Avrupa Okçuluk Şampiyonası’nda 1'i altın 4 madalya

Avrupa Okçuluk Şampiyonası’nda makaralı yayda madalyalar sahibini buldu. Türk sporcular 5 kategorinin tümünde, kürsü için yarıştı ve 1’i altın olmak üzere 4 madalya elde etti.

Avrupa Okçuluk Şampiyonası’nda 1'i altın 4 madalya

Almanya’da devam eden Avrupa Okçuluk Şampiyonası’nda dün makaralı yayda madalya müsabakaları yapıldı. Makaralı Yay Milli Takımımız sporcuları, bireyselde kadın/erkek, takım kadın/erkek ve karışık takım olmak üzere 5 kategoride de final ve üçüncülük maçında kürsü mücadelesi verdi. Millilerimiz 5 kategorinin 4’ünde de madalya başarısı getirdi.

Haberin Devamı

TEK ALTIN KADIN MİLLİLER İLE GELDİ

Makaralı yayda tek altın madalya Kadın Milli Takımımız’la geldi. Ayşe Bera Süzer, Hazal Burun ve Begüm Yuva’dan oluşan Makaralı Yay Kadın Milli Takımımız, finalde İspanya’yı 234-217 yendi, Avrupa şampiyonu oldu.

Avrupa Okçuluk Şampiyonası’nda 1i altın 4 madalya

Batuhan Akçaoğlu, Emircan Haney ve Yağız Sezgin’in yer aldığı Erkek Milli Takımımız da finalde İtalya’yla karşılaştı. Ay-Yıldızlılar, İtalya’ya 233-231 kaybetti, gümüş madalyanın sahibi oldu. Ayşe Bera Süzer/Emircan Haney ikilisi de Karışık Takım üçüncülük maçında Lüksemburg’u 157-153 mağlup etti, bronz madalyayı boynuna taktı. Takım müsabakalarının ardından bireysel yarışlarıyla devam edildi. Kadınlarda Hazal Burun, Lüksemburg’lu rakibi Mariya Shkolna’yı 146-142 yendi, kürsüde kendine yer buldu, Avrupa 3.’lüğü elde etti. Erkeklerde Emircan Haney Hollandalı Mike Schloesser karşısında 1 farkla 148-147 kaybetti, kürsünün dışında kalarak Avrupa 4.’sü oldu.

Haberin Devamı

Avrupa Okçuluk Şampiyonası’nda 1i altın 4 madalya

KLASİK YAYDA FİNAL GÜNÜ

Avrupa Şampiyonası’nda bugün klasik yayda madalya müsabakaları yapılacak. Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda ülkemizi temsil edecek Klasik Yay Erkek Milli Takımımız, Karışık Takımımız ve son olimpiyat, dünya şampiyonu Mete Gazoz madalya için mücadele edecek. Mete Gazoz, ilk Avrupa şampiyonluğu için TSİ 16.43’te 31 yaşındaki Sloven sporcu Den Habjan Malavasic’le karşı karşıya gelecek. Takım kategorisinde kota alan Erkek Milli Takımımız (Berkay Akkoyun, Berkin Tümer, Mete Gazoz) TSİ 12.00’de Hollanda’yla 3.’lük maçı oynayacak. Mete Gazoz/Fatma Maraşlı ikilisi karışık takım kategorisinde, TSİ 15.02’de Hollanda takımıyla 3.’lük kürsüsü için mücadele verecek.

 

Avrupa Okçuluk Şampiyonası’nda 1i altın 4 madalya

YORUM YAZ