MENÜ

Ne ararsan Stoch'ta var

Aykut Kocaman, uzun süredir izledikleri Slovak futbolcuyu anlattı: Genç, yetenekli, topla ve topsuz süratli, dripling yapıyor, özgüveni yüksek, üstelik gelecekte kulübe mali katkı da yapacak.

Ne ararsan Stoch'ta var

Christoph Daum’un yerine teknik direktörlük görevine getirilmesi beklenen sportif direktör Aykut Kocaman, 4 yıllığına anlaştıkları Slovak futbolcu Miroslav Stoch’un çok genç ve yetenekli bir futbolcu olduğunu söyledi. Bu sezonki transfer döneminde, Sarı-Lacivertli ekibe toplu ve topsuz alanda hızlı futbolcular kazandırmayı hedeflediklerini vurgulayan Kocaman, Stoch’u alınmasını, ‘Bu özelliğe sahip transferlerin ilk adımı’ olarak değerlendirdi. FB TV’ye Slovak futbolcunun yapısı ve transferin izlediği seyir hakkında geniş bilgi veren Kocaman, şunları söyledi:

Kağıt üstünde ‘tam isabet’
“Öncelikle camiaya hayırlı olmasını diliyorum. Uzun zamandır gündemimizde olan bir isimdi. Twente ile oynadığımız karşılaşmalarda son derece başarılı bir görüntü sergilemişti. Kendisini epey izledik. Bugün (dün) itibariyle de transferini bitirdik. Çok genç, yetenekli bir isim. Bu, kağıt üzerinde olan bir şey tabii. Umarım bunları hem kulübün hem de kendisinin geleceği açısından sahaya da yansıtır. Takımımıza kazandırmak istediğimiz futbolcular, topla ve topsuz olarak süratli hareket edebilen isimler. Teknik çok önemli, ama bununla beraber sürate de ihtiyaç var. Stoch, buna sahip bir isim. Ancak dediğim gibi bunlar şimdilik kağıt üzerinde.”

Bundan iyisi Şam’da kayısı
Futbolcunun, gerek antrenmanlarda, gerekse de maçlarda iradesini ortaya koyması gerektiğinin altını çizen ve bunun önemine vurgu yapan Kocaman, “Topla sürati ve dripling özelliği çok önemli. Topla beraber hamle yaparken özgüveni yüksek bir isim Stoch. Genç olması da oldukça önemli. Kulübümüzün genel yapısı itibariyle kuvvetli oyuncular ön planda... Ama bununla beraber genç ve gelecekte kulübe en üst düzeyde performans ve mali anlamda da katkı sağlayacak isimler olmaları da tercih nedenimiz. Kağıt üzerinde beklentilerimiz yüksek. Umudumuz, bunların sahaya da yansıması” dedi.

Haberin Devamı

Mini Yorum

Bir yıldız doğuyor
Futbola doğduğu yer Nitra’da başlayan 20 yaşındaki Miroslav Stoch, kısa sürede Chelsea’nin dikkatini çekti. 2006’da İngiliz devinin futbol akademisine alınan Stoch, 2009’da daha fazla oynayabilmek için Hollanda ekibi Twente’ye kiralandı. İki Brezilyalı Ronaldinho ve Ronaldo’yu örnek alan genç yıldız, Twente’nin Hollanda’daki şampiyonluğunda büyük pay sahibi oldu. Fiziki yapısı zayıf olmasına rağmen hızıyla rakiplerine üstünlük kurmayı başardı. Hollanda Ligi’ndeki 34 maçta 10 gol attı. Ligde sadece iki maçta forma giymedi. Genellikle sol kanatta görev yapan Stoch, Avrupa’da da 11 kez Kırmızı-Beyazlılar adına mücadele etti. Tabii ki bu etkileyici performansı, ona Slovakya Milli Takımı’nın da kapılarını açtı. Toplamda 11, A Takım seviyesinde ise 6 kez giydiği milli formayla 2010 Dünya Kupası kadrosunda da yer alan 20 yaşındaki futbolcu, geleceğin yıldızları arasında gösteriliyor. Onun kısa zamanda yakaladığı büyük çıkışın en iyi örneklerini ise şöyle sıralayabiliriz; Twente ile 2010’da lig şampiyonluğu yaşaması, Slovakya’nın 2010 Dünya Kupası kadrosunda yer alması, Avrupa Kupaları’nda direkt oynaması, Twente’de attığı toplam 12 golle takımının en skorer üçüncü ismi olması, 2009’da ülkesinde hem ‘en iyi genç oyuncu’ hem de ‘en iyi Slovak oyuncu’ listesinde 10. sırada kendisine yer bulması.

Haberin Devamı

M. Çağrı Davran

Miroslav Stoch kimdir?
Doğum Tarihi: 19.09.1989
Doğum Yeri: Nitra
Ülkesi: Slovakya
Yaşı: 20
Boyu: 1.68
Kilo: 65
Mevkii: Orta Saha
Milli Takım: 11 maç, 1 gol
Geçen sezon: 46 maçta, 2 gol (Twente)
Oynadığı takımlar: Nitra, Chelsea, Twente

YORUM YAZ