MENÜ

Okçulukta 3 altın!

Sezonun ilk açık hava uluslararası organizasyonu; 'Kahraman Bagatır İlkbahar Okları' Turnuvası'nda Türkiye klasik yayda 3 altın, 3 gümüş olmak üzere 6 madalya elde etti. Olimpiyat şampiyonu Mete Gazoz, 2023'ü şampiyonlukla açtı.

Okçulukta 3 altın!

Okçulukta bu sezonun ilk açık hava uluslararası organizasyonu; Kahraman Bagatır İlkbahar Okları Turnuvası'nda Antalya'da tamamlandı. Olimpiyat şampiyonu Mete Gazoz'un da yer aldığı Klasik Yay Milli Takımımız, turnuvayı 3 altın (2 bireysel, 1 takım),3 gümüş (1 bireysel, 2 takım) olmak üzere toplam 6 madalya elde etti.

Haberin Devamı

Okçulukta 3 altın

Mete Gazoz 2 altın, 1 gümüş kazandı

Sıralama atışları sonrası, 2 numaralı seribaşı olan Mete Gazoz, klasik yay erkek finalinde, 1 numaralı seribaşı Brezilyalı Marcus D'Almeida'yı 6-4 mağlup ederek, altın madalyayı kazanırken, 2023 yılındada ilk şampiyonluğunu alarak başladı. Milli sporcu ayrıca karışık takım ve erkek takımıyla da 1 altın ve 1 gümüş daha elde ederek turnuvada 3 madalyayla ayrıldı.

Okçulukta 3 altın

Türk finali Zeynep Köse'nin

Klasik yay kadınlar finalinde iki Türk sporcu; Zeynep Köse ile Ezgi Başaran karşı karşıya geldi. Mücadelede Zeynep Köse, takım arkadaşını 6-0 mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı. Milli sporcu ayrıca takım kategorisinde de karışık ve kadın takımıyla 1 altın ve 1 gümüş olmak üzere toplamda 3 madalya elde etti.

Haberin Devamı

Karışık takımımız şampiyon

Türkiye takım kategorisinde ise 3 final başarısı yakaladı ve 1 altın, 2 gümüş elde etti. Mete Gazoz ile Zeynep Köse'nin yer aldığı Karışık Milli Takımımız finalde İspanya'yı 5-3 yenerek şampiyon oldu. Mete Gazoz, Ulaş Tümer, Muhammed Yıldırmış'tan oluşan Erkek Takımı finalde İspanya'ya 6-2, Zeynep Köse, Berra Gökkır, Fatma Maraşlı'dan oluşan Kadın Takımı da yine İspanya'yla karşılaştığı finali tie break atışlarıyla 5-4 kaybederek gümüş madalya kazandı.

YORUM YAZ