MENÜ

ÖSYM YKS ek tercih sonuçlarını açıkladı

YKS ek tercih sonuçları az önce ÖSYM'nin resmi sitesinden açıklandı. Üniversiteye yerleşemeyen adaylar şansları bu kez ek tercihlerle denemişti. YKS ek tercih sonuçları da merakla bekleniyordu. Heyecanlı bekleyiş bitti. ÖSYM YKS ek tercih sonuçlarını açıkladı. Haberimizdeki linkten YKS ek tercih sonuçlarını öğrenebilirsiniz.

ÖSYM YKS ek tercih sonuçlarını açıkladı

YKS ek tercih sonuçları merakla bekleniyordu. Heyecanlı bekleyiş sona erdi. ÖSYM'den resmi açıklama geldi. Yükseköğretim Kurumları Sınavı ek yerleştirme sonuçlarını açıkladı. Adaylar, sonuçlara "https://sonuc.osym.gov.tr" adresinden ulaşabilecek.

Haberin Devamı

YKS ek tercih sonuçları için tıklayın...

ÜNİVERSİTE KAYIT TARİHLERİ NE ZAMAN?

Bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri üniversiteler tarafından 1-5 Ekim 2018 tarihleri arasında yapılacaktır.

Kayıt tarihleri adayların internette yayımlanan yerleştirme sonuçları sayfasında yer alacaktır. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Kayıt işlemleri ile ilgili ayrıntılı bilgi, 2018-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer almaktadır.

YURT KAYIT BAŞVURULARI 3-10 EKİM TARİHİNDE

Ek yerleştirme sürecinde herhangi bir programa yerleşen öğrenciler için yurt kayıt işlemleri 3-10 Ekim tarih aralığında alınacak. Kredi ve Yurtlar Kurumu, bu süreçte kalacak yer sıkıntısı yaşayan öğrenciler için misafir öğrenci statüsünde barınma imkanı sağlayacak.

YORUM YAZ