MENÜ

(ÖZET) Beşiktaş - Çaykur Rizespor maç sonucu: 1-1

Ligin ilk haftasında Sivas’tan 3 yiyen, ertesi hafta Göztepe’yi 3’leyip moral bulan Beşiktaş, mutlak zafer hedefiyle sahasında ağırladığı Rize’ye takıldı, zorlu maratonda 2 puan daha bıraktı. Kartal’ın etkili oyunu ve ataklarına rağmen, 90+8’de Vetrih’in direkte patlayan topu, konuk ekip adına galibiyetin kaçtığı andı.

(ÖZET) Beşiktaş - Çaykur Rizespor maç sonucu: 1-1

Sezona 3-0’lık Sivasspor mağlubiyetiyle başlayan Siyah-Beyazlılar, geçen hafta Göztepe galibiyeti ile moral bulmuştu. Teknik direktör Abdullah Avcı, ligde üst üste oynayacağı Vodafone Park’taki maçlarda 6 puan toplayarak milli araya girmeyi hedefliyordu ancak tecrübeli hocanın planı tutmadı. İlk yarıda Oğulcan’ın attığı şık gol ile 1-0 geriye düşen Kara Kartal, 53’te Hırvat stoperi Domagoj Vida ile beraberliği yakaladı.

Haberin Devamı

3 hafta, 4 puan...

Caner’in sol taraftan yaptığı ortaya 3 savunmacının arasından iyi yükselen Vida fileleri havalandırdı: 1-1. Savunmada da oldukça başarılı bir oyun ortaya koyan 30 yaşındaki stoper, Siyah-Beyazlılar’a 1 puan getirdi. Taraftarı önünde Rize’ye 2 puan kaybeden Kara Kartal, 3 haftada sadece 4 puan topladı.

Yeni Kartallar siftah yaptı

Haberin Devamı

Kara Kartal’ın yeni sağ beki Douglas ile sol beki Pedro Rebocho, Çaykur Rizespor karşısında siftah yaptı. İki isim de dün akşam ilk kez Siyah- Beyazlı forma ile sahaya çıktı. Douglas ikinci yarının hemen başında Oğuzhan’ın yerine oyuna girdi ancak fazla etkili olamadı. Abdullah Avcı, 86. dakikada ise Lens’i oyundan aldı ve Rebocho’yu sahaya sürdü. Portekizli oyuncu da kısa sürede ön plana çıkamadı.

MAÇTAN DAKİKALAR:

4'üncü dakikada Caner Erkin'in pası ile ceza sahasının hemen dışında topla buluşan Adem Ljajic'in çektiği şut üstten auta gitti.

18'inci dakikada Gökhan Gönül'ün sağ kanattan yaptığı orta ile arka direkte buluşan Adem Ljajic'in çektiği şut az farkla dışarı çıktı.

21'inci dakikada Adem Ljajic'in pası ile ceza sahasının içerisinde topla buluşan Güven Yalçın'ın yerden çektiği şut az farkla yandan auta çıktı.

37'nci dakikada Hızlı gelişen Çaykur Rizespor atağında Nill De Pauw'un pası ile sol çaprazda topla buluşan Oğulcan Çağlayan'ın ceza sahası içerisine girer girmez ayağının dışıyla yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 0-1.

Karşılaşmanın ilk yarısı konuk ekibin 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

53’üncü dakikada Caner Erkin'in sol kanattan yaptığı ortaya ön direkte iyi yükselen Domagoj Vida'nın kafa vuruşu kaleci Gökhan Akkan'ın solundan ağlarla buluştu: 1-1.

Haberin Devamı

63’üncü dakikada Adem Ljajic'in pası ile ceza sahası içerisinin sol çaprazında topla buluşan N'Koudou, son çizgiye indikten sonra yerden yaptı ortada top kaleci Gökhan Akkan’ı geçen topu Çaykur Rizespor savunması uzaklaştırdı.

