MENÜ

ÖZET | Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund maç sonucu: 3-4

Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakiplerinden Borussia Dortmund, Almanya Bundesliga'nın 4. haftasında büyük heyecana sahne olan mücadelede deplasmanda karşılaştığı Bayer Leverkusen'i hafızalardan çıkmayacak bir skorla 4-3 mağlup etti.

ÖZET | Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund maç sonucu: 3-4

Beşiktaş'ın UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'ndaki rakiplerinden Borussia Dortmund, Almanya Bundesliga'nın 4. haftasında deplasmanda Bayer Leverkusen ile karşı karşıya geldi. Dortmund, deplasmanda geriden gelerek unutulmayacak bir maç sonunda rakibi Leverkusen'i 4-3 mağlup etti.

Haberin Devamı

Leverkusen, karşılaşmada 1-0 öne geçtikten sonra ilk yarıda 1-2 ile geri düşmüştü. Sonrasında ilk yarının sonunda skoru eşitlerlerken ikinci yarının ilk bölümünde de 3-2'lik üstünlüğü yakaladılar. Fakat ikinci kez geriden gelen Dortmund, bu kez üstünlüğünü karşılaşmanın sonuna kadar korumayı başardı.

Dortmund'un golleri 37. ve 77. dakikalarda Erling Haaland, 39. dakikada Jude Bellingham ve 71. dakikada Raphael Guerreiro'dan gelirken Leverkusen'in gollerini ise 9. dakikada Florian Wirtz, 45+1. dakikada Patrik Schick ve 55. dakikada Moussa Diaby attı.

Bu sonuçla Borussia Dortmund, 4 maç sonunda 3 galibiyet ile 9 puana ulaşırken ilk yenilgisini alan Leverkusen ise 4 maç sonunda 7 puanda kaldı. Borussia Dortmund, 15 Eylül Çarşamba akşamı Şampiyonlar Ligi C Grubu ilk maçında Beşiktaş'a konuk olacak.

YORUM YAZ