MENÜ

Ömer Erdoğan: Yeni bir sayfa açıyoruz

Bursaspor'un kaptanları Ömer Erdoğan, İbrahim Öztürk ve Pablo Batalla Özlüce Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Ömer Erdoğan: Yeni bir sayfa açıyoruz

Yeni bir sayfa açmak istediklerini ifade eden kaptanlar taraftarların kendilerini desteklemelerini ve yalnız bırakmamalarını istedi.

ÖMER ERDOĞAN: "SÖZ VERİYORUZ"

Son dönemlerde zor günler geçirdiklerini ifade eden kaptan Ömer Erdoğan, "Takım arkadaşlarım adına Ertuğrul hocamı ve ekibini bize yaşattığı sonsuz başarılardan dolayı teşekkür ediyoruz. Maalesef profesyonellikte böyle ayrılıklar olabiliyor. Hocamıza da bundan sonraki sportif anlamda ve özel hayatında başarılı bir hayat diliyorum. Taraftarlarımızdan, camiamızdan ve basından destek istiyoruz. Sezon başından beri belki inişli, çıkışlı bir grafik sergiliyoruz. Kötü bir noktada değiliz ama daha iyi yerlerde olabileceğimizi bildiğimiz için buna en çok üzülen biz futbolcularız. Bizim mesleğimiz bu. İşler iyi gittiğinde tadına doyum olmaz ama istediğimiz sonuçlar olmayınca gerçekten çok büyük bir taraftar grubunu temsil ettiğimiz için üzerimizdeki yük ağırlaşıyor. Herkese hesap verme sorumluluğu hissediyoruz. İnsanın içinden dışarıya çıkmak bile gelmiyor. Bunun en büyük üzüntüsünü, şokunu bizler yaşıyoruz. Bu kulübün daha iyi yerlere gelebilmesi için herkes çok ciddi bir şekilde sahada çalışmasını yapıyor. Zaman zaman sahaya yansıtıyoruz, zaman zaman yansıtamıyoruz" diye konuştu.

"YENİ BİR SAYFA AÇALIM"

Yeni bir sayfa açmak istediklerini vurgulayan Ömer Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:
"Galatasaray maçıyla birlikte yeni bir başlangıca imza atmak istiyoruz. Şu an ligin lideri ile oynayacağız. Daha önceki dönemlerde de başarılı bir şekilde çıktık. Onun için taraftarımızdan ve camiamızdan bize destek olmalarını istiyoruz. Çok kaliteli futbolculardan kurulu bir takımız. Herkes iyi niyetli. Ama dışarıdan camia kenetlenirse başarının gelmesi daha kolay olur. Sonuçlar dışında herhangi bir sıkıntımız yok. Sezona başlarken hedeflerin arasında şampiyonluğa oynayan bir takım olmak vardı. Türkiye Kupası'nda finale kadar gitmek istiyorduk ama tur atlama şansımızı kaybettik. Tüm konsantremizi lige vereceğiz. Bursaspor'u çok daha iyi yerlere taşımak için çok daha fazlasını ortaya koyacağımıza takım kaptanı olarak söz veriyorum. Taraftarlarımızdan tek isteğimiz bize şampiyonluk yaşadığımız yıldaki gibi destek olmaları. İnşallah bu dönemi de en iyi şekilde atlatacağız."

"KARARINDAN DÖNDÜRMEYE ÇALIŞTIK"

