MENÜ

Obradovic: İdman cumartesi saat 7'de!

Kariyerinde 18. kez, Fenerbahçe’yle üst üste 5. kez Final-Four’a çıktı. Euroleague kupasını toplamda 9 kez kazandı, rakipsiz kaldı. Herkes soruyor; ‘Obra bunu nasıl başarıyor’ diye... Aslında Zalgiris zaferi sonrası, Sırp çalıştırıcının takımına yaptığı konuşma her şeyi açıklıyor: İdman cumartesi saat 7'de!

Obradovic: İdman cumartesi saat 7'de!

Efsane coach Zeljko Obradovic’in takımın başına geçmesiyle, Türk basketbolunda tarihi başarılar yaşatan Fenerbahçe Beko, Euroleague’de üst üste 5. Final-Four’a çıkmanın gururunu yaşıyor. Bu sezonki Play-Off’ta iç saha yenilmezliğini yitirse de işi deplasmanda bitiren ve Zalgiris Kaunas’ı 3-1 eleyen Sarı-Lacivertliler’de coach Obradovic, takımının motivasyonu düşmemesi için taviz vermiyor. Seriyi yerinde takip eden yazarımız Gökhan German’ın sorularını yanıtlayan Obra, tüm ekibe teşekkür ederken, Final-Four sürecine kadar, şampiyonluk hedefledikleri bir başka ligde de oynayacakları maçlara odaklanmaları gerektiğini söyledi. Sırp coach şu açıklamalarda bulundu...

Haberin Devamı

Obradovic: İdman cumartesi saat 7de

Obra, seriyi yerinde takip eden yazarımız Gökhan German’a konuştu

‘Şimdi teşekkür zamanı’

“Şimdi, herkese, kulüpteki çalışanlara, başkana, yönetime, daha önce çalıştığımız başkana, yöneticilere teşekkür etme zamanı. Ayrıca her zamana benimle olan teknik ekibime de teşekkür etmek istiyorum. Çünkü ekibim her zaman oyuncuların daha iyi olması için elinden geleni yapıyorlar. Bizi her zaman harika destekleyen taraftarlarımıza da özel bir teşekkür göndermek istiyorum.”

‘Bizim için lig de önemli’

“Bir kez daha Final-Four’da kalmak kulüp için çok büyük bir başarı. Ancak şimdi pazar günkü (yarın) ligde oynayacağımız Darüşşafaka maçına odaklanmamız gerekiyor. Bu maça iyi bir şekilde hazırlanmak istiyoruz. Çükü ligde başarı sağlamak da önümüzdeki bir diğer önemli hedeflerden biri. Bazı oyuncuların sıkıntıları var ama her oyuncum ne durumda olursa olsun takıma yardım etmeye çalışıyor”

Haberin Devamı

‘Bir anlamı yok’

“İlk kez Play-Off aşamasında evimizdeki bir maçı kaybetmemizin bir anlamı yok. Evimizdeki ilk ve ikinci maçlar birbirinden farklıydı. İlk maçı çok iyi bir savunmayla kazandık.”

‘Pozitif düşünce hakim’

“Biz her zaman kendimize inanıyoruz, takım içinde de her zaman pozitif bir düşünce hakim. Her zaman böyle olmak gerekiyor. Spor ve basketbolda bir karşılık vermek için her zaman ekstra bir motivasyon gereklidir. Hayatta motivasyon olmadan hiçbir iş gerçekleştirilemez, bilhassa sporda. Bu şekilde devam etmeliyiz.”

Obradovic: İdman cumartesi saat 7de

Obradovic: İdman cumartesi saat 7de

Kariyerinin 18. Final-Four’u

27 yıldır antrenörlük yapan Obradovic, Euroleague kariyerinin 23. sezonunda 18. kez Dörtlü Final’e kalmayı başardı. Sırp coachun başında olduğu takımlar, Avrupa Ligi’nde yer aldıkları 12 finalin sadece 3’ünü kaybetti. 2001 yılında Panathinaikos’un başında Maccabi Tel Aviv’e kaybederek şampiyonluk şansını yitirmişti. Tecrübeli başantrenör, Fenerbahçe’nin ilk kez final oynadığı 2016’da Rus ekibi CSKA Moskova’ya 101-96 ve 2018’de de Real Madrid’e 85-80 kaybetmişti.

Ligde de Efes’le kapışıyor

Fenerbahçe Beko, Euroleague yarı finalinde rakibi olma ihtimali bulunan Anadolu Efes’le Süper Lig’de de zirve mücadelesini veriyor. 4 maç eksikle 21 galibiyete sahip, iki ekibin puanları da eşit ancak Kanarya ikili averaj üstünlüğüyle zirvede yer alıyor.

Haberin Devamı

Gökhan German / FANATİK ÖZEL

YORUM YAZ