MENÜ

'Olimpiyat yakışır!'

Gençlik ve Spor Bakanlığı koltuğuna Akif Çağatay Kılıç’ın yerine getirilen Osman Aşkın Bak, yeni görevi ve gelecek planlarıyla ilgili konuştu. Bak, “Milletimiz her şeyin en iyisini hakediyor, bu ülkeye Olimpiyat yakışır” dedi.

'Olimpiyat yakışır!'

Eski Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, Akif Çağatay Kılıç’ın yerine Gençlik ve Spor Bakanı olarak atanması sonrası gelecek planları ve göreviyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Görev süresince belirlediği hedefin Türkiye’de Olimpiyatlar’ın gerçekleşmesi olduğunu ifade eden Bak, “Olimpiyat bizim hakkımız. İnşallah, bu ülke olimpiyatlara da ev sahipliği yapacak. Bunu başaracak güçte ve potansiyelde. Olimpiyatlara ev sahipliği yapma arzusu hep içimizde var. İnşallah bunu gerçekleştireceğiz. Çünkü bu ülkeye olimpiyat yakışır” ifadelerini kullandı. ‘En büyük hayalimdi’ Güreş Federasyonu Başkanı iken, Spor Bakanlığı görevinin hayali olduğunu ve bunu başardığını belirten Bak özetle şunları söyledi: “Federasyon başkanıyken hayalimdi. Şimdi de hayalim; bir olimpik hazırlık merkezi kurmak. Buna benzer çalışmalar oldu ama özelikle ABD, Fransa ve Japonya’daki olimpik hazırlık merkezlerini gezdim. İnşallah, çok daha güzel olimpik bir hazırlık merkezi hazırlamak arzumuz. Çünkü bunun içerisinden geliyoruz.”

‘Bizim gücümüz gençlerimiz’

Yeni dönemde işlerinin daha zor olduğunu söyleyen ve gençlere yönelik projeler yapacaklarını dile getiren Bak, “Bu genç nüfus nedeniyle tabii ki sporda çok daha büyük başarıları hedefliyoruz. En büyük insan gücümüz gençlerimiz. Türkiye’mizin petrolü yok, sanayisi gelişiyor” açıklamasını yaptı.

‘Yeni başarılara imza atacağız’

Gelecek planlarında Türk sporunun yeni başarılara imza atacağının da altını çizen Bakan Osman Aşkın Bak, “Türk sporu önemli başarılara imza atacak. Bunun için Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak teşkilatımızla, sporcularımız, antrenörlerimiz, tüm camiamızla beraber bu aziz millete layık olmak için çalışacağız. Rabbim utandırmasın. İnşallah, gelecekteki başarıları hep beraber kutlayacağız” dedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