MENÜ

(ÖZET) Beşiktaş-Alanyaspor maç sonucu: 2-1

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk şansını sürdüren Beşiktaş 32. hafta maçında Aytemiz Alanyaspor'u konuk etti. Siyah Beyazlı ekip sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı ve 3 puanı hanesine yazdıran taraf oldu. Beşiktaş zirve yarışında az da olsa ihtimalini sürdürmeyi devam etti. Sergen Yalçın yönetimindeki Alanyaspor ise 5.lik şansı için sahaya çıkmıştı. Ancak Akdeniz ekibi mücadelede istediği gol pozisyonlarına giremeyince sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

(ÖZET) Beşiktaş-Alanyaspor maç sonucu: 2-1

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’in 32. hafta mücadelesinde Aytemiz Alanyaspor ile karşılaştı. Geçen hafta derbide Galatasaray’a 2-0 yenilerek şampiyonluk yolunda büyük yara alan siyah-beyazlı takım, Alanyaspor’u 2-1'lik skorla mağlup ederek azalan umutlarını son iki haftaya taşımayı başardı.

Haberin Devamı

Alınan bu sonuçla Beşiktaş puanını 62'ye yükseltirken, Alanyaspor 42 puanda kaldı.

GÜNCEL PUAN DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

Maçtan dakikalar

Haberin Devamı

(ÖZET) Beşiktaş-Alanyaspor maç sonucu: 2-1

Maç hızlı başladı

Maç oldukça yüksek tempoda başladı. İki takım da hızlı ataklarla kaleye giteeye çalıştı. Akdeniz ekibi 4. dakikada tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Djalma'nın sert vuruşu üst direkten döndü. Dönen topu ceza sahası içinde tamamlayan ve topu ağlarla buluşturan isim Caulker oldu. Bu gol ile Alanyaspor 1-0 öne geçmişti. Ancak Alanyaspor'un Caulker ile bulduğu gol, VAR incelemesi sonrası golden önce ofsayt olduğu için iptal edildi.

Beşiktaşlı taraftarlar, Alanyaspor'un attığı golün VAR sonrası iptal edilmesine tepki gösterdiler.

Ljajic bu kez dengeyi bozdu

Mücadelenin 11. dakikasında bu kez Beşiktaş'ta fileleri havalandıran isim Ljajic oldu ve bu kez skorboard'u Siyah Beyazlı ekibin lehine 1-0'a getirdi. Burak'ın harika ara pasına hareketlenen Güven'in vuruşunda top savunmadan sekti ve Ljajic'in önüne geldi. Ljajic, bekletmeden topu filelerle buluşturdu. Adem Ljajic, bu sezon Süper Lig'de çıktığı 25. maçında 16. skor katkısını yaptı.

(ÖZET) Beşiktaş-Alanyaspor maç sonucu: 2-1

Alanyaspor savunması araya girdi

Beşiktaş bir kez daha gole çok yaklaşan taraf oldu. Dakikalar 15'i gösterdiğinde Alanyaspor ceza alanı içi sol çaprazda topu önünde bulan Adem Ljajic, ikinci golü için şuta hazırlandı ancak son anda Cenk Ahmet müdahalesi ile rakibinin şutunu bozmayı başardı.

Haberin Devamı

Beşiktaş penaltı bekledi

Maçta dakikalar 25'i gösterdiğinde Caner Erkin sol kanattan ceza sahası içerisine klas hareketlerle girdi. Tecrübeli futbolcu kaleyi karşısına alır almaz şutu tam çekmek üzereyken, Alanyaspor'lu fubolcunun müdahalesi sonrası yerde kaldı. Beşiktaşlı futbolcular penaltı bekledi. VAR incelemesi sonrası hakem Cüneyt Çakır devam kararı verdi.

(ÖZET) Beşiktaş-Alanyaspor maç sonucu: 2-1

Beşiktaş tribünlerinde bir grup taraftar 'Yönetim istifa' diye bağırdıktan sonra, diğer grup 'İstifa' tezahüratı yapanlara ıslık sesleriyle tepki gösterdi.

Mücadelenin 28. dakikasında savunma arkasına sarkan Burak Yılmaz, Adem Ljajic'ten pası aldı ve sol çaprazda kaleci ile karşı karşıya kaldığında ayak içi vuruşunu yaptı ancak bu deneme uzak direği yalayarak auta çıktı. Burak Yılmaz'ın bu pozisyonu için yardımcı hakem ofsayt bayrağını havaya kaldırdı.

