MENÜ

Ne dediler?

UEFA Avrupa Ligi'nde Sheriff deplasmanında 1-0 kazanarak ilk 3 puanını alan Fenerbahçe'yle ilgili futbol yazarları neler söyledi.

Ne dediler?

Can Çobanoğlu (Fanatik)
Balkanlar’ın Sheriff’i sertlikle başladığı oyunda yıldırmaya çalıştı bizimkileri. Öncelikli hedefleri de, Fenerbahçe’nin dinamosu Emre’yi sindirmekti. İlk yarıda yapılan faullerin herhalde yarısını ona yaptılar. Fenerbahçe’nin beynini de karıştırdılar. Rakip diri bir takım, çok da koşuyorlar ama kaliteleri kısıtlı. Böyle bir takıma karşı biz ne yaptık? Telaşlandık, faillerden kaçtık, üç pası bir arada yapamadık.

Haberin Devamı

Sadi Kemal Yaşar (Hürriyet)
Avrupa’da başarıyı hedeflemek sadece lafla olmaz. Bunu sahadaki varlığın ve ortaya koyduğun futbolla göstermen gerekiyor. Fenerbahçe’nin kadro kalitesiyle Avrupa Ligi’nde final hedeflemesi çok doğal. Sheriff’i tek golle geçen Fenerbahçe grupta umutlandı ama taraftarına umut vermedi. Sheriff isimsiz ama koşan ve oyun disiplinine sadık bir takım. Seyirci desteğini de arkasına alan ev sahibi, ilk yarıda Fenerbahçe’ye neredeyse pozisyon vermedi.

Ömer Üründül (Sabah)
Böyle bir maçta Mehmet Topuz’la başlamazsan, bu oyuncuyu nasıl kazanırsın? Büyük ümitlerle alınan Özer Hurmacı’yı bu tip bir maçta 3 oyuncu değiştirmene rağmen hiç kullanmıyorsan nasıl yararlanacaksın? Görev verdiğin maçlarda başarılı performans çizen Vederson niye yedek?.. Bunlar Daum için hiç önemli değil. Futbolun da iyi olması önemli değil. Takım kazanmış, her şey toz pembe.

Haberin Devamı

Hasan Şaş (Habertürk)
“Kötü” denilen maçlarda bile 5-6 net gol pozisyonu yakalamayı başaran Sarı-Lacivertliler, bu maçta ise sadece bir kez pozisyona girdi, o da gol oldu... Sonuçta Fenerbahçe’nin kendisi için çok önemli bir deplasmandan 3 puan alması, gruptan çıkma şansını fazlalaştırdı. Ama bu kupada daha ileri gitmek istiyorlarsa, oyun kalitesini artırmaları, tempolu ve mücadeleci bir oyunu benimsemeleri gerekir.

Coşkun Türk (Posta)
Daum bu takımın nesinden korktu? Çocukken çok kovboyculuk oynadı herhalde, “şerif” isminden korktu... Iska geçen mi dersiniz, karate yapan mı. Kayıp düşen mi istersiniz, topu şişiren mi. Sheriff’in taktiği herhalde Fenerbahçeli futbolcuları gülmekten öldürüp puan almaktı. İşin şakası bir yana 2 yıl önce Avrupa’nın en iyi 8 takımı arasına giren Fenerbahçe’nin kendilerine küçük hedefler seçenlerle düştüğü hale bakın.

Mehmet Demirkol (Milliyet)
Fenerbahçe kazanabiliyor. Paniğe kapılmıyor. Bir şekilde oyunu istediği noktaya getiriyor. Kötü oynamıyor, yettiği kadar oynuyor. Rakibin seviyesi neyse hemen biraz üstüne koyuyor. Peki bunun sınırı ne? Misal Manchester’la oynasalar onlara da yettiği kadar oynayabilecekler mi? Bu güç var mı? İşte bilemediğimiz bu. Hedefi küçültelim ve hafta sonunu bekleyelim en iyisi. Ligin turnusolü Gençler karşısında pek güzel bir test bekliyor bizi.

YORUM YAZ