MENÜ

Onyekuru Galatasaray için bugün İstanbul'a geliyor

Son dakika Galatasaray transfer haberi...Sarı-Kırmızılı kulübün İrfan Can'ın ardından bir diğer bombası da Henry Onyekuru olacak. Nijeryalı yıldızın 250 bin Euro'luk kiralama ücretinin dün itibarıyla Monaco'ya gönderildiği öğrenildi. 23 yaşındaki kanat oyuncusunun bugün saat 17:00'de İstanbul'a gelerek sağlık kontrolünden geçirilmesi bekleniyor.

Onyekuru Galatasaray için bugün İstanbul'a geliyor

Galatasaray'da üçüncü Henry Onyekuru dönemi başlıyor... Sarı-Kırmızılılar aylar süren görüşmeler sonucunda Monaco'yu ikna etti. Nijeryalı yıldız, 250 bin Euro karşılığında sezon sonuna kadar kiralanıyor. Galatasaray Yönetimi'nin hedefi, lig bittiğinde 23 yaşındaki kanat oyuncusunu bonservisiyle birlikte alabilmek. Onyekuru'nun bugün İstanbul'a gelerek sağlık kontrolünden geçirilmesi ve ardından tarafların resmi sözleşme imzalaması bekleniyor. Öyle ki, Galatasaray Yönetimi'nin, kiralama bedelini Monaco'ya şimdiden gönderdiği iddia ediliyor. Böylece Galatasaray'ın daha önce iki kez kiraladığı Onyekuru, üçüncü kez Sarı-Kırmızılı takıma transfer olacak.

Haberin Devamı

Zorunlu satın alma yok

Bu süreçte Galatasaray'ın en büyük kozu ise Onyekuru'nun istek ve ısrarı oldu. Çünkü daha birkaç gün öncesine kadar bile Rus kulüpleri, genç oyuncunun bonservisini alabilmek için Monaco'ya baskı kuruyordu. Fransızlar'ın isteği de takımda kadro dışı kalan yıldız futbolcuyu bonservisle vermekten yanaydı. Ancak Onyekuru, Galatasaray'dan başka hiçbir takıma gitmeyeceği yönündeki düşüncesini net şekilde dile getirince, Fransızlar da Galatasaray'ın teklifini kabul etmek durumunda kaldı. Ancak kiralık sözleşmesine zorunlu satın alma maddesi dahil edilemedi.

YORUM YAZ