MENÜ

Otobüs bagajından dünya 3.lüğüne!

Trabzon'dan Kanada'daki Wushu Şampiyonası'na son anda çağrılan ve otobüste güçlükle yer bulan 3 sporcudan 3'ü bagajda yaptıkları 12 saatlik yolculuğun ardından Ankara'ya ulaştı. Bu sporculardan, biri bagajda yolculuk edenlerden olmak üzere 2'si, dünya üçüncüsü oldu.

Otobüs bagajından dünya 3.lüğüne!

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, bir süre önce Kanada’da düzenlenen Dünya Büyükler Wushu Şampiyonası öncesi Türkiye Wushu Federasyonu yetkilileri, Trabzon’daki Altın Yumruk Spor Kulübü’nde Wushu (Kung-fu) yapan ve aralarında Savaş Bekar ile Yavuz Selim Kazancı’nın de yer aldığı 4 sporcuyu şampiyonaya çağırdı.
Milli takım antrenörü İskender Oflu, son anda çağrıldıkları için, şampiyonaya götürmek istediği Bekar ve Kazancı ile diğer 2 sporcu için İstanbul’a yolcu taşıyan firmalarda yer aramaya başladı. Bu otobüslerde yer bulamayan grup, ancak Ankara’ya giden bir otobüste, 2 kişilik yer bulabildi.

Zaman kazanmak için bu otobüse binen antrenör Oflu ile Kazancı, biletleri alınan koltuklara otururken, Bekar’ın aralarında bulunduğu diğer 3 sporcu, yedek şoförlerin de kullandığı bagajdaki bölümde yolculuk etti.
Yaklaşık 12 saat süren yolculuğun ardından Ankara’ya ulaşan sporcu grubu, buradan, kendilerinin karşıladığı biletlerle, başka bir otobüsle İstanbul’a ulaştı.

Burada buluştukları kafileyle Kanada’ya giden 4’ü bayan 10 sporcudan Bekar ile Kazancı, Dünya Büyükler Wushu Şampiyonası’nda 3. olup bronz madalya kazandı.

Şampiyonada 65 kiloda üçüncülük elde eden Bekar, spora 9 yıl önce boksla başladığını ve yıldızlar kategorisinde Türkiye ikincisi olduğunu, 2 yıl önce de Wushu’ya geçtiğini belirterek, "Boksta şarj olduk, Wushu’da patladık" dedi.

Wushuya ilk başladığında bir aylık sporcu iken Gümüşhane’de düzenlenen şampiyonada Türkiye Şampiyonu olduğunu belirten Savaş, şunları söyledi: "Türkiye şampiyonu olduktan sonra milli takım seçmelerini kazanıp Avrupa şampiyonasına gittim ancak bir şanssızlıktır milli takım kampında aldığım tekmeden dolayı burnumda kırık oluştu. Bu yüzden Polonya’daki Avrupa Şampiyonası’nda maça çıkamadım. Daha sonra 2008’de Malatya’da gençler Türkiye şampiyonu, Endonezya’da da gençler Dünya üçüncüsü oldum"
Bekar, Safranbolu’da bu yıl düzenlenen Türkiye şampiyonasında ise büyüklerin en küçüğü olmasına ve dövüştüğü 65 kiloda Avrupa şampiyonları ile Dünya ve Avrupa ikincileri olmasına rağmen şampiyon olduğunu belirterek, "58 kişi arasından şampiyon olup milli takıma girerek gittiğim Kanada’da Dünya üçüncüsü oldum" dedi.

"OTOBÜS BAGAJINDA, 12 SAAT YOLCULUK
Yeni hedefinin 2010’da Antalya’da yapılacak Wushu Büyükler Avrupa Şampiyonası ile aynı yıl Çin’de gerçekleştirilecek şampiyonada birincilik elde etmek olduğunu anlatan Bekar, "Allah’ın izniyle dünya şampiyonu olacağız" dedi.

