MENÜ

Nefes nefese!

Brezilya'da zafer, Red Bull'dan Vettel'in oldu. Alonso, Webber ve Vettel arasındaki şampiyonluk savaşı ise son yarışa kaldı.

Nefes nefese!

Formula 1’de Brezilya GP’sinde nefesler kesildi. Büyük bir heyecana sahne olan yarışta son gülen, Red Bull’un Alman pilotu Sebastian Vettel’di. Yarışa ikinci sırada başlayan Vettel, kısa süre içerisinde pole pozisyonunun sahibi Williams’tan Hulkenberg’i geçti.

Haberin Devamı

Markalar şampiyonu Red Bull
Vettel’in ardından takım arkadaşı Webber ikinci, Alonso da üçüncülüğü elde etti. Bu üçlüyü ise McLaren’den Hamilton ile Button, Mercedes GP’den Schumacher ve Hulkenberg takip etti. Red Bull, bitime 1 yarış kala 469 puanla markalar şampiyonluğunu garantiledi. Pilotlarda zirvenin sahibi ise, 14 Kasım’daki Abu Dabi’deki mücadelenin ardından belli olacak. Brezilya GP’sinin sonunda Alonso, 246 puanla zirvedeki yerini korudu ve şampiyonluğa en yakın isim olma avantajını sürdürdü. Onu da 238 puanla Webber ve Brezilya’da zaferin sahibi olan 231 puanlı Vettel izledi. Az da olsa zirve şansı bulunan Hamilton da, 222 puanla dördüncü sırada yer aldı.

YORUM YAZ