MENÜ

Orlando için sezon erken bitti!

NBA'de dün gece üç maç oynandı ve üç seri daha neticelendi. Atlanta Hawks, Orlando Magic'i 4-2, Los Angeles Lakers, New Orleans Hornets'ı 4-2 ve Dallas Mavericks, Portland Trail Blazers'ı 4-2 geçerek konferans yarı finallerine yükseldiler.

Orlando için sezon erken bitti!

HAWKS RÖVANŞI ALDI: 84-81

Haberin Devamı

Geçen sezon 4-0'la süpürüldüğü Orlando Magic'in bu sezon karşısına kadro olarak çok farklı bir Atlanta Hawks çıkmadı ancak normal sezon maçlarının verdiği sinyaller play-off'ta Magic'in işinin zor olacağı yönündeydi. Hawks daha fazlasını başararak rakibine sadece iki maç kaybederek turu geçti. Hawks'a turu getiren maçın yıldızı Joe Johnson oldu. Tabi yedekten gelen Jamal Crawford'ın da takımının ikinci en skorer ismi olması yine sürpriz olmadı. Mücadele karşılıklı basketlerle başladı. İlk çeyreği Hawks 23-18 önde geçti. İkinci çeyrekte ev sahibi ekip arayı biraz açmaya başladı. Fark bir ara 10 sayıya kadar yükseldi ancak çeyrek sonuna doğru Hidayet'in üst üste beş sayısı farkı azalttı ve devre arasına 42-36 Hawks üstünlüğü ile girildi. Hawks ikinci yarıda da üstünlüğünü korudu. Magic periyodun bitimine beş dakika kala yine Hidayet'in üst üste beş sayısıyla farkı bir sayıya kadar indirdi ancak Hawks tekrar arayı açarak son çeyreğe 62-55 önde girdi. Son çeyreğe üst üste iki üçlükle başlayan ev sahibi ekip farkı bir anda 11 sayıya yükseltti. Orlando bitime 4:41 kala farkı yine azaltarak iki sayıya kadar indirdi. Maçın bitimine 34 saniye kala 82-81 Hawks üstünlüğü vardı. Ancak Hawks son hücumunda atışı kaçırmasına rağmen Joe Johnson'ın kritik hücum ribaundu sonrası Crawford'un aldığı faul atışlarını atmasıyla avantaj yakaladı. Son 3 saniyede J.J. Redick'in üç sayılık atışı isabetli olmayınca Atlanta Hawks 84-81 kazandı ve seriyi 4-2 kazanarak doğu yarı finalinde Chicago Bulls'un rakibi oldu.

Haberin Devamı

Ev sahibi takımda Joe Johnson 23 sayıyla en skorer isim olurken, seri boyunca Magic'in başına dert açan Crawford 19 sayı üretti. Al Horford da 10 sayı ve 12 ribaund ile double double yaptı. Konuk takımda Dwight Howard 25 sayı ve 15 ribaund ile double double yaparken, Hidayet Türkoğlu bu serideki en yüksek skoruna ulaşarak 15 sayı üretti. Jameer Nelson 11 sayıda kaldı.

KOBE İŞİ BİTİRDİ: 80-98

Los Angeles Lakers, hiç beklemediği bir yenilgiyle başladığı seride her maçta işleri biraz daha yoluna koydu ve son iki maçta da süper yıldızı Kobe Bryant'ın ateşleyici gücüyle kazanarak seriyi geçen taraf oldu. Hornets'ın evindeki altıncı maçın ilk çeyreği çekişmeli geçti. Konuk ekip Lakers, ilk 12 dakikayı 18-16 önde tamamladı. İkinci çeyreğe Bynum'ın basketleriyle başlayan Lakers karşısında Ariza ve Jack ile skoru eşitleyen Hornets, öne de geçti ancak üstünlükleri çok kısa sürdü. Kobe Bryant'ın kritik basketleriyle Lakers, üstünlüğü ele geçirdi ve ilk yarıyı da 40-34 önde tamamladı. Üçüncü çeyrekte farkı 10 sayıya kadar çıkaran Lakers, Bryant'ın 13 ve Gasol'ün 10 sayı ürettiği çeyreği 69-57 önde tamamladı. Son çeyrekte fark giderek açılırken, 21 sayıya kadar yükseldi. Son çeyrekte rahat bir oyun sergileyen Los Angeles Lakers, 18 sayı farkla 98-80 galip geldi ve seriyi 4-2 kazanarak batı yarı finalinde Dallas Mavericks ile eşleşti.

