MENÜ

Ozan hakemden dert yandı

Kayserispor maçında gördüğü kırmızı kart yüzünden bu hafta oynanacak Beşiktaş karşılaşmasında forma giyemeyecek olan Bursasporlu Ozan İpek, hakemden dert yandı.

Ozan hakemden dert yandı

Bursaspor, Spor Toto Süper Lig'in 31'inci haftasında Kayserispor karşısında üç puan ile birlikte iki de önemli oyuncusunu da kaybetti. Hakem Barış Şimşek tarafından kırmızı kartla oyun dışında bırakılan Ömer Erdoğan ve Ozan İpek önümüzdeki hafta takımdaki yerlerini alamayacak. Ömer Erdoğan 88'inci dakikada Ömer Şişmanoğlu'na yaptığı sert hareket nedeniyle, Ozan İpek ise 90'ıncı dakikada Karim Ziani ile kavga edince direk kırmızı kart ile oyun dışında kaldı.

Ozan İpek'in karşılaşmadan sonrası yakın çevresine maçın hakemi hakkında dert yanarken, "Ziani nin bana yaptığı hareketten sonra benim ona tepkim çok daha hafifti. Ama hakemin gösterdiği kartlar, göstermediği kartlar, verilmeyen yine bir penaltı. Evet mağlup olduk ama değerlendiremediğimiz bir çok net pozisyon vardı. Bu pozisyonların birini değerlendirebilseydik bunlar olmayacaktı" dediği öğrenildi.

ALTIDORE, HAKEMİ TWITTER'DAN ELEŞTİRDİ
Bursaspor’un Amerikalı forveti Jozy Altidore, karşılaşma sonrası hakem Barış Şimşek’i twittere yazdığı mesajla eleştirdi. Özellikle maçın ikinci yarısında Ömer ve Ozan İpek’i kırmızı kartla oyundan atan hakem Şimşek’i eleştiren Altidore, "Sizce bu hakemleri geliştirmek için neler yapmalıyız?" ifadesini kullandı.

KAYSERİ'YE YİNE ŞANSI TUTMADI
Ligin 30'uncu haftasında Manisaspor galibiyekiyle, 6 hafta sonra galibiyetle tanışan Bursaspor, zorlu Kayseri deplasmanında boynu bükük ayrıldı. Son haftalarda düşüşe geçen Kayserispor'a konuk olan olan yeşil beyazlı ekip, rakibine karşı deplasmanda yine galibiyet alamadı. Rakibi ile Süper Lig'de oynadığı 14 maçta 5 beraberlik 9 mağlubiyet alan Bursaspor, 6 gol atıp kalesinde ise 20 gol gördü.

VEDERSON: "MAĞLUBİYETİN ÜZÜNTÜSÜNÜ YAŞIYORUZ"
Kayserispor mağlubiyetinin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade eden Bursaspor'un tecrübeli sol kanat oyuncusu Vederson, "İstediğimiz oyunu sergileyemediğimiz maçı kaybettik. Kalan maçları kazanarak bu kaybı telafi etmek istiyoruz. Üçüncülük için mücadelemiz sürecek. Sezonu da bulunduğumuz sırada bitirmek için elimizden gelenin fazlasını yapacağımızı inanıyorum. Mağlubiyetin üzüntüsünü yaşıyoruz" diye konuştu.

BEŞİKTAŞ MAÇI HAZIRLIKLARI BAŞLIYOR
Spor Toto Süper Ligi'nin 32'nci haftasında kendi saha ve seyircisi önünde Beşiktaş ile karşılaşacak olan Bursaspor, bu maçın hazırlıklarına ara vermeden bugün Özlüce Tesisleri'nde yapacağı antrenman ile başlayacak.

ÖZKIYICI ELEŞTİRDİ
Bursaspor İkinci Başkanı Haluk Özkıyıcı, yeşil beyazlı takımda düşüş olduğunu, bu düşüşün yeni başlamadığını, kulüpte yaşanan olaylardan sonra olduğunu ifade etti. Kayserispor maçının hakemi Barış Şimşek'i de verdiği kararlar yüzünden eleştiren Haluk Özkıyıcı, hakemin haketmedikleri kırmızı kartları gösterdiğini belirtirken şöyle konuştu:

"Beşiktaş karşılaşmasında iki değerli futbolcumuz olmayacak. Kulüp olarak bugüne kadar hakemler hakkında herhangi bir şey konuşmadık, konuşmak da istemiyoruz. Ama maalesef maçın atmosferi mi, başka bir neden mi bilemiyorum, düzgün giden bir maçta, kırmızı kartlar çıkmaya başlayınca oyunun şekli de değişti, agresifleşen Kayserispor futbolcuları daha da agrasifleşmeye başladı ve bundan zarar gören Bursaspor oldu."

"DAHA SAKİN OLMALILAR"
Sezonun son karşılaşmaları olduğunu ve bu yüzden takımında mental yorgunluk olabileceğini belirten Haluk Özkıyıcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bursaspor'da bir düşüş var, bu bir gerçek. Ama bu düşüş yeni başlamadı. Malum olaylardan sonra Bursaspor sürekli düşüşe doğru yelken açtı. Biz bunları haketmedik. Geçen yıl şampiyon olan bir kadronun oyuncularının daha başarılı maçlar çıkarmaları lazım. Gaziantepspor'un yenilmesi ile bizim yenilmemiz aynı haftaya denk geldi. Averajımız daha iyi. Önümüzdeki Beşiktaş maçında galip geliriz inşallah. Tüm temennimiz o. Söylenecek çok şey var ama mağlubiyet atmosferinde kendimi zor tutuyorum. Çok üzüldük. Biz lige şampiyonluk parolasıyla çıktık fakat 3'üncülüğü garantilemek için elimizden gelen herşeyi yaptığımıza inanıyorum. Futbolcu arkadaşlarımızın da daha temkinli, daha sakin olmaları ve oyunu daha isteyerek oynamaları önümüzdeki maçlarda bize 3'üncülüğü getirecektir."

"BENİM İÇİN SON DEPLASMANDI"
Kayseri'de basın mensuplarıyla bir araya geldikleri yemekte yaptığı açıklamaların farklı yorumlandığını ifade eden Haluk Özkıyıcı bu konuyla ilgili ise şunları söyledi:

"Kayserispor deplasmanı, son deplasmanım demiştim. Aynı şeyi yine söylüyorum. Söylenen her şeyin altında bir şey aramanız gerekmiyor. Mesaj almak isteyen almıştır. Ben aldığım telefonlarla bunun mesaja çevrildiğini hissettim. Biz yönetim olarak birlik ve beraberlik içerisindeyiz. Yaşadığımız olaylardan dolayı sinirlerimiz de bozuk, stres içerisindeyiz. Etraftan gelen baskılar, kulüp üstünde dolaşan bir takım şeyler bizi üzüyor. Bu üzüntü ile insanlar farklı yerlerde farklı şeyler de söyleyebilir. Ama ben yine aynı şeyi söylüyorum. Bu deplasman benim için son deplasmandı."

EMRE KOŞAK - BURSA / DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