MENÜ

Özel olimpiyatlarda 5 madalya kazandık

17-25 Haziran tarihlerinde Almanya’nın Berlin kentinde yapılan Özel Olimpiyatlar Dünya Yaz Oyunları görkemli bir kapanış töreniyle sona erdi.

Özel olimpiyatlarda 5 madalya kazandık

 

16. Dünya Yaz Oyunlarına 190 ülkeden 7000 sporcu katıldı. Bir hafta boyunca Berlin’de dünyanın dört bir tarafından gelen özel sporcular olimpiyat ruhuyla sporun birleştirici gücünü bir kez daha yaşadılar. Özel sporcular hem yarışıp hem de keyifli vakit geçirdiler.

Haberin Devamı

Toyota Türkiye’nin Ana Sponsorluğunu üstlendiği Özel Olimpiyatlar Türkiye 3X3 karma basketbol, yüzme, atletizm ve bocce dallarında 4 kadın 7 erkek sporcu ile mücadele etti.

Özel sporcularımız son dönemin en iyi performansını sergileyerek toplam 5 madalya kazanmayı başardılar. 2 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya ile kürsüye çıkmayı başardılar.

Atletizmde Ayşe Başaran durarak uzun atlama ve 100 metrede altın madalya kazanarak olimpiyat oyunlarını çifte altın ile kapatmayı başardı.

3x3 Karma Basketbol takımımız ise finale çıkarak büyük bir başarı gösterdi ve final maçında Burkina Faso’ya kaybederek gümüş madalya kazandı.

Özel olimpiyatlarda 5 madalya kazandık

Ülkemize atletizmde bronz madalyayı getiren özel sporcumuz ise durarak uzun atlamada Alper Aydoğdu oldu.

Haberin Devamı

Bocce branşında ise Fatmanur Gündüz bronz madalya kazanarak hepimizi sevindirdi.

17 Haziran’da Berlin Olimpiyat Stadında görkemli bir açılış töreniyle başlayan 16. Dünya Yaz Oyunları 25 Haziran’daki Kapanış Seramonisi ile son buldu. Kafilemiz 26 Haziran Pazartesi günü Türkiye saatiyle 17.00’de yurda dönecek.

YORUM YAZ