Haberin Devamı

Ev sahibi Hornets'ta Chris Paul'ün etkisiz kalması mağlubiyeti getiren başlıca sebeplerden biri olurken, takımın en skorer ismi 19 sayıyla Carl Landry oldu. Paul, 10 sayı, 11 asist ve 8 ribaund ile oynadı. Trevor Ariza ise 12 sayı üretti. Konuk ekipte Kobe Bryant 24 sayı ile galibiyeti getirirken, Andrew Bynum 18 ve Pau Gasol 16 sayıyla ona eşlik ettiler. Lamar Odom da yedekten gelerek 14 sayılık katkı yaptı. Lakers'ın ribaundlardaki ve üç sayılık isabet yüzdelerindeki üstünlüğü galibiyette kilit rol oynadı.

Haberin Devamı

NOWITZKI SERİYİ UZATMADI: 96-103

Dallas Mavericks, Portland Trail Blazers karşısında serinin üçüncü ve dördüncü maçında üst üste aldığı yenilgiler sonrasında üst üste aldığı iki galibiyetle seriyi geçti. Dirk Nowitzki bu maçta takımının skor yükünü çekerek galibiyette önemli rol oynadı. Karşılaşmaya ev sahibi ekip iyi başladı ve Gerald Wallace'ın etkili performansıyla ilk çeyrek 27-19 Blazers üstünlüğü ile sona erdi. İkinci çeyreğin başında farkı 12 sayıya kadar çıkaran Blazers karşısında Nowitzki devreye girdi. Nowitzki, Terry ve Stojakovic'in katkılarıyla farkı dört sayıya kadar indirdi ve devreye 6:24 kala da skoru eşitledi. Kalan sürede öne geçmeyi de başaran Dallas, farkı da artırarak devre arasına 52-43 önde girdi. Üçüncü çeyrekte skor üstünlüğünü koruyan konuk ekip Mavericks, son çeyreğe de 75-62 önde girdi. Son çeyrekte Blazers farkı eritmeye çalıştı ve beş sayıya kadar indirdi ancak Mavericks maç sonunu Nowitzki üzerinden oynayarak galibiyete uzandı. Alman yıldız son 30 saniyede sürekli top alarak taktik faulleri üzerine çekti ve sekiz faul atışında da isabet bularak takımına galibiyeti getirdi. Dallas Mavericks 103-96 galibiyete uzanarak seriyi 4-2 kazandı ve batı yarı finalinde Los Angeles Lakers'ın rakibi oldu.

Haberin Devamı

Ev sahibi ekipte Gerald Wallace 32 sayıyla en skorer isim olurken, 12 de ribaund alarak double double yaptı. LaMarcus Aldridge 24 sayı ve 10 ribaund, Wesley Matthews ise 19 sayı ile oynadı. Portland'daki son iki maçta harikalar yaratan Brandon Roy ise bu maçta tutuktu ve 9 sayıda kaldı. Konuk ekip Mavericks'te Dirk Nowitzki 33 sayı ve 11 ribaund'la gecenin yıldızı olurken yalnızca bir üç sayılık atış denemesi dikkat çekti. Shawn Marion 16 sayıyla ilk beşte çift haneli skor üretebilen tek diğer isim olurken, Jason Terry yedekten gelerek 22 sayılık katkı yaptı.

GECENİN YILDIZI: DIRK NOWITZKI

Alman yıldız Dirk Nowitzki, 17'de 11 saha içi, 11'de 11 serbest atış isabeti kaydettiği gecede 33 sayıyla takımının skor yükünü sırtında taşıdı. Nowitzki özellikle ikinci ve son çeyreklerdeki performanslarıyla maçın kırılma anlarının Dallas lehine olmasını ve serinin altıncı maçta, üstelik iki kez kaybettikleri deplasmanda kazanılmasını sağladı.

BİZİMKİLER NE YAPTI?

Orlando Magic'in Atlanta Hawks'a kaybederek play-off'a ilk turdan veda ettiği maçta serideki en yüksek skoruna ulaştı. Hido 13'te 5 saha içi, 6'da 3 üç sayılık ve 2'de 2 serbest atış isabetiyle 15 sayı üretti, 3 asist yaptı ve 4 de top çaldı ancak bu performansı galibiyet için yeterli olmadı. Böylece Hidayet Türkoğlu ve Orlando Magic sezonu erken kapatmış oldu.

MAÇ PROGRAMI

04:00 MEMPHIS GRIZZLIES - SAN ANTONIO SPURS

Murat Köse / Fanatik.com.tr

http://www.twitter.com/Murat__Kose

YORUM YAZ