Bir gazetecinin, "Ertuğrul Sağlam sizinle görüştü mü?" sorusuna Ömer, "Bizim için de sürpriz oldu. Alt yazılardan öğrendik. Kulüpten en son çıkanlardan birisiydim. Hocamızla görüştüm. Bazı şeyleri paylaştık. Hocamızın şu dönemde bizi bırakmasını istemediğini, kendisiyle çok memnun olduğumuzu, bağlı olduğumuzu söyledim. Hocamız da yorulduğunu, çok düşündüğünü dile getirdi. Takım arkadaşlarımla irtibata geçtim. Ertesi gün basın toplantısı olacağını bildiğimiz için daha erken buluşup hocamızın kararından vazgeçirelim dedik. Yabancısı, genci aynı şeyi paylaştık. Bırkamasını istemediğimizi söyledik. Sezon sonuna kadar birlikte olalım ve daha sakin kafayla düşünelim dedik. Hocamız kararını vermişti. Daha önceden gelen sorunlar nedeniyle kararından vazgeçirmeyi başaramadık. Hocamızın kararına saygı duymamız gerekiyor. Bursaspor camiası hayal etmediği başarılara imza attı. Çok gerilere de dönmek istemiyorum. Hocamızın gidişi bizi ne kadar üzdüyse herşeyi bir yana bırakıp yeni bir başlangıç yapmamız gerekiyor" yanıtını verdi.

"BİZE SÖZ DÜŞMEZ"

Teknik Direktör konusunda da düşüncelerini dile getiren Ömer, "Gelen hocanın işi kolay değil. Ertuğrul hocamız çıtayı yükseltti. Tercihlerde yönetim kurulumuzun kararı önemli. Bize seçim hakkı düşmez. Yabancı gelirse Türkiye'yi tanıyan biri olması avantaj olur. Duygusal bir toplumuz. Yabancılar işe fonksiyonel bakıyorlar. Türk ligini bilen bir hoca olması daha iyi olur. Bu benim açımdan böyle. ama belki de hiç Türkiye'de çalışmayan biri gelip farklı bir grafik çizer. Tercihle ilgili bize söz düşmez. Bizim işimiz sahada. Kim gelirse, nasıl görev verilirse onu yerine getirmek için mücadele veririz" şeklinde konuştu.

İBRAHİM: "TARAFTARIMIZI ÜZDÜK"

Bursaspor'un tecrübeli savunma oyuncusu İbrahim Öztürk ise şöyle konuştu:
"Daha önceki sezonlarda olduğu gibi bu sezon da lige başlarken hedeflerimiz büyüktü. Avrupa Kupalarına gitmek istiyoruz. Türkiye Kupası'nda bazı şeyleri doğru yapamadık. Biz de bunu beklemiyorduk. Yoğun bir dönem geçirdik. Bunlar da bizi etkiledi. Biz her zaman içimizde bir bütündük. Herkes birbirini çok iyi tanıyor. Çok iyi bir arkadaşlık grubumuz var. Baktığımız zaman taraftarımızı üzdük. İnanın bizler de kendi aramızda konuştuğumuz zaman bizler de onlar kadar üzgünüz. Bu bizim mesleğimiz. Kimse sahada başarısız olmak istemez. Bazı sıkıntıları yaşadık. Ligde şu anda kaybedilmiş birşey yok. Camia olarak, yönetim olarak kendi içimizde bir bütünüz. Taraftarların bazı tepkileri olmaya başladı. Kendilerince belki haklılar ama şampiyon olduğumuz sezon bütünlükle başarı sağladık. İkinci yarı daha yeni başladı. Önümüzde çok iyi bir fırsat var. Liderle oynayacağız. Çok puan farkı da yok. Bize inansınlar. Sene sonuna kadar herkes elinden gelen mücadeleyi verecek. Bunun sözünü veriyoruz. Taraftarlar bizim 12'nci adamımız. Takım içinde tepkilerden etkilenen futbolcular var. Bu dönemde bize sahip çıkmalarını istiyoruz.

BATALLA: "İYİ BİR BAŞLANGIÇ İSTİYORUZ"

Bursaspor'un yetenekli 10 numarası Batalla şöyle konuştu:
"Hocamızın gidişi etkiledi. Son maçlarda istediğimizi sahaya koyamadık ama iyi bir başlangıç takıma daha iyi gelecektir. Önceki senelerde Bursaspor'un bazı dönemlerde çok iyi yerlerde olmadığını da biliyoruz ama biz oralardan takımı kaldırıp sezon sonu çok iyi yerlerde bitirdiğimiz zamanlar da oldu. Taraftarın da desteğini arkamıza alarak bu takımı çok iyi yerlere getireceğimize inanıyorum."


DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