MENÜ

Newcastle United, Tan Barlaser'le imzaladı

Newcastle altyapısında harikalar yaratan Türk orta saha Tan Barlaser, emeğinin hakkını profesyonel sözleşmeye imza atarak aldı. Terim'in ısrarlarıyla Türk Milli Takımı'nı seçen genç yıldız adayı, İngiltere'de 'Türk lokumu' olarak anılıyor.

Newcastle United, Tan Barlaser'le imzaladı

Fatih Terim’in çabalarıyla tercihini Türk Milli Takım’dan yana kullanan 18 yaşındaki Türk futbolcu Tan Barlaser, Newcastle United’la profesyonel sözleşme imzaladı. Resmi internet sitesinden “Türk lokumu ilk profesyonel sözleşmesini imzaladı” şeklinde açıklama yapan Newcastle, oyuncuyla uzun vadeli bir kontrat imzalandığını belirtti. 9 yaşından bu yana İngiliz ekibinin altyapısında forma giyen Barlaser, bu sezon Newcastle United U21 takımının yıldızlarında biri olmayı başarırken, aralık ayında Tottenham’la oynanan Lig Kupası mücadelesinde ilk kez A takım kadrosunda yer bularak büyük bir başarıya imza attı.

‘Top ayağındayken çok etkili’

İmza sonrası konuşan genç yıldız, “Çok gururlu ve mutluyum, çünkü kendi büyüdüğüm şehrin kulübüyle imzaladım. Bu sezon iyi bir performans sergilediğimi düşünüyorum. Beni bu günlere getiren ailemede ve arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Beni, ben yapan onlardır” dedi. Ön libero mevkiinde görev yapan oyuncu hakkında konuşan antrenör John Carver ise ‘gerçek bir box to box’ dediği oyuncu için “Mutheşem bir sezon geçiriyor. Sözleşmeyi çoktan haketti. Top ayağındayken çok etkili. Onun gelişiminin sürmesi bizim için çok önemli” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