Adriano'nun şutu az farkla

Beşiktaş yine Alanyaspor kalesine tehlikeli bir şekilde geldi. 31. dakikada Quaresma'nın sağdan iki rakibinin üzerinden bıraktığı pas sonrasında sağ çaprazda pozisyona giren Adriano'nun sert şutu üstten az farkla auta çıktı.

Haberin Devamı

(ÖZET) Beşiktaş-Alanyaspor maç sonucu: 2-1

Beşiktaşlı taraftarlar, Sergen Yalçın'a tezahüratlarla sevgi gösterisinde bulundu.

Adriano uzaktan denedi

İlk yarının etkili isimlerinden biri olan Adriano, bu kez de şansını uzaktan denedi. Brezilyalı futbolcunun 42. dakika sert şutu üstten az farkla auta gitti.

43. dakikada Beşiktaş'ın bir başka atağında savunma arkasına gönderilen pasa Güven Yalçın hareketlendi ancak tehlikeyi sezen Ufuk Ceylan, kalesinden çıktı ve rakibinden önce topu kontrol etti.

Caner Erkin'in şanssız anı

Haberin Devamı

Mücadelenin 44. dakikasında Alanyaspor skorda dengeyi sağladı. Beşiktaş'ta Caner Erkin şanssız bir an yaşadı ve kendisine çarpan top ağlara gitti. Alanyaspor'un sağ kanattan kazandığı duran topu Djalma Campos kullandı ve altı pas dışında Caner Erkin'e çarpan top uzak köşeden ağlarla buluştu.

Beşiktaş gole çok yaklaştı

Maçta dakikalar 45+2'yi gösterdiğinde Beşiktaş üstünlüke golüne çok ama çok yaklaştı. Alanyaspor kalecisi Ufuk Ceylan geçit vermedi. Dorukhan'ın pası ile bir anda sağ çaprazda kaleci ile karşı karşıya kalan Güven Yalçın'ın uzak köşeye göndermek istediği sert şutunu Ufuk Ceylan çelmeyi balardı.

Mücadelede başka gol olmadı ve hakem Cüneyt Çakır ilk devreyi bitiren düdüğü çaldı. İki takım da soyunma odalarına 1-1'lik eşitlikle gitti.

(ÖZET) Beşiktaş-Alanyaspor maç sonucu: 2-1

Maçın 2. yarısına her iki ekip de oyuncu değişikliği yapmadan başladı. Ekipler ilk yarıdaki 11'leri ile sahada yer aldılar.

Gerginlik

Mücadelenin 48. dakikasında iki takım oyuncuları arasında gerginlik yaşandı. Burak Yılmaz ile Georgios Tzavellas arasındaki kısa süreli gerginlik sonrasında Cüneyt Çakır iki oyuncuyu da uyardı ve mücadele kaldığı yerden yeniden başladı.

Maçın ilk sarı kartı 50. dakikada Dorukhan'a çıktı. Beşiktaşlı futbolcu, Djalma'ya arkadan yaptığı faullü hareket sonrası kartla cezalandırıldı.

Quaresma'dan harika gol

Mücadelenin 55. dakikasında Beşiktaş, Quaresma'nın harika golü ile yeniden öne geçti. Adem Ljajic'ten aldığı tek top sonrasında rakip ceza alanı yayı içinden Ricardo Quaresma'nın sol ayağı ile kaleye gönderdiği sert şut, kaleci Ufuk Ceylan'ın solundan ağlarla buluştu. Beşiktaş mücadelede 2-1'lik üstünlüğü sağladı. Ricardo Quaresma, bu sezon Beşiktaş formasıyla Süper Lig'de 3. golünü attı. Portekizli futbolcu 11 de asist yaptı.

(ÖZET) Beşiktaş-Alanyaspor maç sonucu: 2-1

Kartal, Ufuk'u geçemedi

Maçta dakikalar 61'i gösterdiğinde Beşiktaş 3. gole çok yaklaştı. Güven Yalçın ile Adem Ljajic arasındaki verkaç sonrasında ceza sahasında topla buluşan Ljajic'in vuruşunu kaleci Ufuk Ceylan kurtardı.

