MENÜ

O artık bir efsane: Sarunas Jasikevicius

Bir dönem Fenerbahçe'de de oynayan eski Litvanyalı basketbolcu Sarunas Jasikevicius'a, "Avrupa Ligi efsanesi" unvanı verildi.

O artık bir efsane: Sarunas Jasikevicius

THY Avrupa Ligi’nin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, aktif spor hayatını noktaladığı 2014’ten bu yana ülkesinin Zalgiris Kaunas takımında antrenör yardımcılığı görevini üstlenen Jasikevicius, 12 Şubat’ta Real Madrid’i konuk edecekleri Top 16 yedinci hafta maçı öncesinde yapılacak törenle "Avrupa Ligi efsanesi" ilan edilecek.

Saras lakaplı eski oyun kurucu, 16 yıllık kariyeri boyunca Lietuvos Rytas, Union Olimpija, Barcelona, Maccabi, Panathinaikos, Zalgiris Kaunas’ın yanı sıra 2011 yılında da Fenerbahçe’de forma giydi. Fenerbahçe ile lig ve Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşayan Jasikevicius, 2003’te Barcelona, 2004 ve 2005’te Maccabi, 2009’da da Panathinaikos ile hem Avrupa Ligi hem de oynadığı ülkedeki lig ve ulusal kupayı kazanma başarısı gösterdi. Jasikevicius ayrıca "Üç farklı kulüple Avrupa Ligi’ni kazanan tek basketbolcu" unvanını da taşıyor.

2005 Avrupa Ligi 4’lü Finali’nin en değerli oyuncusu seçilen Jasikevicius, 13 sezon oynadığı Avrupa Ligi’nin "en fazla asist yapan 5’inci" (755) ve "en yüksek serbest atış yüzdesi yakalayan 2’nci (yüzde
92,2) oyuncusu" konumunda bulunuyor.

"Avrupa Ligi efsanesi" unvanını, daha önce İspanyol Juan Carlos Navarro, Yunan Theodoros Papaloukas ve Litvanyalı Ramunas Siskauskas da kazanmıştı.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