MENÜ

Geleneksel Türk Okçuluk Minikler 100. Yıl Salon Türkiye Şampiyonası, Ankara'da başladı

Geleneksel Türk Okçuluk Minikler 100. Yıl Salon Türkiye Şampiyonası Kızlar ve Erkekler kategorisinde Ankara’da başladı. Pazar gününe kadar sürecek organizasyonda 650 sporcu yarışıyor.

Geleneksel Türk Okçuluk Minikler 100. Yıl Salon Türkiye Şampiyonası, Ankara'da başladı

Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu (TGTOF) tarafından düzenlenecek Minikler 100. Yıl Salon Türkiye Şampiyonası 20-22 Ekim 2023 tarihlerinde Ankara’da düzenlenecek. Üç gün sürecek yarışmada; 650 civarında sporcu yarışıyor. Sporcular Ankara Yenimahalle Spor Kompleksi'nde 18 metreye oklarını atarak sıralama ve eleme atışlarını tamamlayacak. Müsabakaya yurdun dört bir yanındaki Geleneksel Okçuluk kulüpleri ve ferdi sporcular katıldı.

Haberin Devamı

Yarışmalar esnasında sadece geleneksel kıyafetler giyilebiliyor ve teknik kurulun kontrolünden geçen geleneksel oklar ve yaylar kullanılıyor. Bunlar dışında nişan almayı kolaylaştırıcı ekipmanlar ve herhangi bir modern malzeme kullanılamıyor. 22 Ekim 2023’de final müsabakaları sonrası Ankara Yenimahalle Spor Kompleksinde Kızlar ve Erkekler kategorilerinde ilk 3 sırayı alan sporcular için madalya töreni düzenlenecek.

Federasyon Başkanı Cengiz Toksöz ve protokolün yer alacağı törenler sonrası müsabakalar sona erecek. Ülkemizde geleneksel okçuluk müsabaka ve kıyafet kuralları, Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu (TGTOF) tarafından düzenleniyor. TGTOF ayrıca Türk Okçuluğunun yayılması adına müsabakalar düzenliyor, hakem ve antrenör eğitimleri veriyor. Henüz 2019’da kurulan Federasyon, dört yıl içinde 580 kulüp ve 15 Bin ’in üzerinde lisanslı sporcuya erişmiş durumda bulunuyor.

YORUM YAZ