Maçta dakikalar 63'ü gösterdiğinde Alanyaspor net bir pozisyondan yararlanamadı. Sağ kanattan Campos'un ceza alanına gönderdiği topu penaltı noktası civarında kontrol eden Steven Caulker, göğsü ile düzelttiği topa yaptığı gol vuruşu az farkla yandan auta çıktı.

Mücadelenin 64. dakikasında Alanyaspor ilk oyuncu değişikliğini gerçekleştirdi. Junior Fernandes'in yerine oyuna giren isim Villafanez oldu.

(ÖZET) Beşiktaş-Alanyaspor maç sonucu: 2-1

Oyuncu değişikliğinin ardından Beşiktaş gole yaklaştı ama genç Güven dokunamadı. Gönderdiği uzun pas sonrasında ceza alanına hareketlenen Güven, Burak Yılmaz'ın soldan gönderdiği ortaya altı pas içinde dokunamadı ve top ters kanattan dışarı çıktı.

Şenol Güneş de oyuna ilk müdahalesini yaptı ve 67. dakikada genç Güven Yalçın yerini Kagawa'ya bıraktı.

Üst üste sağ kanattan Cenk Ahmet'le gelen Alanyaspor'da bu ataklar tehlikeye dönüşmedi ve son atakta ceza alanına gönderilen orta Karius'un ellerinde kaldı. Aalanyaspor Beşiktaş savunmasını geçmekte bir hayli zorlandı.

(ÖZET) Beşiktaş-Alanyaspor maç sonucu: 2-1

Maçın 75. dakikasında Alanyaspor savunma arkasına gönderilen topa Quaresma hareketlendi ve sağında Burak Yılmaz ile boş kaldılar ancak Ufuk Ceylan kalesinden çıktı ve ceza alanı dışından topu uzaklaştırdı.

78. dakikada Alanyaspor'da ikinci oyuncu değişikliği yapıldı ve Efecan Karaca yerini Hasan Ayaroğlu'na bıraktı.

Dakikalar 80'i gösterdiğinde bu kez Beşiktaş'ta bir oyuncu değişikliği yaşandı. Hafif bir sakatlık yaşayan Dorukhan'ın yerine oyuna giren isim Jeremain Lens oldu.

Kagawa az farkla

Mücadelenin 83. dakikasında Burak Yılmaz'ın savunma arasında önüne istediği pası Alanyaspor savunması kesti ancak boşta kalan topa Kagawa'nın penaltı noktasından yaptığı gol vuruşu üstten auta çıktı.

(ÖZET) Beşiktaş-Alanyaspor maç sonucu: 2-1

Beşiktaş son oyuncu değişikliğini 88. dakikada gerçekleştirdi. Günün başarılı isimlerinden Adem Ljajic'in yerine oyuna dahil olan isim Necip Uysal oldu.

Oyuna kısa bir süre öncei giren Necip Uysal, rakibi Welliton'a yaptığı sert hareket sonrası hakem Cüneyt Çakır'dan sarı kartı gören isim oldu. Bu pozisyon sonrasında Beşiktaş taraftarları alkışladı.

Oyunun son bölümlerinde sarı kartlar çoğalmaya başladı. 90+1. dakikada bu kez de Alanyaspor cephesinden Nsakala kartı gören isim oldu.

İnanılmaz pozisyonlar kaçtı

Maçın son anları her iki kalede de gol pozsiyonları cömertçe harcandı. Önce Alanyaspor 90+2. dakikada Alanyaspor faydalanamadı. Sağ kanattan altı pas çizgisi üzerine gönderilen ortaya bomboş pozisyonda Caulker'ın yaptığı yakın mesafeli kafa vuruşunu Karius çıkardı.

Bu pozisyonunda devamında bu kez de Beşiktaş net gol pozisyonundan yararlanamadı. Beşiktaş hızlı hücumunda soldan ceza alanına girildi ve altı pas dışına çıkarılan pasa Kagawa'nın yaptığı yakın mesafeli şut yandan auta çıktı.

Mücadelede başka gol sesi çıkmayınca hakem Cüneyt Çakır maçı bitiren düdüğü çaldı ve Beşiktaş sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrılan taraf oldu.

