MENÜ

(ÖZET) Beşiktaş - Bursaspor maç sonucu: 2-1

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Bursaspor'u ağırlayan Beşiktaş, Cenk Tosun'un 53'üncü ve 65'inci dakikalarda kaydettiği iki penaltı golüyle mücadeleyi 2-1 kazandı. Siyah Beyazlılar, Başakşehir'in Gençlerbirliği'ne puan kaybetmesi sonucu liderle aynı puana geldi.

(ÖZET) Beşiktaş - Bursaspor maç sonucu: 2-1

Hafta içi Şampiyonlar Ligi grup maçında Dinamo Kiev'e 6-0 mağlup olan ve devler ligine veda eden Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Vodafone Arena'da ağırladığı Bursaspor'u 2-1 mağlup etmeyi başardı. Karşılaşmanın 0-0 sona eren ilk yarısında çok fazla gol poziyonu olmasa da, taraftarlar mücadeleci bir 45 dakika izledi.

İkinci yarıda ise işler tam Beşiktaş'ın istediği şekilde ilerledi. Maçın hakemi Bülent Yıldırım, biri 53'üncü, diğeri ise 65. dakikada olmak üzere iki kez penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Cenk Tosun, iki vuruşu da golle sonuçlandırarak takımına 3 puanı getiren isim oldu. Bursaspor'un tek golü ise 90. dakikada Emre Taşdemir'den geldi. Öte yandan yedek kulübesinde bulunan Sercan Yıldırım, hakeme yaptığı yoğun itirazlar sonucu kırmızı kartla cezalandırıldı.

Bu sonuçla puanını 32'ye yükselten Beşiktaş, Gençlerbirliği'ne puan kaybeden Başakşehir'i yakalamayı başardı. 32'şer puanlı iki takımdan Başakşehir 1'inci, Beşiktaş ise 2. sırada yer alıyor.

Bu sezon en çok penaltı kazanan takım Beşiktaş

Maçın önemli anları:

1' Beşiktaş Bursaspor mücadelesi, yapılan santra vuruşuyla başladı.

5' Necip'in uzun pasıyla buluşan Olcay, topu bekletmeden Oğuzhan'a aktardı. Oğuzhan'ın yaptığı orta kaleci Harun'da kaldı.

10' Karşılaşmanın ilk 10 dakikalık bölümü geride kalırken, iki taraf da henüz net bir gol pozisyonu bulamadı.

13' Maçın ilk etkili şutu Beşiktaş'tan geldi. Kısa paslarla ceza sahasının önüne kadar gelen Olcay, uzaktan şutunu çekti. Top kalenin az farkla yanından auta çıktı.

(ÖZET) Beşiktaş - Bursaspor maç sonucu: 2-1



17' Sol çaprazdan ceza sahasına yaklaşan John, savunmayı bir türlü geçemeyince, çareyi şut çekmete buldu. Beşiktaş'ın kalecisi Fabri, üstüne gelen topu zorlanmadan kontrol etti.

23' Bursaspor, Beşiktaş kalesine oldukça organize bir şekilde geldi. Arka arkaya yapılan tek paslar sonrasında top ceza sahasındaki Batalla'ya geldi. Arjantinli futbolcu, penaltı noktasında bomboş pozisyondaki Deniz Yılmaz'ı gördü. Deniz Yılmaz yarım bir voleyle topu ağlara göndermek istese de, şutu kalenin üstünden auta çıktı.

27' Cenk'in pasında ceza sahası içerinde topla buluşan Aboubakar, karşı karşıya pozisyonda vuruşunu yapmak istedi. Ancak tam topa vurduğu sırada araya giren Bursasporlu defans oyuncusu topun hızının büyük ölçüde kesilmesini sağladı. Kaleciyi geçen topu savunma uzaklaştırdı.

Beşiktaş - Bursaspor'da saha karıştı

33' Kullanılan serbest vuruşta Marcelo, ileri çıktı ve gol aradı, ancak kafa vuruşu auta çıktı.

45' Beşiktaş'ın kullandığı sebest vuruşta, Bursaspor kalecisi Harun ileri çıkarak topu kontrol etti. Bu sırada hücuma çıkan Beşiktaşlı Marcelo, Harun'un dizine bastı. Bu olay üzerine saha kısa bir süre karıştı. Maçın hakemi Marcelo'yu yaptığı faul nedeniyle, kaleci Harun'u ise sergilediği aşırı tepki nedeniyle sarı kartla cezalandırdırdı

45' Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi.

