MENÜ

Olimpiyatlar öncesi genç Millilerimizden madalya şov!

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın başlamasına 11 gün kala, uluslararası arenada, altyapı millilerde şampiyona heyecanı vardı. Yüzmede, atletizmde, kürek ve boksta 23 yaş altı sporcularımız madalyaları sıraladı. 50 yıllık geçmişe sahip Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası tarihinde en çok altın (7) ve madalyayı (15), 2021 Roma'da kazanan yüzücülerimiz Avrupa 2.'si olup tarih yazdı. Atletizmde U23 Milliler, 2011 ve 2019'daki 5 madalya başarısını tekrarladı. U23 Dünya Kürek Şampiyonası'nda Mervenur Uslu ve Elis Özbay ikilisi şampiyon olurken, Kaan Yılmaz Aydın ve Aydın İnanç Şahin ikilisi de bronz madalya elde etti. Avrupa Yıldızlar Boks Şampiyonası'nda da Milliler 12 madalya kazandı.

Olimpiyatlar öncesi genç Millilerimizden madalya şov!

Olimpiyata sayılı günler kalmışken, uluslararası arenada alt yapı Milli takımlarımız boy gösterdi. Bazı isimlerin de olimpiyatta yer alacağı Milli sporcularımız, yüzme, atletizm, kürek ve boksta madalyaları sıraladı. En dikkat çeken ise, Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası'ndaki tarihi başarı oldu. Uzun yıllar, yüzmede birçok kez atılım yapmasına rağmen pek karşılığını alamayan Türkiye için gelecek anlamında büyük bir umut ışığı da görüldü. Milli yüzücüler, 50 yıllık geçmişi olan Avrupa Gençler Şampiyonası tarihinde en çok altın madalya ve en çok toplam madalyayı, 2021 Avrupa Şampiyonası'na sığdırdı. 7 altın, 3 gümüş ve 5 bronz olmak üzere 15 madalya elde eden Türkiye, takım halinde Rusya'nın ardından Avrupa 2.'si oldu ve tarihe geçti. Yüzmede ayrıca 23 finalden 15'inde kürsü başarısı geldi.

Haberin Devamı

Meryem ve Tuğba'dan altın

U23 Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda da Türkiye, 2 altın, 2 gümüş, 1 bronz olmak üzere 5 madalya elde etti, 2011 ve 2019'daki başarısını tekrarladı. Bireysel anlamda ise olimpiyatta ülkemizi temsil edecek Meryem Bekmez en yakın rakibine fark atarak şampiyonluğunu ilan etti. 3 adım atlamada U20 Avrupa'da gümüş kazanan Tuğba Danışmaz Türkiye rekorunu geliştirerek bu kez 1.'lik kürsüsüne çıktı.

Olimpiyatlar öncesi genç Millilerimizden madalya şov

Olimpiyata giden 3. Türk sırıkla atlamacı olacak Ersu Şaşma'dan ise bronz madalya geldi. U23 Dünya Kürek Şampiyonası'nda Mervenur Uslu ve Elis Özbay’dan oluşan Hafif Kilo İki Çifte Takımımız altın madalya kazanırken Kaan Yılmaz Aydın ve Aydın İnanç Şahin’den oluşan İki Tek Takımımız bronz madalyanın sahibi oldu .

Haberin Devamı

Olimpiyatlar öncesi genç Millilerimizden madalya şov

Dilan Balakkız Avrupa2.'si

Yıldızlar Avrupa Boks Şampiyonası’nda da Milli sporcular, 1 gümüş ve 11 bronz olmak üzere 12 madalya ile tamamladı. +80 kiloda Dilan Balakkız gümüş madalya, Filiz Işık (46kg), Hümeyra Balta (48kg), Sudenaz Ballıoğlu (60kg), Tusem Eylül Önem (75kg), Fatma Kadıköylü (80kg), Refik Kartal (48kg), Berat Karaarslan (50kg), Talha Bayrak (54kg), Abdülsamet Eroğlu (57kg), Muhammed Enes Kanar (60kg) ve Muhammed Halil Doğru (75kg) bronz madalya elde etti.

Olimpiyatlar öncesi genç Millilerimizden madalya şov

Ersu'dan tarihi kürsü

Türk atletizminde sırıkla atlamanın tarihini değiştiren Ersu Şaşma bu yolda karnesine bir başarı daha ekledi. 21 yaşındaki olimpiyat yolcusu Ersu Şaşma 5.60’lık derecesiyle sırıkla atlamada bronz madalya kazanarak Türk atletizm tarihinde Avrupa Şampiyonası seviyesinde kürsüye çıkma başarısı gösteren ilk sırıkçı olarak tarihe geçti.

Olimpiyatlar öncesi genç Millilerimizden madalya şov

Merve Tuncel'den hat-trick!

Olimpiyatta da ülkemizi temsil edecek 17 yaşındaki Merve Tuncel'in uzun mesafe branşlarındaki altın madalya serisi muhteşemdi. Milli yüzücü, 400m, 800m ve 1500m serbestte olmak üzere 3 branşta da altın madalyayı boynuna taktı, hat-trick yaptı. Merve Tuncel ayrıca bu şampiyonluk başarısına iki tane de Avrupa gençler rekoru kırarak ulaştı. Tuncel, 800m'de ve 2020 Aralık ayında dünya gençler rekoru kırdığı 1500m'de başardı.

Haberin Devamı

Olimpiyatlar öncesi genç Millilerimizden madalya şov

YORUM YAZ