Maçın 11'leri

Beşiktaş: Karius, Adriano, Vida, Mirin, Caner, Atiba, Dorukhan, Ljajic, Güven, Quaresma, Burak

Alanyaspor: Ufuk, Cenk Ahmet, Welinton, Caulker, Nsakala, Tzavellas, Ozan, Efecan, Djalma, Fernandes, Cisse

(ÖZET) Beşiktaş-Alanyaspor maç sonucu: 2-1

Maçtan notlar

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’in 32. haftasında Aytemiz Alanyaspor ile Vodafone Park’ta yaptığı maça Galatasaray ile oynanan derbi karşılaşmasına göre 3 değişiklikle çıktı.

Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Şenol Güneş, Gökhan Gönül’ün sakatlığı nedeniyle savunmanın sağında Adriano Correia’ya görev verdi. Sakatlığı nedeniyle 3 maçta kadroda yer alamayan ve son 2 karşılaşmada sonradan oyuna dahil olan Adriano, uzun bir aradan sonra ilk 11’de şans buldu. Brezilyalı futbolcu, son olarak 26. haftadaki Göztepe maçında ilk 11’de sahaya çıkmıştı.

(ÖZET) Beşiktaş-Alanyaspor maç sonucu: 2-1

Quaresma ve Güven Yalçın da ilk 11’de

Güneş, Galatasaray derbisinde ilk 11’de görevlendirdiği Necip Uysal ile Jeremain Lens’i de Aytemiz Alanyaspor karşısında yedek soyundurdu. Siyah-beyazlı ekipte bu oyuncuların yerine Ricardo Quaresma ile Güven Yalçın, ilk 11’de görev aldı. Adriano gibi son olarak Göztepe maçında ilk 11’de görev alan Quaresma, 5 hafta sonra bu şansı yakaladı.

Siyah-beyazlı ekipte kalede Loris Karius yer alırken; Caner Erkin, Domagoj Vida ve Nicolas Isimat-Mirin savunmada oynadı. Savunmanın önünde ise Atiba Hutchinson ile Dorukhan Toköz şans buldu.

Galatasaray maçında orta sahanın solunda oynayan Adem Ljajic de daha önceki maçlarda olduğu gibi hücuma dönük görev yaptı. Siyah-beyazlı ekipte Burak Yılmaz ise gol arayan isim oldu.

(ÖZET) Beşiktaş-Alanyaspor maç sonucu: 2-1

Beşiktaş’ta yedeklerde ayrıca Oğuzhan Özyakup, Mustafa Pektemek, Enzo Roco, Muhayer Oktay, Shinji Kagawa, Rıdvan Yılmaz, Cyle Larin ve Utku Yuvakuran yer aldı. Beşiktaş’tan Everton’a transfer olan Cenk Tosun da eski takımının karşılaşmasını tribünden izledi.

Hentbolda Erkekler Süper Ligi’nde üst üste 11. toplamda 15. şampiyonluğunu kazanan Beşiktaş Mogaz ile Kadınlar 1. Ligi’nde şampiyon olan Kadın Futbol Takımı, karşılaşma öncesinde sahada tur atarak tribünleri selamladı.

(ÖZET) Beşiktaş-Alanyaspor maç sonucu: 2-1

Tribünler dolmadı

Ligin 31. haftasında Galatasaray’a 2-0 yenilerek şampiyonluk umutlarını azaltan Beşiktaş’ın Aytemiz Alanyaspor ile yaptığı maça taraftarlar fazla ilgi göstermedi. Tribünlerde 10 bine yakın taraftar yer aldı.

Beşiktaşlı taraftarlar maç öncesi takımlarının eski futbolcusu Aytemiz Alanyaspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın’a sevgi gösterisinde bulundu. Siyah-beyazlılar, Galatasaray maçındaki hakem yönetimine de tezahüratlarla tepki gösterdi. Taraftarlar, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman aleyhine de tezahüratlar yaptı.

Josef Sural unutulmadı

Aytemiz Alanyaspor’un İstikbal Mobilya Kayserispor ile yaptığı maç sonrası yaşanan kazada hayatını kaybeden Aytemiz Alanyasporlu oyuncu Josef Sural da unutulmadı.

Karşılaşma öncesi skor tabelası ve ışıklı panolarda "Josef Sural kalbimizdesin" yazısına yer verildi.

(ÖZET) Beşiktaş-Alanyaspor maç sonucu: 2-1

YORUM YAZ