mücadele ortaya koydu. Aboubakar'la öne geçen Beşiktaş, Kayserispor'un 2 golüne engel olamadı. Kamerunlu yıldızı ile yeniden eşitliği yakalayan Beşiktaş, 1 puanla yetindi.

(ÖZET) Beşiktaş-Kayserispor maç sonucu: 2-2

Geçtiğimiz perşembe günü Avrupa'da önemli bir maça çıkan Beşiktaş, ligde Kayserispor'u konuk etti. Quaresma ve Gökhan Gönül'den yoksun olarak saha çıkan Siyah-Beyazlılar, iki futbolcuyu da çok aradı. Karambolden ataklarla gol bulan Beşiktaş'a karşı Kayserispor, hızlı ataklarla golü buldu.

Maçtan notlar şöyle;

Spor Toto Süper Lig'İn 24. haftasında lider Beşiktaş, kayserispor'u konuk ediyor. Mücadele Cüneyt Çakır'ın düdüğü ile başladı.

Mücadeleye Beşiktaş baskılı başladı. 4. dakikada Siyah-Beyazlılar, tehlikeli bir yerden serbest vuruş kazandı. Talisca'nın vuruşu barajdan döndü. Kayserispor, maçtaki ilk şutunu 7. dakikada attı. Rotman'ın ceza sahası dışından yapmış olduğu vuruş, farklı şekilde auta çıktı.

15. dakikada orta sahada topla buluşan Aboubakar, sağ kanatta boş durumda olan Beck'e güzel bir pas verdi, Beck'İn ortasın ceza sahası dışından Talisca'nın yapmış olduğu vuruş kaleci Ahamada'nın kucağında kaldı.

Fabri net golü önledi

17. dakikada Kayserispor'da Deniz Türüç, Beck'i çalımladı ve topu ortaladı. Savunnmada Tosic'ten seken topa Raheem Lawal çok sert vurdu ama kaleci Fabri golü önledi.

20. dakikada Varela'nın ortasında Umut Bulut topu kafayla filelere gönderdi ancak gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Atiba çizgiden çıkardı!

24. dakikada Welliton'un tehlikeli ortasını Fabri uzaklaştırmadı ve ceza sahası içinde Kayserisporlu futbolcular topa sahip oldu. Karambolde Deniz Türüç'ün yaptığı vuruşu Atiba çizgiden çıkararak golü önledi.

40.dakikada Beşiktaş, Kayserispor yarı sahasına yerleşti. Ceza sahasına yapılan ortayı mabiala uzaklaştıramadı . Topu önünde bulan Aboubakar'ın sert şutunu Ahmada kurtardı.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

Beşiktaş ,ikinci yarıya oyuncu değiişkliği ile başladı. Tolgay oyuna girerken Babel oyundan çıktı.

Siyah-Beyazlılar, ikinci yarının başlamısyla kaleyi yokladı. Talisca'nın ceza sahası dışından şutu auta gitti.

51. dakikada Beşiktaş, Andreas Beck ile gole yaklaştı. Aboubakar'ın pasında ceza sahasında çaprazdan Beck vurdu, Ahamada kurtardı. 54. dakikada Beşiktaş'ta Marcelo sakatlandı ve yerine Matej Mitrovic oyuna girdi.

Aboubakar fileleri havalandırdı

55. dakikada Beşiktaş korner kazandı. Oğuzhan'ın kullandığı köşe vuruşunda top karambolde Aboubakar'ın önünde kaldı ve Kamerunlu golcünün sert vuruşu filelerle buluştu: 1-0.

60. dakikada Beşiktaş, Andreas Beck ile tehlikeli geldi. Alman futbolcunun sağ çaprazdan sert vuruşunu Ahamada kornere çeldi.

(ÖZET) Beşiktaş-Kayserispor maç sonucu: 2-2



Umut Bulut eşitliği sağladı

64. dakikada Talisca'nın kaptırdığı top sonrasına Kayserispor, kontratağa çıktı. Erkan Kaş'ın yerden ortasında ce zahasında Umut Bulut düzgün bir vuruşla skoru 1-1 yaptı.

Beraberlikten sonra Beşiktaş, Kayserispor kalesini abluka altına aldı. Talisca, Aboubakar ve Cenk ile gol arayan Siyah-Beyazlı takıma Ahamada izin vermedi.

Beck kendi kalesine attı

82. dakikada Kayserispor, sağ kanattan tehlikeli geldi. Deniz Türüç rakibini çalımladı ve ceza sahasına etkili bir orta yaptı. Beşiktaşlı Andreas Beck, ters bir vuruşla kendi filelerini havalandırdı ve Kayserispor 1-0 geri düştüğü maçta 2-1 öne geçti.

86. dakikada Talisca kaleciden sıyrıldı şutunu çekti, top direkten döndü. Hakem, Talisca'nın pozisyonunu ofsayt olarak değerlendirdi.

Beşiktaş 3. gol için çok yüklense de golü bulamadı ve mücadele 2-2 sona erdi.

(ÖZET) Beşiktaş-Kayserispor maç sonucu: 2-2


Aboubakar tekrar sahnede!

