MENÜ

Paris 2024 Olimpiyat yolunda

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları için işbirliğine giden; Türkiye İş Bankası ile Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin destek verdiği sporculardan; Necati Er ve Gizem Özer, Fanatik’in sorularını yanıtladı.

Paris 2024 Olimpiyat yolunda

Tokyo 2020’de tarih yazan Kadın Boks Milli Takımı’na 60 kiloda katılacak olan Gizem Özer, Paris 2024’te ilk olimpiyat deneyiminde başarı elde etmek için nasıl hazırlandığını anlattı. 73 yıl sonra 3 adım atlamada ülkemizi Tokyo 2020 Olimpiyatı’nda temsil eden Necati Er ise Paris’te de Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceğini ifade etti...

Üç adım atlamada olimpiyat 3.'sü olan Ruhi Sarıalp'ten 73 yıl sonra Türkiye'yi Tokyo2020'de temsil ettin ve 6.'lık elde ederek büyük bir başarısı sağladın. Bu kez hedef ne olacak?
Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'nda takım arkadaşlarım dünya boks tarihinde çok önemli başarılara imza atmıştı. Maçları ekran başında gözyaşları içinde izlemiştim. Tokyo 2020'de boks branşında 1 altın ve 1 gümüş madalya kazandık. Bu bizler için de Paris 2024 Olimpiyat Oyunları için çok büyük bir motivasyon kaynağıydı. Onları izlerken "Ben de bir gün ay yıldızlı bayrağımızı Olimpiyatlarda gururla dalgalandırmak, ben de başarmak istiyorum, neden olmasın” demiştim.

Paris 2024 Olimpiyat yolunda

Olimpiyat yılındayız. 2024 açılışı Necati Er için nasıl olacak. Hangi turnuvalarda katılım yaparak, Paris 2024 yolunda ilerleyeceğiz?
Hazırlıklarımız gerçekten çok yoğun ve sıkı bir çalışmayla geçiyor. Çok da az bir süre kaldı. Oldukça heyecanlıyım. Her antrenman maçında sanki Olimpiyatlarda ilk maçıma çıkıyormuşum gibi hissediyorum ve daha da büyük bir heyecana kapılıyorum. İnşallah eksiksiz bir şekilde çalışıp Paris’te o madalyayı ülkemize getirmeyi her şeyden çok istiyorum.

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'nda kadın boksu, ulaşılan tarihi başarısıyla miladı yaşamıştı. O dönemde, dışarıdan bakan bir sporcu olarak, o süreçte neler hissetmiştin, bu seni daha da motive etti mi, kendine hedef belirlemiş miydin?
73 yıl sonra kendi branşımda Olimpiyat Oyunlarında ülkemi temsil edecek olmak ve alanımda basamakların üst sıralarında yer almak kendi adıma çok önemli bir başarı. Milli sporcular olarak belki her zaman böyle büyük bir organizasyonda yer alamıyoruz ancak aldığımız zaman da bunu hakkıyla yerine getiriyor ve ülkemizi en iyi şekilde temsil ediyoruz. Bu doğrultuda Paris 2024'teki hedefim de bir sporcunun her an hayal ettiği gibi zirvenin başında şanlı Türk bayrağını dalgalandırmak olacak.

Paris 2024 Olimpiyat yolunda

Şimdi sen de Paris 2024 Olimpiyatı'nda ringe çıkma ve yükselişe bir madalya ekleme şansı yakaladın. Ve önümüzde az bir süre kaldı, hazırlıklar nasıl gidiyor? Neler söylemek istersin?
2024 Paris Olimpiyat Oyunları için Olimpiyatların tohumunun atıldığı, bu ruhu taşıyan Yunanistan'ın başkenti Atina'da hazırlıklarıma aralıksız devam ediyorum. Burada hazırlanmamda yardımcı olan Spor Bakanlığımız başta olmak üzere Federasyonumuza ve sponsorum olan İş Bankası'na çok teşekkür ediyorum. 2024 yılında önümde başta Paris 2024 ve Avrupa Şampiyonası olmak üzere hocamın detaylı planlamasıyla hazırlanan 5-6 yarıştan oluşan bir programım bulunuyor. Ülkemizi böyle büyük organizasyonlarda temsil edecek olan tüm sporcu kardeşlerime başarılar diliyor, 2024 yılının bizim yılımız olmasını diyorum.

İLANDIR

YORUM YAZ