Bekar, Kanada’daki dünya şampiyonaya giderken bazı sıkıntılar yaşadıklarını anlatarak, "Şampiyona için federasyon bize geç bilgi verdi. O anda uçak ve otobüste yer yoktu. Wushu sevdiğimiz spor olduğu için otobüs bagajında 3 kişi ile yaklaşık 12 saat yolculuk yaptık. Wushu, Asya ülkelerinde 100 yıllardır yapılan bir spor. Wushu ülkemizde yeni ilerlemeye başladı. Federasyondaki yetkililerin bunları görmesi lazım" şeklinde konuştu.



"TEKMEYİ YEDİĞİMDE ÜLKEMİ DÜŞÜNDÜM"
Kanada’da 75 kiloda Wushu Büyükler Dünya Üçüncüsü olan Yavuz Selim Kazancı da, 8 yıldır bu sporu yaptığını belirterek, dünya şampiyonasında Savaş Bekar ile üçüncülük elde ettik" dedi.

Kazancı, şampiyonada, ellerinden geleni yaptığını ancak finale çıkacağı maçta yenildiğini belirterek, "Nakavtlardan döndük. Çok sağlam bir tekme yedim ve tekmeyi yediğim anda aklıma gelen milli takımda olduğum, ülkemi temsil ettiğim ve bu işi başarmak zorunda olduğumdu. O tekmeyi yediğimde yere uzanmamla ayağa kalkmam bir oldu. Ayağa kalktım ve o maçı kazanarak, takımıma üçüncülüğü getirdim" şeklinde konuştu.

Sakarya’da üniversitede okuduğunu ve yaz tatilini antrenman yaparak geçirdiğini ve katıldığı kamplarda kamp doktoru ve masörü olmadığına işaret eden Kazancı, milli takım olarak yeterince kamp yapmadan dünya şampiyonasına gitmelerinden yakındı.

Kazancı, her şeye rağmen dünya üçüncüsü olduğunu belirterek, 8 yıllık spor hayatı boyunca minikler kategorisinden itibaren her yıl Türkiye’de bir şampiyonluğunun olduğunu, 2008’de İran’da düzenlenen ve dünya şampiyonasına eş değer olan Pars kupasında 3. olduğunu belirterek, daha sonra yine bu yıl yapılan bir başka şampiyonada Avrupa üçüncüsü olduğunu ifade etti.

"BU DEĞERLİ SPORCULARA SAHİP ÇIKILMASINI İSTİYORUM"
Milli takım antrenörü İskender Oflu da 29 yıldan beri Wushu, 10 yıldır da milli takım antrenörlüğü yaptığını ifade ederek, 24-29 Ekim’de Kanada’da düzenlenen Wushu Büyükler Dünya Şampiyonası’na Trabzon’dan 4 sporcunun da bulunduğu 4’ü bayan 10 sporcu ile katıldıklarını bildirdi.

Şampiyonada 3’ü bayan 7 sporcunun bronz madalya kazandığını belirten Oflu, şunları söyledi:
"2 tane bronz madalya benim kulübümün sporcularına, Trabzon’a geldi. 65 kiloda Savaş Bekar, 75 kiloda Yavuz Selim Kazancı Dünya üçüncüsü oldu. Bu sporcuları ben çok zor şartlarda yetiştiriyorum. Yetkililerden bu değerli sporculara, değerlerinin verilmesini, sahip çıkılmasını istiyorum. Çünkü 2010 Avrupa Şampiyonası Antalya’da, 2011’de dünya şampiyonası İzmir’de yapılacak. Bu sporcularım aynı zamanda dünya kupasına katılma hakkını elde ettiler. Eğer bu sporcularıma değer verilirse dünya üçüncüsü değil, dünya birincisi olurlar"

Oflu, Bekar ve Kazancı’dan dünya şampiyonluğu beklediğini belirterek, "Ben bu sporculara burada sadece antrenman yaptırıyorum. Bunların maddi ve manevi olarak çok büyük desteğe ihtiyacı var. Bunun için Trabzon ve ülkemizdeki yetkili insanlara çok büyük görev düşüyor" dedi.

Wushu’nun 2016’da büyük ihtimalle olimpik branş olarak tanınacağını belirten Oflu, sporda başarılı olmak için erken yaşta spora başlamanın önemli olduğunu vurguladı.

2

Haberin Devamı
YORUM YAZ