MENÜ

Nekounam iddiası

Osasuna'da oynayan İranlı futbolcunun, 5 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında önümüzdeki sezon Sarı-Lacivertli formayı giyeceği ileri sürüldü.

Nekounam iddiası

İspanya’nın önde gelen radyolarından Cadena SER, Fenerbahçe’nin önümüzdeki sezon için kadrosuna İspanya La Ligi takımlarından Osasuna’nın İranlı orta saha oyuncusu Javad Nekounam’ı katmak istediğini yazdı. Radyonun haberine göre, Osasuna ile temasa geçen Sarı-Lacivertli yönetimin, sezon sonunda bu oyuncunun işini bitereceği belirtildi. 29 yaşındaki defansif orta saha oyuncusunun da Türkiye’den gelen teklife sıcak baktığı vurgulandı.

İspanya’da çok gözde
Ülkesinin formasını şu ana kadar 109 kez giyen Nekounam, rakip fileleri 25 kez havalandırdı. 2006 yılından beri Osasuna’da oynayan tecrübeli futbolcu, 84 kez İspanyol temsilcisinin formasını giydi ve 13 gole imza attı. Sezon başında bu oyuncuyla Espanyol ve Villarreal de ciddi şekilde ilgilenmişti. Savunmasının yanı sıra uzaktan attığı şutlarla da dikkat çeken ve sözleşmesi 2011 yılında sona erecek olan oyuncunun serbest kalma bedeli ise 5 milyon Euro... Gelecek sezon için yatırımlarına şimdiden başlayan Fenerbahçe, Sportif Direktör Ayut Kocaman’ın raporu doğrultusunda Miroslav Stoch, Eden Hazard, Gabriel Obertan, Bruno Ferreira Dentinho, Marko Arnautovic gibi yaşları 19 ile 21 arasında değişen ve Avrupa Futbolu’nun geleceğine damga vuracakları iddia edilen isimlerle temaslarını sürdürüyor.

Mini Yorum

Rakibini asla bırakmaz!

İran Milli Takımı’nın da değişmez isimlerinden Javad Nekounam, Osasuna orta sahasının kilit oyuncuları arasında... Teknik direktör Mustafa Denizli’nin, İran ekibi Pas’ın hocalığını yaptığı dönemde öğrencisi Nekounam, Beşiktaş’a önerilmişti. Uzun yıllar ülkesinde top koşturan 29 yaşındaki futbolcu, Almanya’da düzenlenen 2006 Dünya Kupası’ndaki performansıyla tavan yaptı. Birleşik Arap Emirlikleri’nde önce Al-Wahda ve ardından da Al-Sharjah’da oynayan Nekounam, turnuvadaki oyunuyla Avrupa’nın önemli takımlarının dikkatini çekti. Hertha Berlin ve Lyon’un ilgilendiği oyuncu, tercihini Osasuna’dan kullandı.

22 maçta 3 gol attı
La Liga gibi önemli bir ligde takımının değişmez isimleri arasında yer alan tecrübeli defansif orta saha oyuncusu, savaşcı futboluyla dikkat çekiyor. Rakibinin peşini asla bırakmayan Nekounam, 1.78 metre boyunda ve 78 kilo ağırlığında... Fiziğini her zaman en iyi şekilde kullanan İranlı yıldız, bu sezon 22 maçta 3 kez fileleri havalandırdı. Mesafe tanımadan attığı şutlarla da dikkat çeken oyuncu, transfer edildiği takdirde Türk futboluna uyum sağlamakta hiç zorlanmaz.

M. Çağrı Davran

Haberin Devamı

İŞTE NEKOUNAM

YORUM YAZ