88. dakikada gelişen Beşiktaş atağında Oğuzhan'ın pasında ceza sahasında topla buluşan Aboubakar meşin yuvarlağı bir kez daha ağlarla buluşturdu ve takımını 2-2'lik beraberliğe taşıdı.

Kalan dakikalarda Beşiktaş, 3. gol için Kayseri kalesine yüklense de golü bulamadı ve Vodafone Arena'da 2 puan kaybetti.
******************
Beşiktaş - Kayserispor maçı 11'leri:

BEŞİKTAŞ: Fabri, Andreas Beck, Marcelo, Tosic, Adriano, Atiba, Oğuzhan, Aboubakar,Talisca, Babel, Cenk Tosun
Yedekler:Tolga Zengin, Mitrovic, Atınç, Tolgay, Gökhan İnler, Necip Uysal, Ömer Şişmanoğlu

KAYSERİSPOR: Ahamada, Levent, Kana Bıyık, Mabiala, Erkan Kaş, Rotman, Deniz Türüç, Lawal, Welliton, Varela, Umut Bulut
Yedekler: Muammer, Douglas Ferreira, Samba Sow, Kubilay, Umut Sönmez, Nguemo, Hakan Aslantaş


Maçtan notlar

Beşiktaş’ın Spor Toto Süper Lig’in 24. haftasında evinde Kayserispor ile yaptığı maçta siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Şenol Güneş, hem kadroda hem de oyun düzeninde değişiklik yaptı. Beşiktaş’ta UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Yunanistan’ın Olympiakos ekibiyle yapılan birinci ayak maçında ilk 11’de şans bulan Ricardo Quaresma ile Gökhan Gönül, sarı kart cezaları nedeniyle Süper Lig’deki mücadelede kadroda yer alamadı.

Şenol Güneş, Gökhan Gönül’ün yokluğunda sağ bekte Andreas Beck’i ilk 11’de görevlendirdi. Siyah-beyazlı formayla ligde son olarak 12. haftadaki Medipol Başakşehir maçında ilk 11’de oynayan Beck, 11 karşılaşma sonra ilk 11’de şans buldu.

Quaresma’nın görevi Aboubakar’ın

Güneş, bir başka sarı kart cezalı oyuncusu Ricardo Quaresma’nın oynayamadığı Kayserispor mücadelesinde orta sahanın sağındaki görevi Vincent Aboubakar’a verdi. Olympiakos maçında ilk 11’de ve hücum hattında oynayarak takımının tek golünü atan Aboubakar, Kayserispor karşısında bu sefer orta sahada görev aldı. Olymypiakos mücadelesine yedek başlayan Cenk Tosun ise Aboubakar’ın orta sahaya geçmesiyle lig mücadelesinde ilk 11’de sahaya çıkıp gol aradı.

Oğuzhan Özyakup da ilk 11’de

Avrupa Ligi’ndeki son maçta yedekler arasında yer alan ve ikinci yarıda oyuna girerek takımını başarılı bir şekilde organize eden Oğuzhan Özyakup, Kayserispor karşısında ilk 11’deki görevine döndü. Olympiakos maçında ilk 11’de şans bulan Tolgay Arslan bu sefer yedek soyunurken, bu oyuncunun görevini Oğuzhan yerine getirdi.

Tosic lige döndü

Beşiktaş’ta 4 maçlık cezası biten Dusko Tosic, Süper Lig’de görev almaya başladı. Ziraat Türkiye Kupası’nda Fenerbahçe ile oynanan maçta kırmızı kart gören ve yaptığı hareketlerden dolayı 4 maç men cezası alan Tosic, bu nedenle Kardemir Karabükspor, Galatasaray, Çaykur Rizespor ve Akhisar Belediyespor maçlarında forma giyememişti.
Tosic, Olympiakos mücadelesinde olduğu gibi Kayserispor karşısında da Marcelo Guedes ile savunmanın göbeğinde şans buldu. Beşiktaş’ta ayrıca Fabricio Agosto Ramirez, Adriano Correia, Atiba Hutchinson, Ryan Babel ile Anderson Talisca ilk 11’de sahaya çıktı. Siyah-beyazlı takımın yedekleri ise Tolgay Arslan’ın yanı sıra Tolga Zengin, Matej Mitrovic, Ömer Şişmanoğlu, Necip Uysal, Atınç Nukan ve Gökhan İnler’den oluştu.

Maçtan önce gerçekleştirilen seremoniye iki takım oyuncuları ve hakemler, "Öfkeyle değil, sevgiyle güzeldir futbol" yazılı pankartla çıktı.

Taraftarlardan büyük destek

Beşiktaşlı taraftarlar, soğuk havaya rağmen stadın büyük bölümünü doldurdu. Vodafone Arena’da az da olsa boşluklar gözlenirken, siyah-beyazlılar her maç öncesi olduğu gibi yine oyuncuları tribünlere çağırarak destek verdi. Taraftarlar, Beşiktaş’ın eski futbolcusu olan ve Kayserispor Teknik Direktörü Sergen Yalçın’a da sevgi gösterisinde bulundu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