MENÜ

(ÖZET) Adana Demirspor - Samsunspor maç sonucu: 1-1

TFF 1. Lig'de 7. haftanın maçı Adana'da oynadı. Sezona şampiyonluk hedefiyle giren Adana Demirspor ile Samsunspor'un kapışması 1-1'lik eşitlikle sona erdi. Bu sonucun ardından iki takım da puanını 14'e yükseltti.

(ÖZET) Adana Demirspor - Samsunspor maç sonucu: 1-1

TFF 1. Lig'de 7. haftanın en önemli maçında Adana Demirspor ile Samsunspor karşı karşıya geldi. Şampiyonluk hedefleyen iki takımın mücadelesinde puanlar paylaşıldı. 5 Ocak Fatih Terim Stadyumu'nda oynanan maçın ilk devresi 0-0 sona ererken, skor perdesini açan isim Guido Koçer oldu. 50. dakikada Burak Çalık'ın asistinde topu ağlara gönderen Guido, Samsunspor'u 1-0 öne geçirdi.

Haberin Devamı

Golün ardından iki takım da karşılıklı ataklar bulurken, 85. dakikada Adana Demirspor eşitliği yakaladı. Kerim Avcı'nın asistini gole çeviren Davide Lanzafame, skoru belirleyen isim oldu.

90 dakika 1-1 sona ererken, zirve hedefleyen iki takım da 1 puana razı oldu. Bu sonucun ardından Adana Demirspor 14 puanla 3. sırada yer aldı. Aynı puanlı Samsunspor ise 4. sırada kendisine yer buldu.

MAÇTAN DAKİKALAR:

6. dakikada Samsunspor’un karambolde ceza sahasına gönderdiği topu alan Ferhat, kaleye doğru sert bir vuruş yaptı ancak top direkten döndü.

7. dakikada Adana Demirspor’da Mehmet Akyüz’ün pasıyla buluşan Volkan kaleyi yokladı, ancak meşin yuvarlak dışarı çıktı.

30. dakikada Samsunspor’da Savicevic, ceza sahası dışındaki karambolde aldığı topu doğrudan kaleye gönderdi. Kaleci Zubas topu dışarı çıkardı.

Haberin Devamı

Maçın ilk yarısında gol sesi çıkmadı.

50. dakikada Samsunspor’da Burak’ın ara pasında topla buluşan Guido’nun gelişine vurduğu sert şutta meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 0-1.

69. dakikada Adana Demirspor’da orta sahadan topu alan Volkan, rakiplerini çalımlayarak ceza sahasına kadar gitti. Burada takım arkadaşı Hasan’a pas veren Volkan daha sonra Hasan’dan aldığı ara pasla kaleye sert bir şut çekti ve meşin yuvarlak ağlarla buluştu. Ancak maçın hakemi Hüseyin Gökçek pozisyon için ofsayt kararı verdi.

86. dakikada Adana Demirspor’un kullandığı serbest vuruşta top Samsunspor’un savunmasına çarptıktan sonra Lanzafame’nin önünde kaldı. Lanzafame gelişine düzgün bir vuruşla ağları havalandırdı: 1-1.

STAT: 5 Ocak Fatih Terim

HAKEMLER: Hüseyin Gökçek (x), Alparslan Dedeş (xx), Candaş Elbil (xx)

ADANA DEMİRSPOR: Zubas (xx) - Tayyip (xx), Mehmet (xx), Tarık (xx), Rassoul (xx), Traore (xx) (Dk.53 Kerim xx), Hasan (xx) (Dk.85 Lanzafame xxx), Gökhan (xx), Erkan (xx) (Dk.64 Sedat x), Volkan (xx), Mehmet Akyüz (xx) (Dk.64 Pa Dibba xx)

YILPORT SAMSUNSPOR: Nurullah (xx) - Caner(xx) (Dk.84 Erhan ?), Veli (xx), Erkam (xx), Kerem (xx), Ferhat (xx) (Dk.84 Gökhan ?), Kubilay (xx), Savicevic (xx) (Dk.84 Ercan ?), Guido (xx), Burak (xx), Nadir (xx)

Haberin Devamı

GOLLER: Dk.50 Guido (Yılport Samsunspor) - Dk.86 Lanzafame (Adana Demirspor)

SARI KARTLAR: Nadir, Kubilay, Erkam, Savicevic (Yılport Samsunspor)

YORUM YAZ