MENÜ

Osmanlıspor'un istediği Alex Song kimdir?

Kariyerinde Barcelona, Arsenal ve West Ham United gibi dev kulüplerin formasını giyen Alex Song, Osmanlıspor yolunda... Peki Alex Song kimdir/Alex Song'unkariyeri nasıl? İşte merak edilen bu soruların yanıtları...

Osmanlıspor'un istediği Alex Song kimdir?

Bu sezonu Rusya Premier Lig takımlarından Rubin Kazan'da geçiren Alex Song'un adı Osmanlıspor ile anılıyor. 49 kez Kamerun Milli Takımı'nın formasını giyen Alex Song, kariyerinde Barcelona, Arsenal ve West Ham United gibi dev takımların formalarını giydi.

Bu takımların dışında altyapısından yetiştiği Bastia ve Charlton formalarını da terleten 29 yaşındaki oyuncu, son olarak Rusya'nın Rubin Kazan takımına Barcelona'dan bonservissiz olarak transfer oldu.

Stoper ve ön libero...

Stoper ve ön libero olarak görev yapan Alex Song'un oyun tarzını Kamerun Milli Takımı'ndan eski hocası Javier Clemente, "Hücumu, savunmasından çok daha iyi" diyerek tanımlıyor.

19 milyon euro...

Arsenal'le ilk lig maçına 19 Eylül 2005 tarihinde oynanan Evertonmaçında çıkan Song, takımıyla ilk golününü ise 9 Ocak 2007 'de Liverpool ile oynanan ve Arsenal'in 6-3 kazandığı İngiltere Lig Kupası maçında attı. 2006-07 sezonun devre arasında Charlton Athletic e kiralık olarak gönderildi. Sezon sonunda Charlton Athletic'in küme düşmesiyle Arsenal'e geri döndü.18 ağostos 2012 tarihinde 19 milyon euro'ya Barcelona'ya transfer olmuştur.

Haberin Devamı
YORUM YAZ