MENÜ

Olimpik kriz!

27 Temmuz'da başlayacak 2012 Londra Olimpiyat Oyunları öncesi organizasyonun güvenliğini sağlayacak G4S şirketi, olimpiyat için yeterli düzeyde olmadıklarını açıklayınca, yer yerinden oynadı. Komite, güvenlik krizinin büyümemesi için silahlı kuvvetlerden yardım istedi.

Olimpik kriz!

Dünyanın en büyük spor organizasyonu olan olimpiyat oyunlarına ev sahipliği yapacak Londra’nın uzun süredir gündemde yer alan güvenlik sorunuyla ilgili tartışmalar iyice alevlendi. 27 Temmuz’da başlayacak 2012 Olimpiyat Oyunları’nın güvenliğin bir bölümünü sağlayacak olan G4S şirketinin üst düzey yöneticileri, “olimpiyat için yeterli
düzeyde hazır olmadıklarını” belirterek özür dileyince, konuyla ilgili tepkiler daha da büyüdü. Özellikle de Londra gibi, daha önce olimpiyat oyunlarına ev sahipliği yapmış bir ülkenin böylesine önemli bir konuda sıkıntı yaşaması, dünya basınında büyük yankı topladı.

50 milyon sterlinlik zarar...
Güvenlik Şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Nick Buckles ise, güvenlik görevlilerinin hepsinin akıcı İngilizce konuştuklarına dair garanti veremediklerini belirterek, “Çok pişmanız ve hayal kırıklığı yaşıyoruz. Sorun olduğunu 8-9 gün önce fark ettim” diye konuştu. Londra Olimpiyatları Organizasyon Komitesi (LOCOG) güvenlik şirketiyle yaşanan bu sorundan dolayı, bundan birkaç gün önce, silahlı kuvvetlerden yardım istemişti. Bu arada sözleşmenin şartlarını tam olarak karşılayamayan G4S’in 50 milyon Sterlin zarar etme ihtimali bulunuyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