MENÜ

Okçulukta kota zamanı…

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’na kota verecek Dünya Okçuluk Şampiyonası bugün Almanya’da başlayacak. Son Olimpiyat Şampiyonu Mete Gazoz başta olmak üzere klasik yayda 6 sporcumuz 3 kategoride en iyi derece için ok atacak.

Okçulukta kota zamanı…

2023 Dünya Okçuluk Şampiyonası bugün Almanya’nın başkenti Berlin’de başlıyor.. Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’na en yüksek kota sayısını veren organizasyon olma yönünden de önem taşıyan Dünya Şampiyonası’nda klasik yayda 6 sporcumuz, bireysel, takım ve karışık takım olmak üzere 3 kategoride en iyi dereceye ulaşarak Paris biletini almaya çalışacak.

Haberin Devamı

İlk kotalar Avrupa Oyunları’nda verilmişti

Klasik Yay Milli Takımımız’da; son Olimpiyat Şampiyonu Mete Gazoz, Muhammed Abdullah Yıldırmış, Ulaş Berkim Tümer, Ezgi Başaran, Gülnaz Büşranur Coşkun ve Fatma Maraşlı mücadele edecek. Okçulukta ilk kotalar Avrupa Oyunları’nda takım hariç verilmişti. Ev sahibi Fransa’nın yanı sıra ilk kotaları; İspanya (Karma), Almanya, Büyük Britanya, İtalya ve Moldova (Bireysel) Avrupa Oyunları’nda elde etmişti. Şampiyona’da ayrıca makaralı yayda; Batuhan Akçaoğlu, Emircan Haney, Yakup Yıldız, Hazal Burun, İpek Tomruk, Irmak Yüksel kürsü mücadelesi verecek. Bugün antrenman turu yapılacak, yarın da şampiyona sıralama atışlarıyla başlayacak.

YORUM YAZ