MENÜ

Oğuzhan Özyakup'tan çarpıcı açıklamalar

Arsenal lig 2 de oynayan Shrewsbury karşısında 1-0 yenik duruma düşmesine rağmen 33 Gibbs,58 Chamberlain ve 78'de Benayoun'un attığı gollerle maçı 3-1 kazandı.

Oğuzhan Özyakup'tan çarpıcı açıklamalar

Bu seneki ilk canlı seyrettiğim maçın bence en önemli tarafı Arsenal'e geldiği günden beri seyrettiğim Oğuzhan Özyakup'un 77 ci dakikada oyuna girdikten sonra ilk buluştuğu topu Benayoun'a vermesi ve bu asistin sonucu golüm gelmesiydi.Resmi olarak ilk maçına çıkan Oğuzhan,iki ayağını mükemmel kullanması ,tekniği ve sahadaki duruşuyla hiç yabancılık çekmedi.Arsenal Carling kupasına devam ettikçe Oğuzhan bu kadronun hep içinde olacak.Eğer elenirlerse Wenger onu bir Hollanda takımına kiralamak ve seneye kadroda yer vermek niyetinde.

Haberin Devamı

46.539 seyirci Salı gecesi bile olsa Arsenal için çok düşük bir rakam.Bütün gün Sky televizyonunda Arsenal'in ceo'su Gazidis 'Wengeri göndermek gibi bir düşünceleri olmadığını açıklayarak kafalardaki soru işaretlerini ortadan kaldırdı.

Cumartesi günü oynanacak Arsenal-Bolton maçında son 20 senedir ilk defa gişeden bilet satılacak.Bilhassa saat üçte başlayan ve naklen yayını olmayan bir maç için gişeden bilet satılması çok düşündürücü.Fabregas ve Nasri'nin ayrılması sebep olarak gösterilse de kupasız geçen altı sene bence en büyük etken.

Maça dönecek olursak,12 dakikada Wright'ın vuruşunda top direkten geri geldi,16 cı dakikada Collins Shrewsbury'yi 1-0 öne geçirdi.Arsenalin gollerini atan Gibbs,Benayoun ve Chamberlain Arsenal formasıyla ilk gollerini attılar.Bu neticeden sonra Arsenal Carling kupasında 4'cü tura yükseldi.İlk dört için konuşmak biraz erken fakat Avrupa kupasında Perşembe günleri oynamak Arsenal için attan inip eşşeğe binmek gibi olacak.Bu akşam Emirates'te yine kötü bir oyun sergilediler.Bilhassa Chamakh hem formsuz hem de isteksizdi.

Haberin Devamı

Arsenal Cumartesi günü Bolton'la çok önemli bir lig maçı oynayacak.Muhakkak kazanması gereken bir maçta kaybedilecek puan Arsenalin işini zora sokabilir.

Oğuzhan Özyakup'tan çarpıcı açıklamalar

Arsenal'in Sherewsbury'i 3-1'lik skorla yendiği maçta oyuna girdikten sonra ilk pasında Benayoun'a asist yapan futbolcumuz temsilcimiz Edip Adanır'a şunları söyledi;

Arsene Wenger'in kendisini Aralık ayına kadar kiraya vermeyeceğini, gelen teklifleri de geri çevirdiğini söyledi. 2013 yılına kadar Arsenal ile sözleşmesi olduğunu dile getiren genç yıldız, Arsenal'de oynamaktan çok mutlu olduğunu ve ileride de burada top oynamak istediğini belirtti.

Öte yandan Wenger'in genç yeteneğe Carling kupasında şans vereceğini ve sezon sonuna kadar performansıma göre A takımda yedek çıkabileceğini ve benden çok memnun olduğunu söyledi. Özyakup ise ''Onu utandırmamak için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım'' dedi.

ARSENAL

21 Fabianski
20 Djourou
25 Jenkinson
28 Gibbs
49 Miquel
15 Chamberlain
34 Aneke (Dk.90)
26 Frimpong
53 Ozyakup (Dk.77)
30 Benayoun
39 Coquelin
09 Park Chu-Young
31 Miyaichi (Dk.71)
29 Chamakh

SHREWSBURY

Haberin Devamı

25 Smith
02 Grandison
03 Jacobson
12 Hazell
18 Goldson
04 McAllister
14 Richards (Dk.72)
07 Wright
08 Wroe
16 Ainsworth
23 Taylor (Dk.78)
09 Collins
17 Bradshaw (Dk.72)
10 Morgan

STAT: Emirates

GOLLER: Gibbs (Dk.33), Chamberlain (Dk.58), Benayoun (Dk.78) (Arsenal), Collins (Dk.16) (Shrewsbury)

KARTLAR: Richards (Shrewsbury)

Edip Adanır ( Emirates )

YORUM YAZ