MENÜ

Okan Buruk bugünlere nasıl geldi?

Şenol Güneş'in Beşiktaş teknik direktörlüğünden ayrılmasıyla siyah - beyazlı ekibin yeni teknik patronu Başakşehir'le iki yıl üst üste şampiyonluğu son haftalarda elinden kaçırmış olan Abdullah Avcı olmuştu. Teknik adam arayışına giren Başakşehir Okan Buruk'la anlaşarak Süper Lig'de 6. Şampiyon takım olmanın fitilini ateşledi. Okan Buruk bu günlere nasıl geldi sizler için derledik.

Süper Lig'in altıncı farklı şampiyonu olan Başakşehir'de Okan Buruk bu günlere nasıl geldi?

Haberin Devamı

Çok başarılı geçen futbolculuk kariyerinin ardından Okan Buruk, 2011 yılında Abdullah Avcı'nın A Milli Takım teknik direktörü olmasının beraberinde yardımcı antrenör olarak göreve başladı

19 Yaş Altı Milli Takımı'nda da kısa süre görev alan Okan Buruk, 2013-14 sezonunda Elazığspor'un başına geçti. Okan Buruk daha sonra sırasıyla Gaziantepspor, Sivasspor, Göztepe ve Akhisarspor'da

görev yaptı. 2017-18 sezonunda yarı finalde Galatasaray'ı finalde Fenerbahçe'yi geçip kupayı kazandı.

Geçtiğimiz sezon Ç.Rizespor'da başarılı bir performans gösteren Okan Buruk, Başakşehir ile sezona iyi başlayamadı. Şampiyonlar Ligi ön eleme aşamasında Olympiakos'a kaybettikten sonra sezona da iki yenilgi ile başlayan Başakşehir'de Okan Buruk, Abdullah Avcı dönemi sonrası epey tartışılmıştı.

Haberin Devamı

Sezonun 3.haftasında kazanılan Gençlerbirliği maçıyla birlikte çıkışa geçen Başakşehir hem lig hem de Avrupa Ligi'nde başarılı sonuçlar aldı. Sezonun ilk yarısında Galatasaray deplasmanında kazanan Okan Buruk, devreyi 33 puanla 2.sırada kapatmayı başardı.

Geniş kadro ile başarılı sonuçlar alan Okan Buruk, özellikle ikinci yarıda Demba Ba ve Aleksic'ten faydalanmayı başardı. Pandemi sonrası en çok puan alan takım konumuna gelen Başakşehir lig tarihinde 6. farklı şampiyon olmayı başardı.

Okan Buruk ise lig tarihinde hem futbolcu hem de teknik adam olarak şampiyon olan 5. teknik direktör oldu.

YORUM YAZ