MENÜ

(ÖZET) Akhisar Belediyespor - Osmanlıspor maç sonucu: 1-2

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Osmanlıspor, Akhisar Belediyespor deplasmanından 3 puanla dönmeyi başardı. Ligde son 3 maçında 2 galibiyet, 1 beraberlik alan, haftaiçi ise Zürih'i mağlup ederek Avrupa'da yoluna devam eden Ankara ekibi, zorlu Manisa deplasmanından da müthiş bir galibiyetle döndü.

(ÖZET) Akhisar Belediyespor - Osmanlıspor maç sonucu: 1-2

Spor Toto Süper Lig'in 14. hafta mücadelesinde Akhisar Belediyespor, Osmanlıspor'u ağırladı. Karşılaşmadan Osmanlıspor 2-1'lik galibiyetle ayrılırken, goller Serdar Kesimal (kk) ve Umar Aminu'dan geldi. Akhisar'ın tek golünü ise Vaz Te attı.

Maçtan dakikalar...

4. dakikada orta alanda topla ilerleyen Numan Çürüksu kısa pası ile topu Badou Ndiaye ile buluşturdu. Ceza sahası yayı önünde topla buluşan Badou Ndiaye sağına çekip kaleye şutunu gönderdi ancak top az farkla auta gitti.

33'te Osmanlıspor, Serdar Kesimal'ın kendi kalesine attığı gol ile 1-0 öne geçti.

Sol kanattan gelişen atakta rakip oyuncudan seken topu kontrol eden Adrien Regattin şutunu çekti. Bu şut auta giderken Serdar Kesimal'a çarptı ve kaleciyi de yanıltarak ağlarla buluştu.

İlk yarı 1-0 konuk Osmanlıspor'un üstünlüğüyle sona erdi.

51. dakikada Akhisar Belediyespor 1-1'lik ebraberliği yakaladı. Sağ kanattan gelişen Akhisar Belediyespor atağında Onur Ayık topla ilerledi. Ceza sahası içi sağ çapraza gönderdiği top ile topu Ricardo Vaz Te ile buluşturdu.

Altıpasın hemen yanında topla buluşan Ricardo Vaz Te kaleci ve defans oyuncusunun arasından kaleye gönderdi ve golü attı; 1-1.

63'te sağ kanattan Onur Ayık'ın attığı ortaya hareketlenen Hugo Rodallega'dan önce savunma girdi ve kafa vuruşuyla uzaklaştırmaya çalıştı. Bu top Ricardo Vaz Te'nin önünde kaldı. Altıpasın hemen sağından Ricardo Vaz Te kaleye şutunu gönderdi ancak bu topu kaleci Hakan Arıkan kornere gönderdi.

69'da sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Ömer Bayram ceza sahası içine ortasını yaptı ancak kademeye giren defans oyuncuları topu kafa ile tehlikeli bölgeden uzaklaştırdı.

Bora Körk penaltıyı kurtardı

79. dakikada Osmanlıspor penaltı kazandı. Akhisar Belediyespor kalecisi Bora Körk'ün, Rusescu'yu düşürdüğü gerekçesiyle Alper Ulusoy penaltı noktasını gösterdi ve Bora Körk'e sarı kart çıkardı.

Bora Körk, Badou N'Diaye'nin penaltısını kurtarmayı başardı.

Golü arayan Osmanlıspor 85. dakikada bu amacına ulaştı.

Konuk ekip sağ kanattan Adem Haher'in pasında altı pasta dokunan Aminu Umar'ın golü ile 2-1 öne geçti.

90 dakika 2-1'lik Osmanlıspor üstünlüğüyle sona ererken, Akhisar Belediyespor 16 puanda kaldI, Osmanlıspor ise 22 puana yükseldi.

İki takımın maç kadroları:

Akhisar Belediyespor:

Bora Körk - Serdar Kesimal - Miguel Lopes - Caner Osmanpaşa - Ömer Bayram - Soner Aydoğdu - Abdoul Sissoko - Custodio - Mervan Çelik - Hugo Rodallega - Onur Ayık

Yedekler:

Milan Lukac - Kadir Keleş - Orhan Taşdelen - Tolga Ünlü - Aykut Çeviker - Muğdat Çelik - Ricardo Vaz Te

Osmanlıspor:

Hakan Arıkan - Tiago Pinto - Numan Çürüksu - Vaclav Prochazka - Avdija Vrsajevic - Badou Ndiaye - Musa Çağıran - Mehmet Güven - Adrien Regattin - Dzon Delarge - Pierre Webo

Yedekler:

Zydrunas Karcemarskas - Muhammed Bayır - Aykut Demir - Erdal Kılıçaslan - Adam Maher - Aminu Umar - Raul Rusescu

Haberin Devamı
YORUM YAZ