MENÜ

Okçulukta 3 final, 4 madalya

Tek ülkenin katılım gösterdiği makaralı yayda Avrupa Salon Okçuluk Şampiyonası'nda bireyselde 2 altın, 2 gümüş olmak üzere 4 madalya geldi.

Okçulukta 3 final, 4 madalya

Deprem felaketi nedeniyle, şubat ayında, Samsun ev sahipliği yapacağı Avrupa Salon Okçuluk Şampiyonası iptal edilmişti. Okçulukta bu sezonun ilk açık hava uluslararası organizasyonu; Kahraman Bagatır İlkbahar Okları Turnuvası'nda klasik yayda dün eleme müsabakaları yapıldı.

Haberin Devamı

Erkeklerde Mete Gazoz ve kadınlarda da Zeynep Köse ile Ezgi Başaran finale çıktı. Turnuvada sıralama atışlarını 2. bitiren olimpiyat şampiyonu Mete Gazoz yarıfinalde Fransız rakibi Jacquey'i 7-0 yenerek finale çıktı. Milli sporcu yarın, 1 numaralı seribaşı Brezilyalı Marcus D'Almeida'yla şampiyonluk mücadelesi verecek.

Kadınlarda da iki Türk sporcumuz; Zeynep Köse ile Ezgi Başaran yarın finalde karşılaşacak. Klasik yayda takım elemeleri ise bugün yapılacak. Tek ülkenin katılım gösterdiği makaralı yayda ise bireyselde 2 altın, 2 gümüş olmak üzere 4 madalya geldi.

Kadınlar finalde Irmak Yüksel'i 143-133 yenen Hazal Burun şampiyon oldu. Erkeklerde de Yakup Yıldız'ı 144-140 mağlup eden Emircan Haney altın madalyayı elde etti.

YORUM YAZ