MENÜ

Olimpiyat'a kürek çekiyorlar!

Antrenman yapacak parkurları yok ama inançlarıyla bir ilki başardılar. Dünya üçüncülüğüyle tarihe geçen Kürek Milli Takımımız'ın teknik şartlardan yoksun sporcuları, şimdi de olimpiyat için küreklere asıldı.

Olimpiyat'a kürek çekiyorlar!

Çok değil bundan birkaç hafta önce Türkiye Kürek Milli Takımı, Balkan Şampiyonası’nda 1 altın, 1 gümüş ve 3 bronz madalya ile dönmüştü. Dünya Şampiyonası’nda tarihteki ilk bronzu birlikte kazanan milli kürekçiler, şimdi de gözünü olimpiyatlara dikti. Kürek Federasyonu Başkan Yardımcısı Ozan Bayülken, yaptığı açıklamada, kürek milli takımının performansı kadar teknik şartların yoksunluğuna da değindi. Kulüp seviyesinde ülkeler bazında iyi bir seviyede olduklarını fakat milli takım bazında da daha iyi olacaklarını vurgulayan Bayülken, tesis ve malzeme yetersizliğini dile getirdi. Bayülken, Galatasaray ve Fenerbahçe’den sadece sporcu değil aynı zamanda teknik destek de aldığını söyledi. Milli takımın da kulüpler gibi bir sistemle çalışması gerektiğini ve bunun için şartların oluşturulmasını beklediğini anlatan Bayülken, Türkiye’de en büyük eksikliklerden birisi de olimpik kürek parkuru olduğunu vurguladı.

‘Avrupa’da parkursuz tek ülkeyiz!’

Hazırlık kamplarını mümkün olduğunca yurt dışında yaptıklarını söyleyen Bayülken, ‘Avrupa’da parkuru olmayan tek ülkeyiz. Tesisimiz yok. Milli Takımımız’ın hâlâ bir teknesi, kayığı ve buna benzer birçok teknik imkanlarımız yok. Son 2 yılda ciddi başarılar elde ettik ve sporcularımızın olimpiyata olan inancı oldukça yüksek. Oyuncularımız büyük özveriyle çalışıyorlar’ dedi.

Deniz Satar

Haberin Devamı
YORUM YAZ