MENÜ

Para milli okçular kotaları sıraladı

Para Okçuluk Dünya Şampiyonası’nda Türkiye, Paris 2024 Paralimpik Oyunları’na 7 kota almayı başardı. 2 final başarısı gösterdiğimiz bireyselde bugün makaralı yayda Öznur Cüre altın madalya için ok atacak.

Para milli okçular kotaları sıraladı

Çekya’da devam eden Para Okçuluk Dünya Şampiyonası’nda Milli Takımımız, Paris 2024 Paralimpik Oyunları yolunda kota sayısını 7’ye çıkardı. Şampiyonada içinde paralimpik kotası için yapılan turnuva sonrası, klasik yayda erkeklerde Yavuz Papağan, Sadık Savaş, kadınlarda Yağmur Şengül ile bu kota turnuvasını 1. bitiren Merve Nur Eroğlu, Paris biletini cebine koydu.

Haberin Devamı

BİREYSELDE İKİ FİNALİMİZ VAR

Şampiyonada ayrıca sadece paralimpik kotası almakla kalmayan iki sporcumuz finalde madalya mücadelesi verme hakkı da kazandı. Makaralı yay kadınlarda, Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları Karışık Takımlar 2.’si olan Öznur Cüre ile W1 erkeklerde son paralimpik 3.’sü Bahattin Hekimoğlu kota başarısı gösterdi. İki para okçumuz ayrıca finalde şampiyonluk mücadelesi verecek. Kadınlar makaralı yayda Öznur Cüre bugün TSİ 17.39’da Hintli Sheetal Devi’yle karşılaşacak. Erkekler W1 finalinde ise Bahattin Hekimoğlu yarın TSİ 12.57’de Avusturya’dan Christopher Davis’le şampiyonluk mücadelesi verecek.

YORUM YAZ