MENÜ

"Onu her yıl anacağız"

Geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden Eskişehirsporlu futbolcu Ediz Bahtiyaroğlu için Eskişehirspor Tesisleri'nde tören düzenlendi.

"Onu her yıl anacağız"

İŞTE O GÖRÜNTÜLER

Haberin Devamı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi morgundan alınan Bahtiyaroğlu’nun cenazesi Eskişehirspor Tesisleri’ne getirildi. Bahtiyaroğlu’nun Türk bayrağı ve Eskişehirspor bayrağına sarılı tabutu, tören için hazırlanan alana konuldu.

Törene, Bahtiyaroğlu’nun babası İsmail ve ağabeyi Engin Bahtiyaroğlu, Eskişehir Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, Eskişehispor Kulübü Başkanı Halil Ünal, 1. Hava Kuvveti Kurmay Başkanı Tuğgeneral Şaban Umut, Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Eskişehir Emniyet Müdür Vekili Mustafa Bayram, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy, Eskişehirspor yönetim kurulu üyeleri, futbolcular ve taraftarlar katıldı.

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, törendeki konuşmasında, Eskişehirspor camiası ve Türk halkına başsağlığı diledi.
Ediz’in kendileri için çok özel bir futbolcu olduğunu belirten Ünal, "Bahtiyaroğlu’nun tarifi, bir futbol kulübü başkanının bir futbolcuyu tarif edemeyeceğinin üstündeydi. Ediz’in düzgünlüğü, dürüstlüğü, çalışkanlığı, iyi niyeti... Ediz, adeta bir iyilik meleğiydi" dedi.

"Ediz’i her yıl anacağız"
Ünal, Ediz Bahtiyaroğlu’ndan kimseye kötülük gelmediğini anlatarak, şöyle devam etti:
"Türk futbolu adına çok değerli, pırıl pırıl genç bir kardeşimizi maalesef kalp krizi neticesiyle kaybettik. Ediz’i yetiştiren ailesine, ona emek veren hocalarına ne kadar teşekkür etsem azdır. Ediz, Eskişehirspor camiası adına ölmedi. Her zaman bizim kalbimizde yaşayacak. Ediz her yıl kulübümüzce anılacak. Fakat bu Eskişehirspor’un kaderinde midir? Rahmetli Sinan’ı da (Sinan Alaağaç) biz böyle kaybettik. Şimdi Ediz... Rabbim’e dua ediyorum, inşallah bu son olsun. Hepimizin başı sağ olsun."

"Türk futbolu efendi bir sporcuyu kaybetti"
Eskişehirspor İdari Asbaşkanı Ekrem Birsen de, gazetecilere yaptığı açıklamada, Eskişehirspor camiasının acı bir gün yaşadığını ifade ederek, şunları kaydetti:
"Gerçekten efendiliğiyle, dürüstlüğüyle, çalışkanlığıyla, bize simge olmuş bir futbolcumuz, Ediz Bahtiyaroğlu’nu kaybettik. Ediz Bahtiyoroğlu, çalışkan, dürüst ve sevecenliğiyle tüm arkadaşlarına örnek bir sporcuydu. Arkadaşları, hocası ve yönetim tarafından çok sevilen bir futbolcuydu. Türk futbolu, bugün efendi bir sporcuyu kaybetti. Allah bu acıları tekrar yaşatmasın."
Futbolculardan Servet Çetin de, Ediz Bahtiyaroğlu’nu kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından Bahtiyaroğlu için cenaze namazı kılındı. Namazın ardından cenazenin, Bursa’ya götürülmek üzere araca konulduğu sırada, baba İsmail Bahtiyaroğlu ile Ediz’in takım arkadaşı Hürriyet Gücer, fenalık geçirdi. Bahtiyaroğlu ve Gücer’i sağlık ekipleri sakinleştirmeye çalıştı.

Bahtiyaroğlu’nun cenazesi, Bursa’da ikindi vakti kılınacak namazın ardından toprağa verilecek.

AA

YORUM YAZ