MENÜ

"Olağanüstü mücadele ettik"

Beko Basketbol Ligi play-off çeyrek final ilk maçında Fenerbahçe Ülker'i 96-94 yenen Beşiktaş Milangaz'da, seride 1-0 öne geçmenin sevinci yaşanıyor.

"Olağanüstü mücadele ettik"

Beşiktaş Milangaz Başantrenörü Ergin Ataman, Fenerbahçe Ülker karşısında maç boyunca istedikleri oyunu sergileyememelerine rağmen olağanüstü mücadeleyle karşılaşmayı kazandıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Ataman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle Ersin Dağlı’nın sakatlığı nedeniyle ciddi sıkıntı yaşadıklarını belirterek, "Ersin’in olmaması, Türk oyuncu rotasyonunda da bizi zorladı. Aslında istediğimiz oyunu maç boyunca sergileyemedik. Oyundan memnun değilim. Yaşadığımız sıkıntılar nedeniyle kendi oyun düzenimizde değişiklikler yaptık. Stratejimizde değişiklik yapmak zorunda kaldık" derken, "Erceg sakatlığı nedeniyle mi fazla süre alamadı?" sorusunu ise "Tamamen stratejik nedenlerle Erceg fazla süre alamadı. Mensah Bonsu’dan başka 5 numaramız olmadığı için bu oyuncumuz 40 dakikanın üstünde oynadı. Mensah Bonsu’yu sahada tutmamızdan ve Ersin’in de sakat olmasından dolayı Erceg fazla oynamadı" şeklinde yanıt verdi.

Haberin Devamı

Rotasyonda yaşadıkları sıkıntının yanı sıra serbest atışlarda da kötü yüzde tutturduklarını kaydeden tecrübeli çalıştırıcı, "Ayrıca 21 serbest atışı değerlendiremememiz ayrı bir sıkıntı oldu. Buna rağmen takımın olağanüstü mücadelesi galibiyeti getirdi. Oyuncular mücadeleyi hiçbir şekilde bırakmıyor. Son bölümde şans bizden yanaydı. Bu tarz galibiyeti mucizevi olarak değerlendiriyoruz. Kenardan gelen oyuncular da katkı yaptı. Özellikle genç oyuncumuz Kartal önemli katkıda bulundu" diye konuştu.

Arroyo’nun performansı
Ataman, Fenerbahçe Ülker karşısında ilk 3 periyotta etkisiz kalan, ancak son çeyrekte ve uzatma dakikalarında ürettiği 16 sayıyla takımının galibiyetinde büyük rol oynayan Carlos Arroyo’nun kritik anlarda büyük sorumluluk aldığını dile getirdi.

Son maçlarda bu özelliğini sahaya yansıtan Arroyo’nun maç boyunca Ömer Onan’ın sert savunması karşısında etkisiz kaldığını vurgulayan siyah-beyazlı takımın çalıştırıcısı, "Ömer Onan sert savunmasıyla Arroyo’yu yıprattı. Ancak oyun kurucumuz son periyodun yanı sıra uzatma dakikalarında sorumluluk aldı. Maçı uzatmaya götüren 3 sayılı basketi kazandırdı. Ardından maçı kazandıran sayıyı buldu. Bunlar kritik basketlerdi" dedi.

İkinci maç
Ataman, play-off çeyrek final serisinde rakipleriyle yapacakları ikinci maçta daha dikkatli olacaklarını ifade etti.
İkinci karşılaşmada aynı hataları yapmamaya çalışacaklarını belirten Ergin Ataman, "Hatalarımızı gözden geçirip, bundan sonraki karşılaşmalarda daha iyisini yapmaya çalışacağız. İkinci maçın hazırlıklarına da bugünden itibaren başlıyoruz. Özellikle dün ilk yarı çok sayı yedik. Zaman zaman zorlama atışlar yapmak zorunda kaldık. Bunları yapmamaya çalışacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı

Ergin Ataman, elde ettikleri galibiyetle avantaj yakalayıp yakalamadıkları sorusunu ise "Sadece 1-0 öndeyiz. Yarı final için bir maç daha kazanmamız lazım. Büyük bir avantaj olarak düşünmüyorum. Tabii ki galibiyet galibiyettir. Çok az da olsa avantaj elde ettik. Sonuçta Fenerbahçe Ülker kapasiteli bir ekip" diye cevapladı.

Ataman, ilk maçta özellikle serbest atışlardaki kötü yüzdenin rehavetten kaynaklanıp kaynaklanmadığı yönündeki soru üzerine şunları söyledi:
"Rehavetten ziyade aşırı gerginlik vardı. Dün salonda müthiş atmosfer yaşandı. Kazanmayı çok istiyorduk. Bunun getirdiği bir stres oldu. Yapılan hataları gerginliğe bağlıyorum. Ayrıca yorgunluk da vardı. Bu faul atışlarında etkili oldu. Özellikle David Hawkins insanüstü mücadele veriyor. Faul atışlarında da bu gözüktü."

Haberin Devamı

"Ersin Dağlı’yı oynatmak için yoğun çaba gösteriyoruz"
Siyah-beyazlı takımın başantrenörü Ataman, sakatlığı nedeniyle Fenerbahçe Ülker karşısında forma giymeyen Ersin Dağlı’yı bundan sonraki maçlara yetiştirmek için sağlık ekibinin yoğun çaba harcadığını söyledi.

Ergin Ataman, Ersin Dağlı’nın sezonu kapatmadığını vurgulayarak, "Sağlık ekibimiz çalışıyor. Fenerbahçe Ülker ile çarşamba günü oynanacak maçta oynayıp oynamayacağını bilmiyorum. Ama yetişirse oynatacağız. Adalesinde yırtık var. Bu tür sakatlıklarda oynamama süresi 2 hafta kadar oluyor. Ama yoğun bir tedavi yapıyoruz" diye konuştu.

Taraftara teşekkür
Ergin Ataman, Fenerbahçe Ülker ile oynanan ilk maçta taraftarların kendilerine centilmence büyük destek verdiğini belirterek, bu nedenle taraftarlara teşekkür etti.

Siyah-beyazlı taraftarların bir pozisyon dışında tamamen maça yoğunlaştığını vurgulayan Ataman, "Taraftarlarımızı bir pozisyon dışında centilmence ve seyir anlayışı içinde gördüm. Maçın bitmesine 1 dakika kala aslında kaybetmiş durumdaydık. Ona rağmen taraftarlarımız hiçbir şekilde kötü tezahürat yapmadı. Olay çıkarmadı ve sahaya yabancı madde atmadı. Takımı desteklediler. Bu nedenle taraftara teşekkür ediyorum. Umarım aynı şeyi Fenerbahçe Ülker Arena’da biz de görürüz" diyerek sözlerini tamamladı.

Haberin Devamı

AA

YORUM YAZ