MENÜ

Nuri manşetlerden düşmüyor

Alman Stern dergisi, Birinci Futbol Liginde (Bundesliga) lider durumda bulunan Borussia Dortmund'da forma giyen milli futbolcu Nuri Şahin'e geniş şekilde yer verdi.

Nuri manşetlerden düşmüyor

"Benzerleri arasında bir eşi yok" başlığı ile verilen haberde, 22 yaşındaki oyuncunun liderliğinde genç bir takıma sahip olan Borussia Dortmund’un, şampiyonluğu kazanmaya yakın olduğuna işaret edildi.

Nuri’nin, sportif olarak takımı şekillendirdiği, teknik direktöre ve kulübe çok yakın olduğu ifade edilen haberde, yine de başarılı futbolcunun sezon sonunda kulüpten ayrılacağı belirtildi.

Haberde, Nuri’nin, ülkedeki Müslüman göçmenleri eleştiren Almanya Merkez Bankasının eski yönetim kurulu üyesi Thilo Sarrazin’in yazdığı kitabın hala satın alınmasına ve Sarrazin’in, kendisi gibi yüzde 100 ülkeye ve Alman toplumuna uyum sağlayanlar hakkında yaptığı açıklamalara çok öfkelendiği vurgulandı.
Lüdenscheid kentinde doğan Nuri Şahin’in 12 yaşında Dortmund takımının alt yapısında oynadığı, 14 yaşındayken Dortmund’un Milan, Madrid ve Moskova takımlarına karşı yaptığı maçlarda saha kenarında ve kale arkasında top topladığı, 16 yaşında ilk kez Bundesliga’da ve 17 yaşında Türk Milli Takımı’nda forma giydiğine değinilen haberde, genç futbolcunun, milli takımdaki ilk golünü Alman Milli Takımı’nın eski kalecisi Oliver Kahn’a attığı hatırlatıldı.

Kiralık olarak Hollanda’ya giden Nuri’nin, Dortmund’a döndüğünde takımın başına teknik direktör Jürgen Klopp’un getirildiği belirtilen haberde, Almanya’da ofansif ve defansif orta sahada, Klopp döneminde daha dayanıklı ve hızlı olan Nuri’den iyi futbolcunun bulunmadığı, genç futbolcunun, Chelsea’den Frank Lampard, Barcelona’dan Xavi Hernandez ya da Real Madrid’den Xabi Alonso gibi oyuncularla mukayese edilebileceği kaydedildi.

Nuri’nin, zaman bulamasa da ailesiyle birlikte olmayı sevdiği, annesiyle alışveriş yapmaktan da zevk aldığı belirtildi.

Avrupa’nın büyük takımlarından teklifler alan Nuri’nin, sezon sonunda menajeri Reza Fazeli ve Dortmund’un sportif direktörü Michael Zorc ile bir araya gelerek kulüpte kalıp kalmayacağını görüşeceği ifade edilen haberde ayrıca, Nuri’nin Türkçe ve Almanca’nın yanı sıra Flamence ve İngilizce konuştuğu, bir dil daha öğrenmek istediği kaydedildi.

Nuri Şahin’in Hollanda’dan eşi Tuğba ile döndüğünde Beşiktaş’ın kendisini 4 milyon avroya transfer etmek istediği, ancak o dönemde ağır mali sıkıntı yaşayan Borussia Dortmund’un kendisini satmak istemesine rağmen Nuri’nin, takımdan ayrılmak istemediği de hatırlatıldı.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