(ÖZET) Beşiktaş - Bursaspor maç sonucu: 2-1



52' Gökhan Gönül, Josua’dan sıyrılmak isterken yerde kaldı. Hakem Bülent Yıldırım, bu pozisyonda penaltı noktasını gösterdi.

53' GOL Penaltı atışını kullanan Cenk Tosun, meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0.

59' Adriano’nun soldan ortaladığı topa Cenk Tosun, ayak içiyle uzak direğe doğru vurdu ancak meşin yuvarlak auta gitti.

63' Batalla’nın sağdan ortaladığı topa ön direkte Necid kafayla vurdu ancak meşin yuvarlak auta çıktı.

64' Oğuzhan Özyakup, ceza alanı içinde Merter Yüce ile girdiği pozisyonda yerde kalınca hakem Bülent Yıldırım bir kez daha penaltı noktasını gösterdi.

65' GOL Yine penaltı atışını kullanan Cenk Tosun, topu ikinci kez filelerle buluşturdu: 2-0.

80' Oğuzhan’ın pasıyla ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Aboubakar, dar açısına rağmen sert vurdu ancak kaleci Harun Tekin ayağıyla topa müdahale etti.

81' Soldan kullanılan köşe vuruşunda arka direğe gelen topa Cenk Tosun vurdu ancak meşin yuvarlak kaleci Harun Tekin’den döndü. Ceza sahası içinde oluşan karambolde Tosic’in vuramadığı meşin yuvarlağı Bursaspor savunması uzaklaştırdı.

84' Batalla’nın kullandığı serbest vuruşta, Jorquera topa kafayla vurdu ancak meşin yuvarlak Fabricio’da kaldı.

90+1' GOL Bursaspor golü buldu. Batalla’nın sağdan kullandığı serbest vuruşta arka direğe çevrilen topa İsmail Konuk vurdu ancak meşin yuvarlak Fabricio’dan döndü. Dönen topu Emre Taşdemir kaleye gönderdi ve Bursaspor skoru 2-1 yaptı.

Stat: Vodafone Arena
Hakemler: Bülent Yıldırım, Asım Yusuf Öz, Uygar Bebek
Beşiktaş: Fabricio, Gökhan Gönül, Marcelo, Tosic, Adriano, Hutchinson, Necip Uysal, Aboubakar, Oğuzhan Özyakup (Dk. 90+1 Gökhan İnler), Olcay Şahan (Dk. 46 Tolgay Arslan), Cenk Tosun (Dk. 88 Ömer Şişmanoğlu)
Bursaspor: Harun Tekin, Erdem Özgenç, Ertuğrul Ersoy, İsmail Konuk, Aziz Eraltay, Jorquera, Merter Yüce (Dk. 85 Sinan Bakış), Del Valle (Dk. 56 Necid), Batalla, Josua (Dk. 56 Emre Taşdemir), Deniz Yılmaz
Goller: Dk. 53 ve 65 Cenk Tosun (Penaltılardan) (Beşiktaş), Dk. 90+1 Emre Taşdemir (Bursaspor)
Kırmızı kart: Dk. 90+3 Sercan Yıldırım (Yedek kulübesinde) (Bursaspor)
Sarı kartlar: Dk. 35 Necip Uysal, Dk. 45 Marcelo, 90+4 Adriano (Beşiktaş), Dk. 38 Merter Yüce, Dk. 45 Harun Tekin, Dk. 69 Ertuğrul Ersoy (Bursaspor)

(ÖZET) Beşiktaş - Bursaspor maç sonucu: 2-1



Beşiktaş’ın teknik direktörü Şenol Güneş, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Dinamo Kiev ile oynanan mücadeleye göre kadroda 3 değişiklik yaptı.

Güneş, takımının Ukrayna temsilcisine 6-0 yenildiği maçta ilk kırmızı kartı gören Andreas Beck’e Bursaspor maçında yedekler arasında yer verdi. Alman oyuncunun yerine Fenerbahçe ile oynanan derbi mücadelesinde olduğu gibi Gökhan Gönül, savunmanın sağında şans buldu.

