MENÜ

Okan Buruk: Galibiyet Mehmetçiğimize hediye ediyoruz!

Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk, tarih yazdıkları Sporting Lizbon maçının ardından açıklamalarda bulundu. Buruk, çok iyi bir futbol ortaya koyarak turu geçtiklerini ancak Suriye’den gelen şehit haberleriyle sevinçlerinin yarım kaldığını söyledi.

Okan Buruk: Galibiyet Mehmetçiğimize hediye ediyoruz!

Başakşehir, Portekiz’de 3-1 yenildiği Sporting Lizbon’u 4-1’le geçti, Avrupa Ligi’nde son 16’ya kaldı. İlk yarıda tur için gereken iki farkı bulan temsilcimiz 68’de yediği golle şok yaşadı. Pes etmeyen Başakşehir’de 90’daki füzesiyle maçı uzatmaya taşıyan Visca, 119’da da son sözü söyledi. Türkiye’yi gururlandıran Okan Buruk’un ekibi ülke puanına da büyük bir katkı sağladı.

Haberin Devamı

'Başımız sağ olsun galibiyet Mehmetçiğimize hediye ediyoruz'

Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk, tarihi maçın ardından konuştu. İlk maçın ardından iyi bir oyun oynadıklarını belirten Buruk, “İlk maçtaki 3-1’lik mağlubiyetten sonra maça çıkarken elimizden gelenin daha fazlasını yaptık. 120 dakikanın büyük bölümünde üstündük, bir çok gol attık. Uzatma dakikalarında bile maça inanan, turu geçileceğine inanan Başakşehir vardı. Günün sonunda 4-1’lik galibiyet aldık. Bizim tarihi, Türk futbolu için de önemli bir gün. Ülke puanını yukarı çekmemiz önemliydi. Çok mutluyuz. Bir yanda da şehit haberleriyle sevincimiz yarım kaldı. Başımız sağ olsun galibiyet Mehmetçiğimize hediye ediyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

'Hem Avrupa, hem de ligi beraber götürmeye çalışacağız'

Üst üste maç oynamanın sorun olmayacağını söyleyen Buruk, “Üç gün önce maç oynamış bir takım olarak bugün 120 dakikayı çıkardık. 3 gün sonra maç oynamak zor değil. Doğru yenilenirse oyuncu 3 gün sonra maça rahat çıkılır. İki kulvarda da gideceğiz. Hem Avrupa, hem de ligi beraber götürmeye çalışacağız” dedi.

'Psikolojik anlamda bu maçlar bizi ve Türkiye’yi güçlendiriyor'

Önlerine tur tur bakacaklarını dile getiren Buruk, “Öncelikle tur tur ilerlemek istiyoruz. Bir sonraki turda kimle karşılaşacağımızı bilemiyoruz ama elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Çeyrek finale kalmak için uğraşacağız. Hem kendimizi hem de ülkemiz için daha yukarılara gitmek istiyoruz. Psikolojik anlamda bu maçlar bizi ve Türkiye’yi güçlendiriyor. Hangi takımla eşleşebileceğimiz önemli. Tur tur giderek en iyisini yapmak istiyoruz. Hangi takımla eşleşeceğimiz de önemli” açıklamasında bulundu.

'Önemli bir takımı elemiş olduk'

Rakibi iyi analiz ettiklerini belirten Buruk, “Tabii ki çalışmalar taptık. Alan savunması yapan bir takımdı. 1’inci direkte rakiplere vurduran bir takımdı. 3’üncü golü de paslaşmadan bulduk. İlk maçta rakip çok iyiydi ama bugün de iyi olan taraf bizdik. Rakip kendi sahasında iyi ama deplasmanda o kadar iyi olmayan bir takımdı. Bu da bir doneydi. Bugün gol anlamında iyi vuruşlar yaptık ve önemli bir takımı elemiş olduk” şeklinde konuştu.

YORUM YAZ