MENÜ

Nihat Özdemir'den Trabzonspor ve Harcama Limiti açıklaması!

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, Ekonomist Dergisi'nin instagram hesabının canlı yayın konuğu oldu. Bir çok konuya açıklık getiren TFF Başkanı Nihat Özdemir, Trabzonspor'un UEFA tarafından aldığı cezayla ilgili de açıklamalarda bulundu.

Türkiye Futbol Federasyonu Nihat Özdemir gündeme dair bir çok konuya sıcağı sıcağına açıklık getirdi. Trabzonspor'un UEFA'dan aldığı cezayla ilgili konuyla alakalı konuşan TFF Başkanı Özdemir, "Trabzonspor'un başına gelen durum bizim bildiğimiz ve takip ettiğimiz bir durumdu. Bu konu dün çıkmış ve aniden olmuş bir durum değil. Bu 2019'daki Trabzonspor'un bilançosuyla ilgili bir konu. Sayın Ahmet Ağaoğlu ve onun finans ekibiyle bizim TFF'nin finans ekipleri bir çok toplantıya katıldılar. Bir çok haklı noktamız olduğuna da biz inanıyoruz. Ama bu UEFA'nın kendisinden çıkan bir karar değil. Bir üst kurulun verdiği bir kara. Ama bu değişmez değil, biz tüm itiraz yollarını yapıyoruz." yorumunda bulunarak Trazbzonspor'un arkasında olduklarını dile getirdi.

Haberin Devamı

"HARCAMA LİMİTLERİNİ GÖZDEN GEÇİRİYORUZ"

Bu sezon kış transfer döneminde bir çok takımın elini kolunu bağlayan harcama limiti konusuyla da ilgili açıklamalarda bulunan Özdemir, "Biz finansal fair play maddelerini, şartlarını ve lisans kurulumuzun bakacağı bilançolardaki şartları, harcama limitlerini hepsini gözden geçiriyoruz. ve uğradığı bu kayıpları göz önüne alarak yeni maddeleri ortaya koyacağız ve bunu kulüplerimizle karşılıklı paylaşacağız. Ve bunları sonrasında kamuoyuna ilan edeceğiz. UEFA ve FIFA'da bizimle aynı düşüncede. kulüplerimiz bizim vazgeçilmezimiz. Onları ayakta tutmak bizim en başlıca görevlerimizden bir tanemiz." sözlerini kaydetti.

HARCAMA LİMİTLERİ DÜŞEBİLİR!

Harcama limitleriyle alakalı olarak geleceğe dair bir ipucu da veren TFF Başkanı Nihat Özdemir, "Bu sene takip edeceğimiz kulüplerin lisanslıklarıyla ilgili maddeleri açıklayacağız. Harcama limitleri geçen sene %30'du, bizim bunu %15'e düşürmemiz lazım. Acaba bunu düşürecek miyiz yoksa düşürmeyecek miyiz? Kulüplerin durumlarını göze alarak çalışacağız." ifadesinde bulundu.

YORUM YAZ