Sarı kart cezası nedeniyle Bursaspor maçında kadroda yer almayan Ricardo Quaresma’nın yerine ise ilk 11’de Cenk Tosun, görev aldı. Dinamo Kiev karşısında yedekler arasında yer alan ve sonradan oyuna dahil olan Cenk, forvette gol aradı.

Siyah-beyazlı takımın Şampiyonlar Ligi’ndeki son maçında kırmızı kart gören oyunculardan biri olan Vincent Aboubakar, Bursaspor mücadelesinde ilk 11’de sahaya çıktı.

Rahatsızlığı nedeniyle Fenerbahçe karşılaşmasında yedekler arasında yer alan ve sonradan oyuna giren Aboubakar, Dinamo Kiev maçında gördüğü kırmızı karta rağmen ilk 11’de şans buldu ve orta sahanın sağında görev aldı. Olcay Şahan ise orta sahanın solunda oynadı.

Necip Uysal, 4 maç sonra ilk 11’de

Şenol Güneş, savunmaya dönük orta sahada da değişikliğe gitti ve Atiba Hutchinson’ın yanında Necip Uysal’ı görevlendirdi. Tolgay Arslan’ın yerine ilk 11’de forma giyen Necip, ligde 4 maç sonra ilk 11’de oynama fırsatı yakaladı. Son olarak Gençlerbirliği karşılaşmasında ilk 11’de oynayan siyah-beyazlı futbolcu, Trabzonspor ve Adanaspor maçlarında kadroda yer alamamıştı. Medipol Başakşehir karşısında yedek soyunmasına rağmen oynama şansı yakalayamayan Necip, Fenerbahçe mücadelesinde de sonradan oyuna dahil olmuştu.

Beşiktaş’ta Andreas Beck ve Tolgay Arslan’ın yanı sıra Tolga Zengin, Atınç Nukan, Gökhan İnler, Kerim Frei ve Ömer Şişmanoğlu yedekler arasında yer aldı.

Siyah-beyazlı taraftarlardan büyük destek

Dinamo Kiev mücadelesinde alınan 6-0’lık yenilginin ardından Beşiktaşlı taraftarlar, Bursaspor karşısında takımlarını yalnız bırakmadı.

Siyah-beyazlı taraftarlar, tribünleri tamamen doldururken diğer karşılaşmalarda olduğu gibi Doğu Tribünü’nde küçük boşluklar görüldü. Taraftarlar, Dinamo Kiev maçındaki hakem kararlarına tepki olarak "UEFA Mafia" yazılı pankartlar açtı. Siyah-beyazlılar, maç öncesinde toplu olarak oyuncuları tribünlere çağırarak moral verdi.

(ÖZET) Beşiktaş - Bursaspor maç sonucu: 2-1



Bursaspor’da sakat Sivok’un yerine Ertuğrul Ersoy oynadı

Bursaspor’da sakatlığı nedeniyle son anda kadrodan çıkarılan Tomas Sivok, eski takımına karşı forma giyemedi. Bu oyuncunun yerine savunmanın göbeğinde Ertuğrul Ersoy, şans yakaladı.

Bursasporlu taraftarlar, 6 yıl sonra Beşiktaş maçına geldi

Bursasporlu taraftarlar, 6 yıl sonra takımlarının Beşiktaş ile yaptığı deplasman maçında tribündeki yerlerini aldı. Yaklaşık 40 otobüsle yola çıkan konuk takım taraftarları, güvenlik önlemleri altında iki kafile halinde stada ulaştı. Mücadeleyi 2 bine yakın Bursasporlu taraftar, kendilerine ayrılan bölümden izledi. İki takım taraftarları zaman zaman karşılıklı tezahüratlarda bulundu. Her iki grup zaman zaman küfürlü tezahürat yaptı.

Bursaspor, Vodafone Arena’ya ikinci kez konuk oldu

Beşiktaş, Bursaspor’u Vodafone Arena’da ikinci kez konuk etti. Yeşil-beyazlı takım, geçen sezon Vodafone Arena’nın açılış maçında siyah-beyazlı takıma konuk olmuş ve sahadan 3-2 mağlup ayrılmıştı. Karşılaşma öncesinde Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulunun verdiği dostluk yemeğinde, her iki kulübün yöneticileri bir araya geldi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