MENÜ

O sezondan Onur kaldı

Trabzonspor’un son 7 senelik periyotta en başarılı olduğu sezon 82 puan topladığı 2010-2011’di. O kadrodan takımda kalan tek isim ise kaleci Onur Kıvrak.

O sezondan Onur kaldı

Devre arasında Mustafa Yumlu’nun Akhisar’a gitmesiyle birlikte Bordo-Mavililer’in en eski futbolcusu Onur oldu. 2008’de Karşıyaka’dan kadroya katılan kaptan, 9 yıldır Trabzonspor’da oynuyor. 2010- 11 sezonunda Trabzonspor’un hocası Şenol Güneş iken, Yattara, Egemen, Jaja, Alanzinho, Burak, Selçuk ve Colman gibi yıldızlar kadrodaydı.

Ortada büyük rekabet

Mehmet Ekici’nin kadro dışı kalmasının ardından teknik direktör Ersun Yanal forvet arkasında Yusuf Yazıcı’yı oynatırken, genç isimden fazlasıyla verim almayı başardı. Orta ikilide ise Okay ile Onazi görev yapıyor. Bu bölgede büyük rekabet yaşanıyor. Aytaç Kara, yeni transfer Medjani ve genç Abdülkadir Ömür formayı zorlarken, antrenmanlar bile maç havasında geçiyor. Matus Bero’nun tam olarak performansına kavuşmasından sonra ise kanatlarda da rekabet artacak.

‘Pas sayımızı artırmalıyız'

Gaziantepspor karşısında alınan 4- 0’lık farklı galibiyet taraftarları iyice havaya sokarken, Ersun Yanal’ın ekibi ise daha fazlasını istiyor. Takımın durumuyla ilgili sürekli rapor
hazırlayan Yanal’ın yardımcıları, pas konusuna dikkat çekti. Gaziantep mücadelesinde 371 başarılı pas yapıldığını belirten Trabzonsporlu antrenörler, “Oyunu tam anlamıyla
domine etmek için pas yüzdemizi yükseğe çekmemiz gerekiyor” görüşünde birleştiler.

Uğur’un rekoruna 1 kaldı

Ligin ikinci yarısındaki Bursa ve Gaziantepspor maçlarında ağları havalandıran Trabzonspor’un başarılı stoperi Uğur Demirok, bir kez daha fileleri bulursa ligde en golcü sezonunu yaşayacak. Ligin ilk yarısında 2-2 biten Rizespor mücadelesinde de topu ağlara gönderen Uğur’un toplamda 3 golü bulunuyor. Başarılı futbolcu daha önce Akhisar Belediyespor forması giydiği 2013-2014’te 31 lig maçında 3 gol atmıştı. Tecrübeli stoper bu sezonki 3 golün 2’sini penaltıdan kaydetti.

Hugo Broos’un final heyecanı

Afrika Uluslar Kupası’nda final maçında bugün Mısır ile Kamerun karşılaşacak. Kamerun’un başında tanıdık bir isim var: Hugo Bross. 2009- 2010 sezonunda Trabzonspor’u
çalıştıran Belçikalı teknik adam, kupayı almak için çaba gösterecek. Mısır’ın kulübesinde ise daha önce ülkemizde Orduspor’da teknik direktörlük yapan Hector Cuper var. Zorlu mücadele saat 22.00’de başlayacak. Mısır 2010’dan bu yana şampiyon olamazken, Kamerun ise 15 senedir Afrika Uluslar Kupası’na hasret.

Haberin Devamı
YORUM YAZ