72’nci dakikada Gökhan Gönül’ün sağ kanattan yaptığı ortada altı pasta topla buluşan N’Koudou vuruşunda top üst direğe çarparak auta çıktı.

76’ncı dakikada Adem Ljajic'in ceza sahasının içerisinden yerden çektiği şut kaleci Gökhan Akkan'ın kucağında kaldı.

87’nci dakikada Caner Erkin’in ceza sahası dışından yaptığı yerden vuruşta kaleci Gökhan Akkan meşin yuvarlağı çelerek uzaklaştırdı.

90+1’inci dakikada Caner Erkin’in uzak mesafeden yaptığı vuruş yandan auta gitti.

90+7’nci dakikada Çaykur Rizespor’un sağ kanattan geliştirdiği atakta Samudio’nun yaptığı ortada arka direkte bomboş durumda topla buluşan Vetrih meşin yuvarlağı direğe nişanladı.

Karşılaşmada başka gol olmadı ve mücadele 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

MAÇTAN NOTLAR:

Teknik direktör Abdullah Avcı onbiri geçen haftaki kadrodan sadece bir değişiklik yaparak oluşturdu. Beşiktaş'ta Göztepe maçında oynadıktan sonra Bologna'ya transfer Medel'in yerine oynayan Dorukhan'a ilk 11'de başlarken, ilk 11'de oynaması beklenen yeni transfer N'Koudou ise karşılaşmaya yedek kulübesinde başladı..

Haberin Devamı

Kalede Karius ve Sağ bekte Gökhan Gönül'den vazgeçmeyen Avcı stoper ikilisini Vida ve Ruiz'den oluşturdu. Göztepe maçında sakatlanan ve sadece dün yapılan idmana çıkan Caner Erkin Avcı'nın sol bekteki tercihi oldu.

Orta sahaya Oğuzhan ve Dorukhan ikilisini yazan tecrübeli teknik adam, hücum hattını da değiştirmedi. Yeni transfer N'Koudou'yu henüz yeterli görmeyen Avcı, Boyd ve Lens'ten oluşturduğu kanat organizasyonunu bozmazken 10 numarada her zaman olduğu gibi Ljajic'i oynattı. Abdullah Avcı'nın Rize karşısındaki santraforu da yine Güven Yalçın oldu.

EKSİKLER AZALIYOR

Beşiktaş'ta sakatlıkları devam eden 2 futbolcu maç kadrosunda yer almadı. Hazırlık kampında sakatlanan ve henüz iyileşmeyen Burak Yılmaz ve Atiba Hutchinson maç kadrosuna alınmadı. Yine hazırlık kampında sakatlanan Enzo Roco ise hafta içinde iyileştiği ve takım çalışmalarına katıldığı için Abdullah Avcı tarafından 21 kişilik maç listesine eklendi. Burak Yılmaz ve Atiba'nın ise milli arada takımla birlikte antrenmanlara çıkması bekleniyor.

Haberin Devamı

SİYAH BEYAZLI TARAFTARLARIN QUARESMA İKİLEMİ

Beşiktaş taraftarları arasında Quaresma atışması yaşandı. Göztepe maçından sonra başkan Fikret Orman'ın kendisini istemediğini açıklayarak takımdan ayrılan ve Kasımpaşa'ya transfer olan Quaresma'ya tribünlerin bir bölümünden destek tezahüratları yapıldı. Karşı tribünler ise Quaresma tezahüratlarını ıslık ve yuhalamalar ile susturmaya çalıştı.

YENİ TRANSFER ELNENY TRİBÜNDE

Beşiktaş'ın yeni transferi Mohamed Elneny karşılaşmayı tribünden takip etti. Arsenal'den 1 sezonluğuna kiralanan Elneny bu sabah sağlık kontrollerinden geçmiş ve transferi resmen açıklanmıştı

YORUM YAZ