MENÜ

NBA'de yeni sezon ne zaman başlıyor? NBA 2020-21 sezonu ne zaman başlayacak?

NBA'de 'Bubble' projesi ile başarılı şekilde geride bırakılan 2019-20 sezonu sonrasında 2020-21 sezonu artık başlıyor. NBA'de başlangıç tarihi, ilk planlanana göre NBA Yönetimi ve Oyuncular Birliği'nin yaptığı anlaşma sonrasında resmen açıklanmıştı. Şimdi ise NBA'de beklenen gün geldi. İşte NBA'de yeni sezon ne zaman başlıyor? NBA'de 2020-2021 sezonu ne zaman başlayacak? NBA yeni sezon ne zaman başlıyor 2020...

NBA'de yeni sezon ne zaman başlıyor? NBA 2020-21 sezonu ne zaman başlayacak?

Corona virüs etkisiyle daha önce alışılmamış şekilde bir sezonu, oldukça başarılı biçimde geride bırakan NBA, yeni sezon start alıyor. 2019-20 sezonunu NBA Bubble projesi ile başarılı şekilde geçen ve Los Angeles Lakers'ın şampiyonluğu ile bütün dünyada büyük reaksiyon sağlayan NBA, yeni sezonu başlatmak adına oyuncularla görüşmeler gerçekleştirmişti. İlk etapta NBA'in ocak ayı sonrasında başlayacağı gündeme gelmiş olsa da bunun maddi zararından kaçınmak isteyen NBA Yönetimi, 22 Aralık üzerinden bir plan oluşturdu ve bu projeyi Oyuncular Birliği'ne iletti. NBA yeni sezonunun başlangıç tarihine ilişkin resmi anlaşma da sağlanmıştı.

Haberin Devamı

NBA'de yeni sezon ne zaman başlıyor?

NBA'de yeni sezon 22 Aralık'ta başlıyor. NBA'de Oyuncular Birliği, kendilerine sunulan 22 Aralık'ta başlayacak 72 maçlık yeni sezon önerisini kabul etmişlerdi. Saat farkından dolayı Türkiye'de ise yeni sezon heyecanı 23 Aralık'ta başlıyor. İlk maç 23 Aralık TSİ 03:00'da oynanacak.

Yeni sezon start alıyor

Amerika Basketbol Birliği (BAA) adıyla 1946’da başlayan NBA’in 75. sezonunun açılış gününde, 2 maç oynanacak. Yeni sezonun ilk maçı, geçen yıl sakatlıklarından dolayı sahalardan uzak kalan Golden State Warriors’tan eski takım arkadaşları Kevin Durant ile Stephen Curry’yi karşı karşıya getirecek.

Aşil tendonunun koptuğu 2019 final serisinin 5. karşılaşmasından beri hiçbir resmi maçta oynamayan Durant’in takımı Brooklyn Nets, eli ve bileğindeki kırık sebebiyle geçen sezon yalnızca 5 maça çıkan Curry’nin forma giydiği Warriors’ı ağırlayacak.

Haberin Devamı

Kariyerinde 4 kez sayı kralı olan, bir kez normal sezonun, 2 kez de final serisinin en değerli oyuncusu (MVP) seçilen Durant, 2019 yazında anlaştığı Nets’in formasını da ilk defa giyecek.

Eylül ayında Nets’te göreve başlayan eski all-star basketbolcu Steve Nash ise başantrenörlük kariyerinin ilk deneyimini yaşayacak.

Aynı gün ayrıca Los Angeles kenti takımları da karşılaşacak. LeBron James-Anthony Davis ikilisinin sürüklediği son şampiyon Lakers, Kawhi Leonard ve Paul George’un forma giydiği Clippers’ı konuk edecek.

NBA’deki milli basketbolcuların sayısı 2’ye düştü

Milwaukee Bucks, 12 yıllık NBA kariyerinde maç başına 10,3 sayı ve 5,7 ribaunt üreten Ersan İlyasova’yı serbest bıraktı. Böylece ligde, Türkiye Milli Takımı oyuncularından Cedi Osman ve Furkan Korkmaz kaldı.

İlk maçta Kevin Durant, Warriors'a karşı

NBA'de yeni sezon 23 Aralık Çarşamba sabaha karşı 03:00'da oynanacak Brooklyn Nets - Golden State Warriors maçıyla başlıyor. Bu karşılaşma, Kevin Durant'in eski takımı Golden State Warriors'a karşı Brooklyn Nets formasıyla çıkacağı ilk maç olması bakımından ekstra bir önem taşımakta. Kevin Durant, büyük başarılara imza attığı Warriors dönemi sonrası Kyrie Irving'in yanına Brooklyn Nets'e gelmişti. Geçtiğimiz sezon sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Durant, sezon öncesi hazırlık maçlarında yeni takımıyla mücadele etti.

Haberin Devamı

Golden State Warriors'ta da geçtiğimiz sezon sakatlıklarla uğraşan Stephen Curry, hazırlık döneminde iyi bir görüntü sergiledi. Klay Thompson'ın sezonu kapatmış olması nedeniyle Golden State Warriors, sıkıntılı olsa da Curry liderliğinde bu sezon yine iddialı olmak isteyecekler.

Los Angeles'ta dev maç

23 Aralık Çarşamba sabaha karşı 06:00'da ise Los Angeles'ta dev bir mücadele izleyeceğiz. Son şampiyon Los Angeles Lakers, Los Angeles Clippers'ı konuk edecek. Yine Batı Konferansı'nın en iddialı ekipleri olarak dikkat çeken Los Angeles takımları, ilk maçta kozlarını paylaşacaklar. Clippers'a sağladığı önemli katkılar sağlayan Montrezl Harrell'ın Los Angeles Lakers formasıyla eski takımına karşı mücadele edecek olması da ilgi çekecek detaylardan biri.

İki ekip preseason maçlarında da Lakers'ın ev sahipliğinde iki kez karşı karşıya gelirlerken son şampiyon, iki maçtan da galip ayrılmayı başarmıştı. Bu iki maçın da yıldızı Lakers adına Horton-Tucker olmuştu.

YORUM YAZ